Bu mayolar bronzlaÅŸma peÅŸinde olmayan vücutlar için

Güncelleme Tarihi:

Bu mayolar bronzlaşma peşinde olmayan vücutlar için
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 04, 2011 00:00

Kendine özgü stili ve moda bloguyla dikkat çeken Deniz Berdan, Penti Mayo için beş parçalık küçük bir koleksiyon hazırladı. Ama modellere bakılırsa büyük ses getireceğe benziyor

Haberin Devamı

Bir mayo koleksiyonu hazırlamaya sizi hangi rüzgar sevk etti?
- İki sezondur Junk markası adı altında yeni fikirlerimizi uyguluyorum. Son yaptığım ve gelecek hafta Harvey Nichols’ta satılacak çalışmaların içinde mayolar da yer alıyordu. Penti ile kişiselleştirerek kullandığım çorap konularını konuşurken, ‘Mayo yapar mısınız?’ teklifi gelince kendi koleksiyonumuzdaki modelleri çok daha büyük miktarlarda üretebilmek fikri cazip geldi.

Mayo nedir sizce? Bir mayodan beklentiniz nedir tam olarak?
- Mayo gerçekten de kişiye özel bir ürün. Tabii ki en çok beklenen vücudun potansiyelini en iyi şekilde kullanarak optimum seviyede güzel görüntüyü sağlamak.

Beş parçalık bir koleksiyon... Neden? Beşten daha fazlası da çıkmaz mıydı?
- 12 çizimle gittim. Hepsi çok beÄŸenildi ancak kumaÅŸ temini, AR-GE ve üretimi için vakit çok kısıtlı olduÄŸu için beÅŸini üretmeye karar verdik.Â

Haberin Devamı

HEPSİNİN HİKÂYESİ VAR 

Benzer renkler kullanmışsınız sanıyorum. Gri, yeşil gibi… Bunlar en sevdikleriniz mi yoksa mayoya en çok yakıştırdığınız renkler mi?
- Bu renkler mayoya çok yakışıyorlar ancak hepsinin bir hikayesi var. Markamız Junk’ın Leak isimli Yaz 2011 koleksiyonunu, Yönetmen Elias Merhige’in dünyanın kuruluşunu anlatan kült filmi ‘Begotten’da kanın simsiyah akan etkisinden esinlenerek hazırladık. Tasarımlarda belirgin bir akan görüntü izlenimi bazı modellerde tamamını oluştururken diğerlerinde detaylarda yer alıyor. Koleksiyonun en önemli detayıysa, akıyor izlenimi veren görüntülerin tasarımların üste oturtmak ve vücudu şekillendirmek için dikişler ve farklı kumaşlarla yapılması, desen gibi durmaması...

Bu mayolar ne kadar güneşlenmek için? Bazıları fazla kapalı değil mi? Bronzlaştıktan sonra fazla iz bırakmaz mı?
- Bana göre tıpkı giysilerde olduğu gibi mayo ve bikinilerde de beklentilere göre kullanım şekilleri ve modelleri var. Nasıl işe gittiğiniz giysiyle, tatilde giydiğiniz giysi farklıysa güneşlenme meraklılarının hemen hepsinde maksimumda yanabilmek için küçük bir güneşlenme bikinisi, bir de modeli hoşumuza giden mayo ve mayokini gibi alternatifler mevcut. Üstelik son yıllarda 50’ler etkisiyle mayolar adeta giysi etkisinde. Bu mayolar güneşlenme sonrası giymek için, bronzlaşma iddiasında olmayan vücutları güzel göstermek için tasarlandı.

Haberin Devamı

GÖĞÜS DEKOLTESİ SEVMİYORUM

Göğüs bölgesi de kapalı...
- Evet. Oldum olası göğüs dekoltesi görüntülerinden hoşlanmam ve bunu modellerde hissedebilmek mümkün. Bence bir modelin seksi olabilmesi için çok açık olması gerekmiyor. Bu mayolar kapalı ama çok seksi. Tabii çok da iddialı. 

Kim giyer bu mayoları?
- İçinde kendini mutlu ve güvenli hissedebilen, kendine yakıştıran her kadının kullanabileceÄŸini düşünüyorum. Â

Nasıl plaj kıyafetleriyle, nasıl aksesuvarlarla tamamlamalarını önerirsiniz?
- Mümkün olabildiğince doğal görüntülerle hazırlanması nedeniyle doğala yakın kumaşlar ve aksesuvarlarla detaylandırmak mümkün. Ancak kullanılan alternatif kumaşlar ve belirgin detayları nedeniyle aksesuvar kullanılmaması taraftarıyım.

Haberin Devamı

Kıyafet tasarlamaktan farklı mıymış mayo yapmak?
- Önceden hazırladığımız giysilerimizin kalıpları için çözümler bulup, yöntemler geliştirmiştik. Mayolar da koleksiyonun izlerini taşıdığı için giyside kullandığımız yöntemleri mayolar için kullandık. Kalıp çıkarmanın her aşamasında bizzat yer alıp çözümlerimizi birlikte uyguladık. Uygulamaları çok daha küçük alanlarda yapabilmek farklı bir deneyimdi. Ancak tüm çözümlerimizi sağlıklı bir şekilde yapmak keyif vericiydi. Bu arada bikini altları 36.45, üstler 70 ve mayokiniler 99-119 lira.

İNCE VE UZUN GÖSTERİYOR

Renklerin ve formların doğadan dokunuşlarla hayat bulduğu koleksiyonda, mayo tasarımlarında daha önce alışkın olunmayan şifon ve keten kumaşlar kullanıldı. Plajda şıklığından ödün vermeyen kadınların özellikle tercih edeceği akıcı ve rahat modeller vücudu daha ince ve uzun göstermek için tasarlandı. Detayların öne çıktığı asimetrik kesimli mayolarda sürrealist ve akıcı formlar dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!