Bu sonbahar Türk filmleri revaçta

Güncelleme Tarihi:

Bu sonbahar Türk filmleri revaçta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 02:01

Kültür sanat sezonunun açılmasıyla birlikte sinema sektörü hareketlendi. Ancak bu senenin farkı, sonbaharda öne çıkan filmlerin Türk yapımı olması

Haberin Devamı

Diana neler yaşadı?
Film yurtdışında vizyona girmeden önce Diana’yı canlandıran Naomi Watts’ın ona ne kadar benzetildiğiyle konuşuldu. Ne yazık ki eleştirmenler filmi izledikten sonra yerden yerde vurdular. Kararı, ‘Diana’ ülkemizde 20 Eylül’de vizyona girdiğinde vereceğiz. Şimdilik filmin Diana’ın son iki yıllık yaşamını anlattığını bilmek yeterli.

Sivas katliamında neler oldu
Araştırmacı gazeteci Soner Yalçın’ın yönettiği belgesel film ‘Menekşe’den Önce’, Sivas katliamının yaşandığı 2 Temmuz tarihinde olanları Menekşe’nin gözünden anlatıyor. 20 Eylül’de vizyonda.

Başrolün cazibesi
Woody Allen’ın son filmi ‘Mavi Yasemin’ 27 Eylül’de vizyonda. Eleştirmenler, yeni filmin özellikle drama açısından çok başarılı olduğunu vurgularken kimisi de başrol için Cate Blanchett’i seçmesini sorguluyor.

Haberin Devamı

Çarşı’ya saygıyla
Son dönemde daha da efsaneleşen Çarşı grubuna adanmış bir film ‘Benimle Oynar Mısın?’ Aydın Bulut’un yönettiği filmde Uğur Polat, Eyşan Özhim ve Ertan Saban gibi başrol oyuncuları dikkat çekiyor. 27 Eylül’de vizyonda.

Hünal geri döndü
Günce filminin öne çıkmasının en büyük sebeplerinden biri, yıldızı birden parlayan namı diğer Issız Adam, Cemal Hünal’ın yeni filmi olması. 4 Ekim’de vizyona girecek filmde Hünal bu kez bir baba-kız ilişkisinde ağlatacak gibi.

Dizi bitirildi ama...
Televizyon tarihinin en sevilen dizilerinden biri olan ve üç sezonun ardından final yapan Behzat Ç, ilk filmin ardından ‘Behzat Ç.: Ankara Yanıyor’la 1 Kasım’da yine gündeme damga vuracak gibi.

Thor yine başaracak mı?
1 Kasım’da vizyona girecek ‘Thor: Karanlık Dünya’da tanrıların dünyanın ötesindeki mücadele devam ediyor. İlk filmde babası tarafından güçleri elinden alınıp dünyaya sürgün edilen Thor, kendisini yenilmez yapan çekicini yeniden kullanmaya ve kendi hükümdarlığı olan Asgard’a geri dönmeye hak kazanmıştı. Bakalım bu sefer neler yapacak...

Özcan Deniz’den yine aşk filmi
Artık müzik sahnelerinden çok film setlerinde gördüğümüz Özcan Deniz’den bir film daha. Bu aşk filminde kendisine Yasemin Allen, Pelin Akil ile Burçin Birben eşlik edecek. 15 Kasım’da vizyonda.
Gerçek yaşam öyküsünden
Yönetmenliğini Martin Scorcese’nin üstlendiği film Amerikan borsasında hırslı bir komisyoncu olan Jordan Belfort’un biyografisinin uyarlaması. Filmin başrolünde Leonardo DiCaprio yer alırken kadroda Jonah Hill, Kyle Chandler ve Jean Dujardin kendisine eşlik ediyor. 15 Kasım’da vizyonda.

Haberin Devamı

Çağan Irmak’tan dostluk hikâyesi
Çağan Irmak’ın yeni filmi ‘Tamam mıyız?’ 29 Kasım’da vizyonda. Usta yönetmen bu kez birbirine tutunarak, en zor zamanlarını atlatmaya çalışan iki arkadaşın Temmuz ve İhsan’ın, annelerin, babaların ve âşıkların duygusal ve eğlenceli hikâyesini anlatıyor.

Kadro müthiş!
Usta sanatçı Uğur Yücel, bu filmi hem yönetiyor hem de başrolünde yer alıyor. Üstelik dizilerin iki gözde ismi Beren Saat ve Ayça Bingöl’le birlikte. Sadece bu isimler için bile izlenecek film
25 Ekim’de vizyonda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!