Bu albüm ona ilaç gibi gelecek

Güncelleme Tarihi:

Bu albüm ona ilaç gibi gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 12:16

Burak Kut, 90’ların ortasında başlayan pop müzik furyasının en önemli isimlerindendi. Pek çok hit çıkardı, albümleri yok sattı.

Haberin Devamı

Hakan GENCE
 
Bebeto lakabıyla genç kızların rüyalarını süsledi. Evinin önü hayranlarıyla dolup taştı. Sonra... Sonra rüzgâr tersine döndü. Üçüncü albümü beklediği ilgiyi görmedi. Sonra askere gitti, kilo aldı. Döndükten sonra astronomik borçların altına girdi. Yedi yıl müziğe ara verdi. İki sene önce Komple adlı albümüyle geri döndü. Şimdi 12 şarkıdan oluşan yeni albümü “İlaç”ı çıkarıyor. Kirli sakalları, asi saçları ve sert sözleriyle karşımızda daha erkeksi ve seksi bir Burak Kut var. Sezen Aksu’nun elinin değdiği albümün, rock altyapılara sahip çıkış şarkısı Ben Yokum, dinleyenleri şaşırtıyor.

20 yaşındayken ‘Benimle Oynama’ adlı hitinizle bir gün içinde şöhret oldunuz. Nasıl bir psikolojiydi?
- Klip yayınlandıktan iki gün sonra sokakta parmakla gösterilir hale geldim. Evimin önünde bir sürü hayranım bekliyordu. Camdan elimi uzatsam çığlık atıyorlardı. Bunlar bana o dönemde bir oyun gibi geliyordu. Çünkü orta halli bir ailenin çocuğuydum, babamı yeni kaybetmiştim. Şöhretin getirdikleri hoşuma gidiyor, gururum okşanıyordu.

Haberin Devamı

Hatalarınız oldu mu?
- Şöhret bana hızla şırınga edildi. İşler çetrefilleşince, çok para kazanınca her şeyin kontrolü güçleşmeye başladı. Bu da paranoyaları getirdi. İnsanların kazandığımdan faydalanmaya çalıştığını, şöhretimden yararlanmak için yanımda olduklarını düşünmeye başladım. Çevremdekiler benden para kazandıkları için ne dersem onaylıyorlardı.

Peki kadınlar?
- O ayrı bir sayfa. 20 yaşında bir erkek çocuğu gibi davranıyor, güdülerimle hareket ediyordum. Sonra kendime dışarıdan baktım. Kadınların yaşam tarzımdan dolayı bana ilgi duyması çok doğaldı. Şöhretli insanlara her zaman ilgi vardır.

Albümler satarken, bir üniversitede okurken birden askere gittiniz. Bu da kariyerinizi sekteye uğrattı. Neden aniden bu kararı verdiniz?
- Kariyerim, askerlik ve kendi özel hayatım arasında kalmıştım. Londra’da bir okulda okuyordum. Kendi paramla yeni albümümü çıkarmıştım. Sonra gazetelerde çıkan “Neden popçular askere gitmiyor?” haberlerini üstüme alındım. Deli tarafıma geldi. Kendi vicdani hesaplarım, belki de kaçış isteğiyle uzun dönem askere gittim. Herkesin ilgisi üzerimdeyken orada kendimi izole etme fırsatı buldum. Yaşadıklarımı düşündüm.

Haberin Devamı

GERİ ÇEVRİLMEKTEN KORKTU 7 YIL ALBÜM YAPMADI

O yıllarda bir de kilo almaya başladınız...
- Ben stresle kilo alanlardanım. Askerlikte kilo almaya başladım.

Ardından maddi zorluklar geçirdiğinizi duyduk. O zamana kadar kazandıklarınız ne oldu?
- Askerdeyken gözden uzak olan gönülden de ırak oldu. Kilo verme süreci psikolojimi etkiledi. Geri döndüğümde şartların değiştiğini gördüm. Müzik piyasasında ileri gelen biriyken bir anda plak şirketlerinin bana bakışı değişmişti. Kendimi topladım. Bir şirketle anlaştım. Akustik ve deneysel bir albüm yaptım. Bu sefer de plak şirketi battı. Maddi zorluklar geldi.

Oturduğunuz eve haciz gelmişti sanırım.
- Oralara çok girmek istemiyorum. Kiradaydım o dönem. Vergi problemlerim vardı. Borçlarım için astronomik rakamlarda faizler ödedim. Kolay yıllar değildi. Sokağa çıktığımda sanki herkes bunları konuşuyor gibi hissediyordum. Kendimi biraz geriye çektim.

Haberin Devamı

Peki neden müziğe 7 sene ara verdiniz?
- Açıkçası plak şirketleri tarafından geri çevrilmekten korktum. Sonra DMC ile anlaştım. En doğru şarkıları bulana kadar bekledim. Ardından televizyon dizisi ve yarışma programı geldi. Komple albümüyle yaşadıklarımı yavaş yavaş üzerimden attım.

Sizinki bir kazanma ya da kaybetme hikâyesi mi?
- Kazanmak ya da kaybetmek diye bir şey yok. Bunları belki de başkalarının duygularına tercüman olmak için yaşamam gerekiyordu. Gocunmuyor ve yaşadıklarımı sorgulamıyorum.

SÖYLERKEN AĞLADIĞI ŞARKI HANGİSİ

Bu albümde daha erkeksi bir Burak Kut var diyebilir miyiz?
- Aslında bu olgunluk albümüm oldu. Ses rengim ve yorumum biraz daha değişti. Sezen Aksu gibi bir ozanın himayesinde hazırlanması da benim için önemli.

Haberin Devamı

Çıkış şarkınız “Ben Yokum”. Oysa insan sizden yeni bir “Merhaba” bekliyor...
- Şarkının sözleri, verdiğim yedi yıllık arada yaşadığım her şeyi anlatıyor. Sözlerinde “Gözyaşımı tatmak” diye bir bölüm var, oraya geldiğimde gerçekten gözyaşlarımı tutamıyordum. 10 yıl sonra bile dinlenecek, kalıcı bir şarkı oldu.

Şarkınız rock altyapılara sahip. “Yine mi tarz değiştirdi” eleştirilerine ne diyeceksiniz?
- Rock tınıları söylemeyi seviyorum. Ama bir o tarza bir bu tarza dönüyor demesinler. Sadece çıkış şarkım öyle.

DENEYİMİM ÇOK AMA SKOR TABELASI TUTMADIM

Gözlerim bozuk. Hem astigmat hem miyop var. Bir dönem alerjik bir durum da geçirdim. Bu yüzden renkli camlı gözlük takıyorum. İmajla ilgili bir şey değil.

Haberin Devamı

Tutkulu bir âşığımdır. İlişkilerimde hep uyumlu bir sevgili olmaya çalışırım. Kadınlar konusunda deneyimim çok. Ama benim hiçbir zaman skor tabelam olmadı. Karşıma çıkan bütün kadınlara saygım var. Kadın avlama ve çapkınlık hiç benim alanıma girmedi. Artık uzun süreli ilişkileri tercih ediyorum.

Albümde piyasada pek olmayan elektronik tınılar kullandık. Akustik şarkılar da yaptık. Aslında bu çalışmada herkesin hoşuna gidecek parçalar var.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!