'Bu şarkılardan anlayanlar hala yaşıyor'

Güncelleme Tarihi:

Bu şarkılardan anlayanlar hala yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 17:35

NÜKHET Duru ve Timur Selçuk, “Bizim Şarkılarımız” projesiyle Açıkhava sahnesinde... 20. Most Açıkhava Konserleri kapsamında yeniden bir araya gelen ikili, 1983 yılında Şan Tiyatrosu’nda verdikleri konser dizisiyle seyircileriyle bir kez daha buluştu.

Haberin Devamı

KONSERDEN MÜTHİŞ FOTOĞRAFLAR      

 Orta yaşlıların damgasını vurduğu gecede, yanımdaki hanımefendi, “Evladım yetiştiğin bir şarkı var mı” diye soruyor. İç çekerek cevap veriyorum: “Ne yazık ki yok ama sanki birkaçını biliyor gibiyim.”
Nükhet Duru ile Timur Selçuk beyazlar içinde çıkıyorlar sahneye. 10 kişilik dev ekip, piyanoda Timur Selçuk ve vokalde ise Nükhet Duru... Bu konser tadından yenmeyeceğe benziyor. Selçuk, piyano başına geçer geçmez nota kağıtlarını bir arada tutmaya yarayan lastik için “Bak notalar uçmasın diye don lastiği de koymuşlar sağ olsunlar” diyor ve ortamdaki gerginliği tek hamlede alıveriyor.
          
Timur Selçuk’a teşekkür       

Konser, “Benimsin Diyemediğim” ile başlıyor. Duru, şarkı sonunda “Bana yeniden bu heyecanı ve mutluluğu tattırdığı, hayatını sanat ilkelerinden ödün vermeden geçirdiği, neler neler yetiştirip de buna rağmen hiçbirini ranta çevirmediği için Timur Selçuk’a teşekkürler” diyor.
Sözleri Faruk Nafız Çamlıbel’e ait “İnme” şarkısı, yoğun alkış alıyor. Selçuk, kendini tutamıyor: “Bu şarkılardan anlayanlar hâlâ yaşıyor! Ben de hepsi huzurevinde zannediyordum.” Peşi sıra gelen Ahmet Muhip Dranas’ın ünlü şiiri “Fahriye Abla” çok beğeniliyor. Bunda şüphesiz Nükhet Duru’nun ‘işveli cilveli’ sahne şovunun da payı var.

One minute göndermesi    
                                         
“Destina” şarkısı, Nükhet Duru’nun geçen yıllara rağmen muhteşem sesini hâlâ koruduğunu belgeliyor. Konser boyunca iki kez söylediği “Destina” öncesinde Timur Selçuk, dekoltesini işaret ederek Duru’yu uyarıyor: “One minute (bir dakika) canım, Münir Baba’nın oğluyum, benim de hassaslaştığım noktalar olabilir!”
Konserin ilerleyen dakikalarında Duru’dan bir itiraf geliyor: “Ekibim, Timur Hocam’la hiç prova almadı. Bugün prova alırken, hâlâ ekibin elleri titriyordu.” Selçuk, bu sözler karşısında kendini tutamıyor: “Benim gibi adamlara titiz ve aksi diyorlar. Bizim gibi adamlara her zaman ihtiyaç var. Paşaların paşasının açtığı yolda ilerliyoruz.” Sahne kıyafetinde ufak tefek değişikliklere giden Duru’ya “Ne zaman gelirsin” diye soran Selçuk, “Hemen” cevabını alınca, “Ben bu hemenleri bilirim. Evden çıkarken eşimi 2,5 saat bekliyorum” diyor.

16 şarkı söyledikten sonra ara veren ikili, sahneye “Ayrılanlar İçin” şarkısıyla dönüyor. Duru’nun derin dekolteli siyah kıyafetiyle sahneye çıkması üzerine Selçuk, “Benim de sünnet takkemi Hıncal almış” diyerek seyirciler arasındaki Hıncal Uluç’a laf atıyor. Selçuk, “Kriz Var”ı söylerken şarkı arasında “Çok kurcalama, Ergenekon’a yollarlar” diyor, seyirciler bu sözleri elleri kızarana dek alkışlıyor. Duru, “Melankoli”yi söyledikten sonra şarkının bestecisi Ali Kocatepe’ye teşekkür ediyor. Kocatepe de seyirciler arasından onu alkışlayarak cevap veriyor. Mikrofondan sıkılan Duru, “Beni Benimle Bırak”ı çıplak sesle ve müthiş söylüyor.

Hasankeyf gibiyim

Timur Selçuk, “Avrupa Birliği’ne gireceğiz diye tarihi eserlere ilgi attı. Kendimi Hasankeyf gibi hissediyorum. Bu kadar sivri dilliyim diye beni sular altında boğmasınlar da” diyor.

Selçuk “Sosyal sigortalardan emeklilik şarkım” dediği “İspanyol Meyhanesi”ni Duru ile birlikte seslendirdikten sonra konseri tamamlıyor. Ancak ayrılık çok sürmüyor, ikili sahneye hemen geri dönüyor. “Nihavend Longa”da orkestra şefliği yapan Selçuk, “Otomobil Uçar Gider”le geceyi

Haberin Devamı

KONSERDEN NOTLAR

Haberin Devamı

*Konserin ilk yarısına beyaz bir elbise giyen Nükhet Duru, ikinci yarıda derin dekolteli siyah elbisesiyle sahnedeydi.
*Gecede bis dahil 34 şarkı seslendirildi.
*Konserin başında Nükhet Duru ‘yatak odası sesi’yle ‘Merhabalar’ deyince büyük alkış aldı.
*Konserin en ilginç performansları, “Fahriye Abla” ve “Destina”ydı. Nükhet Duru, her iki parçaya da sadece sesiyle değil, oyunculuğuyla da hayat verdi.
*Duru “Sevda”yı söylerken “Çok kıvrak bir zekaya sahip Aysel Gürel’i sevgiyle anıyoruz” dedi.
*Ortaköy ve Etiler’e yağmur yağarken, Harbiye’ye tek damla düşmedi.
*Timur Selçuk’un kızı Mercan, “Beyaz Güvercin” şarkısında sahnede bale yaptı.
*Zeynep Mansur en ön sıralara oturmaya çabaladı. Önce tribünde oturan Mansur, boş koltuklara kaçak geçiş yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!