Bu sesi kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

Bu sesi kaçırmayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 10:50

Eşine az rastlanır ses rengiyle klasik müzik sahnesinin önde gelen yorumcularından olan soprano Anna Caterina Antonacci, 20 Aralık saat 20:00'de İş Sanat Kültür Merkezi'nde.

Haberin Devamı

Soprano rollerinin yanısıra mezzosoprano rollerini de aynı etkiyle seslendirebilen ender şancılardan biri olan Antonacci, 17. ve 18. yüzyıl operalarını kapsayan geniş bir repertuara sahip. Özellikle Rossini yorumlarıyla göz dolduran sanatçı, bu başarıyı Bellini, Donizetti, Verdi, Bizet, Massenet ve Stravinsky yapıtlarında da gösteriyor.

Parlak rolleri arasında Cassandre, Elettra, Alceste, Medea ve Vitellia bulunan sanatçı, Sir John Eliot Gardiner, Sir Colin Davis ve Rene Jacobs gibi ünlü şefleri yönetiminde Théâtre du Châtelet, Paris Palais Garnier Operası, Hollanda Operası, Théâtre des Champs-Élysées, Wigmore Hall gibi saygın müzik mekânları, Maggio Musicale Fiorentino ve Salzburg gibi önemli festivallerde sahne aldı.

Opera çalışmalarının yanı sıra “Era la Notte” ve “Altre stelle” başlıklarıyla Barok aryalar içeren tek kişilik programını da sürdüren Antonacci’nin Naïve etiketiyle albümü de çıkan “Era la Notte” projesi büyük başarı kazandı. Sanatçıya eşlik edecek olan İstanbul Opera Orkestrası’nı yıldızı giderek parlayan genç Danimarkalı şef Thomas Søndergård yönetiyor. Avrupa’nın tanınmış birçok orkestrasını yöneten şef, Poul Ruders’in operası Kafka’nın Davası’nı yönettiği günden bu yana komplike notaları üstün bir zekâyla çözümlemesiyle özellikle beğeni topluyor.  

Haberin Devamı

Anna Caterina Antonacci, İstanbul'da Mozart, Debussy, Berlioz eserlerinden seçmeler ile Bizet'nin Carmen Süiti’nden bölümlerden oluşan bir program seslenirecek. Sanatçıya şef Thomas Sondergard yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası eşlik edecek.

Bilet fiyatları
1.Kategori: 55,50 YTL
2.Kategori: 45,00 YTL
3.Kategori:Tam:33,50 YTL
İndirimli:28,50 YTL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!