Bu müzayedede nefesler tutulacak

Güncelleme Tarihi:

Bu müzayedede nefesler tutulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 22:51

Türk resim sanatına damgasını vurmuş ressamların eserlerinin yer aldığı 23’üncü Artı Mezat Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi, 1 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Toplam 100 parça eserin satışa sunulacağı müzayedede Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Ömer Uluç, Zeki Faik İzler, Ergin İnan, Ahmet Güneştekin, Abidin Dino ve Fikret Mualla’nın eserleri de bulunuyor.

İstanbul Elmadağ’daki Divan Otel’de saat 15.00’te gerçekleştirilecek müzayedede en büyük çekişmenin; Erol Akyavaş’ın ‘Kimya-i Saadet’ adlı dizisinde yer alan ‘Kızıl Ferman’, Ömer Uluç’un ‘Çıplak, Kuş ve Hayalet’, Zeki Faik İzer’in ‘Balık Ağları’ ve Ergin İnan’ın ‘Retrospektif’ çalışmaları arasında yaşanması bekleniyor.

Müzayedede Türk modern resim sanatının kurucularının özel koleksiyonlarda yer almış pek çok özgün eseri de satışa sunulacak. Ayrıca Mehmet Aksoy, Osman Dinç, Ergin İnan ve Kazım Karakaya’nın heykel çalışmaları da yer alacak. Eserler yarından itibaren 30 Kasım’a dek Teşvikiye’deki Artı Mezat’ta veya www.artimezat.com.tr web adresinde görülebilir. (212) 233 70 37.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!