Bu kitaplar tam da çocuklara göre

Güncelleme Tarihi:

Bu kitaplar tam da çocuklara göre
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 00:00

Pek çok seçenek arasında çocuğunuza kitap seçmekte zorlanıyorsanız, bu listeye mutlaka göz atın.

Haberin Devamı

İçinde origami katlamaları da var
Altın Kitaplar’ın ünlü serisi ‘Darth Paper’da Origami Yoda’nın Gizli Dosyası’nın yaratıcısı gazeteci ve karikatürist Tom Angleberger, yeni bir dosya ile karşımızda. Angleberger bu sefer Darth Paper ile bir kez daha çocukların karşısına çıkıyor. Origami Yoda’nın karşısında artık Darth Paper gibi yıkıcı bir kuvvet var. Acaba Origami Yoda onunla başa çıkabilecek mi?
Sayfa kenarlarına çizilmiş karikatürleri ve esprili diliyle çocukların hayal dünyasına seslenen Darth Paper’ın Dönüşü kitabının arkasında ise origami katlama yöntemlerini bulabilirsiniz.

Bilgisayara tercih edilir
Final Kültür Sanat’ın yayımladığı, Beyza Deringöl’ün yazdığı ‘Dedemin Bisikleti’nde yaz tatillerini dedelerinin büyük çiftliğinde geçirecek olan Can ve Ceylan’ın hikâyesi var. Meyve ve sebzenin nasıl yetiştiğini merak eden Can ve Ceylan, dedeleriyle birlikte çiftliği gezip bir sürü yeni şey öğrenecekleri için de çok heyecanlı. Bütün bir yazı dedeleri ve babaanneleriyle geçirmekten mutluluk duyan Can ve Ceylan, maceralarına doludizgin devam ediyorlar. Kitap, 5-7 yaşa hitap ediyor. Fiyatı 5 TL.

Haberin Devamı

Fairy üçlemesinin son kitabı
Serinin son kitabı Fairy Oak 3: Işığın Gücü’nde savaş, Fairy Oak ve Yeşildüzlük Vadisi’ni yıkıp geçirir. Fairy Oak sakinleri bir savunma hattı oluşturur ama kuşku onları zehirlemektedir: Yoksa düşman, ikizlerin arasına da mı sızmıştır? Vaniglia’nın sevgisine rağmen Pervinca kaçmak zorunda kalınca düşman son darbeyi indirmeye hazırlanır. Fairy Oak direnir gibi görünse de Karanlığın Efendisi’nin onları üzecek bir sürprizi vardır. Ama belki de her şey göründüğü gibi değildir...
Fairy Oak’ın ikiz cadılarına bakıcılık yapan, pırıltılı küçük peri Mutlu’nun anlattığı öykü, bu üçüncü ve heyecanlı kitapla sona eriyor. Fiyatı 22 TL.

Heyecanla okuyacaklar
Pegasus Yayınları’ndan çıkan, Krystyna Kuhn’un yazdığı ‘Fırtına’da sıradışı bir macera var. Kitap anma günüyle başlıyor. Chris için özel bir anlamı olan bir gün bu. Ve tek istediği, Julia’yla birlikte vadiden gitmektir, tıpkı diğer öğrenciler gibi. Ama yola çıkacakları sırada yüzyılda bir yaşanan fırtına başlar.
Chris, Julia, Debbie, Rose ve Benjamin’in dış dünyayla ilişkileri kesilir.
Ama terk edilmiş okul binasında yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Çocukların heyecanla okuyacağı kitabın fiyatı 20 TL.

Haberin Devamı

Ejder Çetesi iş başında
İthaki Yayınları’ndan çıkan, Peter ve Florian Freund’un yazdığı ‘Hayaletlerin Dansı’, yine macera peşinde olanlara yönelik. Ejder Çetesi’nin gözü kara dört üyesi: Jan, Einstein, Marie ve Julia. Hepsi de macera peşinde. Steiningen kasabasında gizemli olaylar oluyor. Kasaba sakinleri eskiden Cadılar Meydanı diye anılan yerde geceleri büyük bir ateş yakıldığını ve burada dans eden hayaletler gördüklerini iddia ediyorlar. Bu hayaletlerin izini sürmek ve kasabadaki gizemi çözmek de Ejder Çetesi’ne düşüyor. Tabii bu o kadar da kolay bir iş değil!

Başarısız olmak yasak!
New York Times Bestseller’da da yerini alan ‘Gizemli Benedict Derneği: Mahkûmun İkilemi’, Trenton Lee Stewart tarafından yazıldı. 440 sayfalık kitabı şöyle özetleyebiliriz: “Başarısız olursan her şeyini kaybedebilirsin!” Gelin siz de Reynie, Kate, Sticky ve Constance gibi Gizemli Benedict Derneği’ne katılın. Onları aileleri, arkadaşları ve hatta kendilerinden bile uzaklaştıran güçlü macera duygusuyla tanışın ve onlar gibi yeni serüvenlere yelken açma cesaretini gösterin. Pegasus Yayınları’ndan çıkan kitabın fiyatı 22.5 TL.

Haberin Devamı

Bir parça masal bir parça bilimkurgu
The Times Çocuk Kitapları Birincisi ‘Küçük Dev Muncle Trogg’ karşınızda. Janet Foxley’un muhteşem hayal gücüyle yarattığı ‘Küçük Dev’ karakteri Muncle Trogg ile Homurtu Dağı’ndan Küçümenlerin diyarına macera dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Yüzyıllar önce devler, Küçümenleri köle, hatta bazen beslenmek için kullanmışlardı. Ne var ki bu durum, onlar büyülü ölümcül çubuğu icat edip savaşmaya başlayınca son bulmuştu. Şimdiyse devler, Homurtu Dağı’nın derinliklerinde saklanarak yaşamak zorundadır! Ama orada herkes sanıldığı kadar da kocaman değildi!
Bir parça masal, bir parça bilimkurgu tadında olan bu keyifli hikâye, minik okuyuculara farklı olanlara karşı nazik olmayı da öğretecek! 208 sayfalık kitabın fiyatı 14 TL.

Haberin Devamı

Kasaba kurtulur mu?
Konusunu geleneksel Nors mitolojisinden alan ‘Odd ve Ayaz Devleri’, okuru devlerin ve Tanrıların ülkesinde vahşi ve büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Vikingler döneminde, Norveç’te bir kasabada Odd isimli bir çocuk yaşar. Odd hep çok şanssız bir çocuk olmuştur. Küçük yaşta babasını kaybeder, ağaç keserken bir ayağını sakatlar... Üstelik bir türlü bitmeyen kış Odd’un kasabasında yaşayan herkesin aksileşmesine neden olur. Odd kasabadan ormana gittiği bir gün ayı, tilki ve kartalla karşılaşır. Bu üç sıradışı hayvanın Odd’a anlatacakları bir hikâyeleri vardır. Odd, bu üç hayvanla karşılaştıktan sonra kendini hayal edebileceğinden çok daha tuhaf bir maceranın içinde bulur: Şimdi Odd, Tanrılar şehri Asgard’ı Ayaz Devleri’nden ve kendi kasabasını bitmek bilmeyen kıştan kurtarmak zorunda...

Haberin Devamı

Ne hakkında yazmış olabilirler?
Bir kahramanlık hikâyesi olan Kaptan Düşükdon’un kahramanları George Beard ve Harold Hutchins’in yarattıkları Süper Bezli Bebek’in maceraları devam ediyor. George Beard ve Harold Hutchins’in yazdığı ‘Süper Bezli Bebek’in Maceraları’nı okuyan okul Müdürü Bay Krupp, George ve Harold’dan konusu ‘kaka’dan başka olan bir şey yazmalarını ister. Böylece George ve Harold yepyeni kahramanlık romanları, Süper Bezli Bebek 2’yi yazarlar. Peki, kakadan başka ne hakkında yazabilirler ki? Tabii ki, “Çiş”!

Ona kabadayı diyemezsiniz!
Derek için saf diyebilirsiniz ya da şapşal ya da sakar ya da patavatsız ya da yaramaz ya da... Yalnız okul kabadayısı diyemezsiniz! Sınıflarına gelen yeni çocukla Derek’in hayatı kararıyor. Umberto masum ve savunmasız görüntüsüyle herkesin sevgisini kazanırken Derek, Umberto’nun saklı yüzüyle karşı karşıya geliyor. Üstelik Derek ne zaman kendini savunsa o suçlanıyor. Ama Derek’in de bir planı var. Tabii uygulayabilecek kadar akıllı davranabilirse. Janet Tashjian’ın yazdığı ‘Haylaz Derek’in Maceraları’, Yakamoz Yayınları’ndan mayıs ayında çıkacak. Fiyatı 15 TL.


Beklenmeyen olaylar
‘Yazar Kız-1’ adlı kitapta Cordelia Arbuthnott, halası Laura Hunt gibi kitapları çok satan ve çok çok ünlü bir yazar olmak için bir roman yazmaya karar verir. Halasının yazdığı türden kitaplar yerine ortaçağda geçen bir aşk hikâyesi yazmaya başlar. Yeni ve korkunç okulu Falmer North’da yazı yarışması yapılacağını öğrendiğinde, ‘Yüzüklerin Sahibesi’ isimli aşk hikâyesinin yarışmada birinci olacağını umuyor. Ancak olaylar hiç de beklediği gibi gelişmiyor. Falmer North’da iyi bir izlenim bırakmak ile en iyi arkadaşı Callum’un evdeki sorunlarını çözmek arasında kalıyor.

Bu da çocukların vampiri
Önde gelen bir Hollywood film yapımcısı, ikizlerin Geleceğin Yıldızları olduğunu düşünüyor. Ancak bir kütük bile Ivy’den daha iyi rol yapabilir, ayrıca Olivia’nın da gerçek hayattaki rolü, Süperstar Jackson’ın kız arkadaşı olduğunu sır gibi saklamak. Ama kıskanç bir kadın vampir oyuncu bu sırrın tabut kapağını aralayabilir... Sienna Mercer’in yazdığı ‘Kız Kardeşim Vampir: Bir Yıldız Doğuyor’un fiyatı 12 TL.

Hazine peşinde
İthaki Yayınları’nın Rüya Takımı serisinin ilk kitabı Medusa’nın Pusulası’nda, dört maceraperest, Cem, Gizem, Ayşe ve Mert’in yolları bir hazine haritasının peşinden Yerebatan Sarnıcı’na düşer. Sütunları tarihle bezenmiş bu sarnıç onlara mitolojik kahramanlar, canlanan heykeller ve büyü dolu fantastik bir yeraltı dünyasının kapılarını açar. Nefret ve karmaşanın hâkim olduğu bu dünyaya barış getirmek de dört macerapereste düşer. Tabii bu hiç de kolay olmayacaktır...

Alfred ve Agatha
Ana Campoy’un yazdığı, ‘Alfred ve Agatha’nın Maceraları - 2’, dedektiflik romanlarının kraliçesi Agatha Christie ile gerilim filmlerinin babası Alfred Hitchcock’un çocukluklarına dönüyor. İkisi karşılaşıp tanışıyor, üstüne bir de maceralara atılıp birlikte gizemli olaylara dalıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!