Bu sergide denizin kokusu var

Güncelleme Tarihi:

Bu sergide denizin kokusu var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2005 10:48

Geçtiğimiz yıllarda deniz altında seramik sergileri gerçekleştiren Denizi Pişirdik Organizasyonu, yeni bir seramik sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Ceracarnassos 2005 adlı sergi, 1 ile 31 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'da gerçekleşecek. 74 sanatçının 120' yi aşkın eseri; sualtının yanı sıra Bodrum'un terkedilmiş tarihi mekanlarında; yeldeğirmenlerinde, sarnıçlarda, şapellerde, marinalarda ve tarihi bir Şehir Hatları Vapuru’nda sergilenecek.

Haberin Devamı

Sergide yer alan eserler; adı Bodrum ile özdeşleşen “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kitaplarından arda kalan eski bir denizcilik terimi olan "aganta burina burinata" yani "demir al, yelken aç, denize açılalım" teması çerçevesinde üretildi. 

Ceracarnassos 2005, Seramik Sergisi kapsamında bir ay boyunca düzenlenecek etkinlikler arasında, Yarbasan Evleri’nde yapılacak olan atölye çalışması, film ve dia gösterileri de var. Bodrum-Ortakent’te bulunan Patika Çocuk Yuvası’nda bir grup, Ceracarnassos 2005 te sergilenmek üzere, seramik çalışmaları yapmakta.

Serginin, İlhan Berk önsözü ile hazırlanan kataloğuna ise sergi mekanlarından ve www.uwaw.org adresinden ulaşmak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!