Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

gezin

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde, Henri Cartier Bresson sergisi açılıyor. Serginin başlığı; "Fotoğrafın Efsane Ustası: Henri Cartier Bresson". Fotojurnalizmin babası olarak gösterilen, fotoğrafın efsanesi olarak anılan ve canlı, içgüdüsel bir biçimde yakaladığı görüntülerle yaşadığı yüzyıla tanıklık etmiş Fransız fotoğrafçı Henri Cartier Bresson’un (1908-2004) yapıtları, 31 Ocak’tan itibaren görülebilir.

bakın

Kadıköy Tepe Nautilus, adının esin kaynağı olan ve okyanusun yüzlerce metre derininde yaşayan Nautilus’u, doğal ortamı gibi tasarlanan özel akvaryumunda ziyaretçileri ile buluşturuyor. 500 milyon yıldır yaşamını sürdüren ve kabuğunun kesiti mükemmeliyeti temsil eden "altın oran"a sahip Nautilus, Türkiye’ye çok özel koşullarla getirilmiş.

katılın

Naim Dilmener, 1 Şubat Çarşamba gecesi Babylon’da. Artık gelenekselleşen Dünden Bugüne Pop gecelerinin bu geceki çerçevesi, Bize Hergün Bayram. Dilmener, Pop şarkılarının yanı sıra çocuk şarkıları da çalacak.

görün

Çağdaş Türk resminin önemli isimlerinden Şenol Yorozlu’nun kişisel sergisi, 25 Ocak- 18 Şubat arasında Nişantaşı Tevfik İhtiyar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergide, sanatçının son dönem yağlıboyaları olan "Osmanlı" üst başlığında toplanan resimlerinin yanı sıra, çizimleri bulunuyor.

alın

İç giyim markası Miss Claire’in yeni koleksiyonunda beş ayrı seri bulunuyor. Adları fancy, missy, basic, functional ve nightwear. Türkiye genelindeki Boyner, Koray, Profilo Alışveriş Merkezi ve iç giyim mağazalarında
bulabilirsiniz. Sutyenler 30-45, pijama ve gecelikler 20-60 YTL.


izleyin

Duru Tiyatro tarafından geçtiğimiz yıl sahnelenmeye başlanan "Kara Sohbet" adlı oyun, 2006 sezonunda da devam ediyor. Belçikalı yazar Amelie Nothomb’un aynı adlı romanından uyarlanan oyununda Emre Kınay ve Arif Akkaya rol alıyor. Oyun, havaalanında bekleyen Jerome Angust’un yanına Textor Texel isimli gizemli bir adamın yaklaşmasıyla başlıyor. Texel, küçüklüğünde yediği kedi mamalarından, tecavüz ve cinayete kadar birçok saplantısını anlatıyor ve bu sohbet Angust’u çileden çıkaracak bir işkenceye dönüşüyor. 27-28-29 Ocak ve 10-11-12 Şubat’ta, Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde izleyebilirsiniz. Bilet fiyatı tam 20, öğrenci 15 YTL.

dinleyin

Mövenpick AzzuR Restaurant’da, Keisa Brown ile Caz Geceleri başlıyor. Renkli kişiliği ve mükemmel sesiyle geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan sanatçı bugüne kadar Tina Turner, Neil Diamond, Tom Jones, Ray Charles Orkestrası, Frank Sinatra Jr. gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. Keisa Brown, şubat ayı boyunca cuma ve cumartesi geceleri, saat 21.30’dan itibaren müzikseverleri New Orleans’tan Chicago’ya kadar uzanacak bir caz gezisine davet ediyor. İlk performans bu akşam.

gidin

İstanbul 2. Levent’teki bir villada, aydınlık ve ferah bir atmosferde hizmet veren Kiliza, Güneydoğu mutfağının zengin yemek çeşitlerini servis ediyor. Adını Kilis’in Ortaçağ’daki isminden alan mekan, misafirlerini kışın şömineli iç mekanında ağırlıyor. Kilis’ten getirilen doğal malzemelerle yapılan yemekler, yörenin profesyonel aşçıları tarafından özenle hazırlanıyor. 11.30-23.00 arası açık. Pazar sabahları köy kahvaltısı var. Öğle ve akşam yemeği kişi başı 25-35 YTL. Tel: (212) 325 71 70.

okuyun

İki ayda bir yayınlanan müzik kültürü dergisi Andante, son sayısını ünlü besteci Mozart’a ayırdı. Bu yıl Mozart’ın doğumunun 250. yılı kutlanıyor. Dergide, Mozart biyografisi yeni yayımlanan flüt sanatçısı ve müzik yazarı Aydın Büke ile Mozart’ın yaşamı ve yapıtları üzerine yapılan röportajı, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nün eski müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy’un, Mozart’ın ölümü hakkında bugüne dek üretilmiş senaryolar ve olası ölüm sebepleri üzerine fikirlerini ve daha pek çok yazıyı okuyabilirsiniz.

giyin

Mithat Selection, ocak ve şubat boyunca, tüm ürünleri kapsayan indirim fırsatı sunuyor. İndirim oranı yüzde 32.5. Balance adını taşıyan kış koleksiyonunun kravattan kol düğmesine, çoraptan kazağa zengin bir ürün yelpazesi var. Nakit alışverişlerde, yüzde 10 ekstra indirimden faydalanabilirsiniz. Takım elbiseler 401 - 854 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!