Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 00:00

öğrenin

Nişantaşı’nda kendi ürettiği biraları satan Taps Bar, bira uzmanı Mark Harvey ile birlikte, yemeli içmeli bir atölye çalışması düzenliyor. Katılanlara hangi yemeğin ne tür bira ile iyi gidebileceği hakkında detaylı bilgiler verilecek. Birayı sevenler ve değişik lezzetlere açık olanlar için ilginç bir deneyim olabilir. Atölyenin ücreti 25 YTL. 30 Nisan Çarşamba akşamı düzenlenecek.

kaçırmayın

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Garanti Bankası’nın işbirliğiyle yapılan Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’nin beşincisi başladı, 28 Nisan’a kadar sürecek. Bu yıl ilk defa 2-4 Mayıs 2008 tarihlerinde Ankara’da, 9-11 Mayıs 2008 tarihlerinde İzmir’de tekrarlanacak festivali, Garanti Mini Bank üyesi çocuklar sinema salonlarına rezervasyon yaptırarak ücretsiz, velileri ise yüzde 50 indirimli izleyebilecek. İstanbul’da Maçka G-Mall Cinebonus, Meydan Ümraniye Cinebonus ve Fransız Kültür Merkezi’nde filmleri seyredebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Türsak Vakfı: (212) 244 52 51. tursak@tursak.org.tr

eğlenin

23 Nisan’a özel etkinlikler, İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi’nde devam ediyor. 26 Nisan’da Ayşe Kulin’in Sit Nene’nin Masalları adlı kitabının imza ve okuma gününe katılabilirsiniz. Kitabın çizimlerini Müjdat Gezen yaptı.

giyin

Ayakkabı markası PrettyFit’in ilkbahar-yaz koleksiyonu, şık ve zarif modellerden oluşuyor. Klasik renklerin dışında, pek çok alternatif bulabiliyorsunuz. Tüm ayakkabılar el işçiliği ile üretiliyor. PrettyFit’in Ankara Cepa ve İstanbul Astoria alışveriş merkezlerinde mağazaları var.

bakın

Deri denince aklınıza kısıtlı renk ve model alternatifi geliyorsa, Derimod’un genç koleksiyonu Mood’a bakmalısınız. İlkbahar-yaz koleksiyonunda kırmızı ve pembe gibi canlı renkler, seksi kesimler var. Fiyatlar 249-399 YTL arasında.

giydirin

Çocuk giyim markası Wenice Kids, "Bir çocuk da sen giydir" kampanyasını bu yıl da tekrarlıyor. Tanıdığınız yardıma muhtaç çocukları sevindirmek istiyorsanız, Wenice Kids mağazalarından birine çocuğunuzla alışveriş yapmaya giderken yanınıza onu da alın. Çocuğunuza aldığınız kıyafetlerin aynısı, hediye edilecek.

izleyin

Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle, Düzce Belgesel Film Günleri düzenleniyor. Programda, Osmanlı İmparatorluğu’nun dört bir yanına dağıtılan, yüz elli yıldan bu yana Anadolu’nun kültürel zenginliği içinde kendi renklerini koruyan Çerkezler ve Abazalarla ilgili belgeseller yer alıyor.

26-27 Nisan’da düzenlenecek etkinlikte Gamze Çimen, Setenay Yıldız, Ali Taner Baltacı, Ali Emrah Bakkaloğlu, Emel Bezek, Aydın Demirtaş, Doğan Eser, Özlem Karasu, Sezgin Türk, İsmet Arasan, Şehbal Şenyurt ve Enis Rıza’ya ait belgeseller ücretsiz olarak gösterilecek.

katılın

Türkiye Motosiklet Federasyonu Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 2. ayak yarışı 26-27 Nisan’da yapılıyor. Ankara’nın merkez köylerinden Mühye köyündeki doğal etaplarda gerçekleşecek şampiyonaya, trafik kazasında yaşamını yitiren eski Türkiye Motokros Şampiyonu Hasan Kalaycı’nın adı verildi. Tamamı doğal olan parkurun 3 km.lik izlenebilirliği yüksek özel seyirci etabı; su, çamur ve kaya geçişlerinden ibaret. Yarışlar sabah 10.00’da başlayacak. Tüm yarışseverler davetli.

giyin

Jean markası Lee’nin yeni koleksiyonunda karmaşıklık ve sadelik bir arada kullanılmış. Vintage modellerden esinlenmeler dikkat çekiyor. Tasarımlar dört grupta toplanmış: Sizi gece-gündüz eski okul zamanlarınıza götürecek 24/7, güneşli, parlak yaz günlerini anımsatan Urban Drifters, Rock’n Roll asla ölmeyecek dedirten Rock Revisited ve parlak, eğlenceli sahne arkasını gözlerinizin önüne seren VIP.

seyredin

Adana Tiyatro Festivali’nde son 3 gün. Bugün Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Inishmaan’ın Sakatı adlı oyunu izleyebilirsiniz. Yarın ve pazar günü, Dostlar Tiyatrosu’ndan Sivas 93 var. Genco Erkal’ın yazıp yönettiği, müziklerini Fazıl Say’ın yaptığı oyun, 2 Temmuz 1993’te, 33 aydının Sivas’ta yakılmasıyla ilgili dokümanlardan yola çıkılarak yaratıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!