Brunch keyfinin en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Brunch keyfinin en iyi 10 adresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Yarın gece evde veya sokakta, barlarda ya da kulüplerde herkes 2006 yılına girişimizi kutluyor olacak. Eğlence gecenin geç, sabahın erken saatlerine kadar sürecek.

Muhtemelen her zamankinden çok daha fazla alkol tüketilecek. Haliyle 1 Ocak sabahı yataktan kalkmak biraz zor olacak. Ne kahvaltı edecek kadar erken, ne de doğrudan öğle yemeği yiyecek kadar geç... Bu nedenle brunch keyfinin en iyi 10 adresini sorduk jüri üyelerimize. Brunch, kahvaltı ile öğle yemeğinin birbirine karıştığı öğünün İngilizce’deki adı. Tam karşılığı bir Türkçe kelime olmadığından bizde de yaygın olarak kullanılıyor. Uzun uzun keyif yapıldığından çoğunlukla pazar günleri tercih ediliyor. En iyi 10 listemize beş yıldızlı oteller ağırlığını koydu.

EN İYİ 10

1. Çırağan KempinskiİSTANBUL

1. Four Seasons İSTANBUL

2. SwissotelİSTANBUL

3. Aşşk CafeİSTANBUL

4. House CafeİSTANBUL

5. The MarmaraBODRUM

6. Sheraton OtelANKARA

7. Park ZirveADANA

8. Stella’s ManzaraANTALYA

9. Sütçü FevziVAN

10. Yorgo SeferisİZMİR
/images/100/0x0/55eb37e3f018fbb8f8b30c11

ÇIRAĞAN KEMPINSKI

Ödeme rezervasyon yaptırırken

1 Ocak 2006’nın brunch’ı, bu kez standart brunch’ların çok dışında ve daha özel olacak: Düğünlerin yapıldığı Balo Salonu’nda saat 12.00-18.00 arasında ve canlı müzik eşliğinde yapılacak. Kahvaltı büfeleri, ana yemek, salata çeşitleri, tatlılar yılbaşı konseptine uygun süslenerek sunulacak. 170 kişi kapasiteli salonda kahvaltı için rezervasyon şart. Ödeme, rezervasyon aşamasında kredi kartı ya da havaleyle yapılıyor. Kişi başına 165 YTL.Tel: (212) 326 46 46.

FOUR SEASONS OTEL
/images/100/0x0/55eb37e3f018fbb8f8b30c13


Gözünüzün önünde pişiyor

Sultanahmet’teki Four Season’s Otel’de her zamanki brunch saati değişmiyor: 11.30-15.00 arası. 70 kişilik Seasons Restaurant’taki kahvaltıda suşi, İtalyan-Türk mutfağından seçmeler, deniz mahsulleri, makarna ve risottolar yer alıyor. Yumurta ve İtalyan makarna çeşitleri bekletilmeden istek üzerine anında yapılıyor. Hem de pişirme istasyonunda, konuğun gözü önünde. Four Seasons’ın brunch mönüsü çok zengin. Unutulmaz bir yeni yıl kahvaltısını tarihi yarımadanın tarihi binasında yapmak istiyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Kişi başı 75 YTL. Tel: (212) 638 82 00.

SWISSOTEL
/images/100/0x0/55eb37e3f018fbb8f8b30c15


Asya köşesinde full suşi

Yeni yıl brunch’ı 12.00-15.30 arasında, Boğaz manzaralı 175 kişilik Cafe Suisse’te. Soğuk büfede karides, somon, deniz mahsulleri, peynir çeşitleri, sebzeli punch cake’ler, rozbif’ler var. Salata büfede mevsim, sezar, patates ve somon füme, körili tavuk, ahtapot ve Tai beef salatası bulabilirsiniz. Asya köşesinde Uzakdoğu yemeklerinin yanı sıra full suşi barı da var. Envai çeşit peynirler, reçeller, farklı zeytin seçenekleri ve alaturka yemekler de yiyebilirsiniz. Anne babalar rahat rahat kahvaltı yapsınlar diye çocuklar için birçok aktivitenin yer aldığı özel oda hazırlanmış. Fiyat, kişi başına 130 YTL.

AŞŞK KAFE

Datça’dan kiraz reçeli bile var
/images/100/0x0/55eb37e3f018fbb8f8b30c17

Kuruçeşme’deki Aşşk Kafe’de, yeni yılın ilk günü tam bir Türk kahvaltısı yapabilirsiniz. 12.00-21.00 arasında açık. Hangi saatte istenirse istensin, en uzun kahvaltıya mani yok. Açık büfe kurulmuyor, istenen kalem kalem geliyor. Ortalama fiyat belirtmek mümkün değil. Ev kahvaltısının tüm çeşitlerinden alınınca maksimum 26 YTL ödüyorsunuz. Dışına çıkılırsa maksimum 36 YTL. Bal-kaymak çok özel. Reçeller Datça’dan: Kavun, bergamut, turunç, mandalina, kiraz reçeli... Yeni menemen çeşitleri de var. Mesela yeşil ya da siyah zeytin ezmeli. Çömlekte yumurtanın üzerine peynir, jambon, patates eklenebiliyor. 80 kişilik kapalı alanda kahvaltı için rezervasyona gerek yok. Bekleme koltuklarında sıraya giriliyor, hatta kahvaltıya başlanabiliyor. Tel: (212) 265 47 34

ORTAKÖY HOUSE CAFE

Adı üzerinde her şey ev işi

Mekan 12.00-22.00 arası açık. 80 kişilik kafede kahvaltı seçeneklerinden biri eggs florentine. Köy ekmeği üzerinde haşlanmış yumurta, sotelenmiş ıspanak ve hollandaise sos koyuyorlar. The House Kahvaltı Tabağı’nda ise beyaz peynir, eski kaşar, isli Çerkez peyniri, tereyağı, krem çikolata, zeytin, ev yapımı reçeller, bal-kaymak, domates ve salatalık var. Kahvaltıdaki her şey, adı üzerinde ev yapımı. Kahvaltı, kişi başı 13-17 YTL arasında. Rezervasyon şart. Tel: (212) 227 26 99

THE MARMARA BODRUM

Yöresel peynir ve zeytin

Yeni yılı Bodrum’da karşılayanlar, brunch için The Marmara Otel’in zengin mönüsünü tercih edebilir. "Bodrum Kahvaltısı", kış aylarında Tuti Restoran, yaz aylarında Teras Restoran’da veriliyor. Mönüde 25 çeşit bulunuyor. Peynirler arasında eski kaşar, Çomakdağ keçi peyniri, Bergama tulum peyniri, kekikli çökelek ve Emmantel peyniri var. Yöre zeytinlerinden kalamata, Bodrum vişne, kırma, çekiçte ve siyah zeytin yiyebilirsiniz. Meyve salatasıyla tüm meyve çeşitlerinin yer aldığı kahvaltıya domates, salatalık, biber, ballı yoğurt, meyveli yoğurt ve tereyağı zenginlik katıyor. Sıcak büfede yumurta çeşitleri sunuluyor. Ayrıca diyet köşesi de var. Fiyatı 25 dolar. Tel: (252) 313 81 30

SHERATON OTEL

Şampanya ikram ediliyor

Ankara Sheraton Otel, bünyesinde yer alan Brasserie One Restoran’da brunch veriyor. Brasserie One, açık mutfağı olan, manzaralı bır restoran. Karum Alışveriş Merkezi’nin yeşilliklerine bakıyor. Restoranın brunch’ının en önemli özelliği dileyene şampanya ikramı yapılıyor olması. Brunch’ı otelin başaşçısı Zeki Açıköz ve ekibi hazırlıyor. Japon mutfağının gözdesi suşiden, Akdeniz ve Türk mutfağının değişik lezzetlerine kadar pek çok çeşit var. Soğuk büfesinde peynir çeşitleri, şarküteri, zeytinyağlılar ve salatalar olmak üzere 30 çeşit bulabilirsiniz. 12 çeşidin olduğu sıcakların arasında ise tavuk, balık, et ve çırpılmış yumurta, börek, pilav, çorba bulunuyor. 20 çeşit de tatlı mevcut. Meşrubat, meyve suyu, çay ve kahvenin dahil olduğu brunch’ın ücreti 49.5 YTL. 11.30’dan 15.00’e kadar sürüyor. Tel: (312) 468 54 54 Dahili: 3244.

ADANA PARK ZİRVE

Manzaralı köy kahvaltısı

Seyhan Baraj Gölü’ne hakim tepede hizmet veren Zaimoğlu Park Zirve’de köy kahvaltısı veriliyor. Peynir ve zeytin çeşitleri, omletler, sosisler, börek ve çörekler, ev yapımı reçeller, sıkmalar, gözlemeler, tahin pekmez, yayla balı, mevsim meyveleri, meyveli yoğurtlardan oluşan 70 çeşit kahvaltılık sunuluyor. 09.00 ile 14.00 arası brunch yapabilirsiniz. Kişi başı fiyatı 20 YTL, 6 - 12 yaş arası çocuklar yüzde 50 indirimli. 0 - 6 yaş grubu çocuklar için ücret alınmıyor. Tel: (322) 231 24 04

STELLA’S MANZARA

Reçeller bahçeden

Yaklaşık 7 ay önce Eski Lara Yolu üzerinde açılan Stella’s Manzara, Işıklar Caddesi üzerinde 12 yıldır hizmet veren Stella’s Bistro’nun ikinci şubesi olarak hizmet veriyor. İşletmeci Nejat Gönültaş, en çok brunch’ıyla övünüyor. Mekanın adı güzel manzarasından dolayı konmuş. Karlı Beydağları, Antalya Körfezi ve Antalya’nın batısını gören restoranda insanın iştahı açılıyor. Uzun kahvaltıda akla gelebilecek her şey var. Şarküteriden börek çeşitlerine, omletlerden müslilere (gevrekler), kendi bahçelerinde yetişen turunçlardan yapılan İngiliz usulü turunç reçeli ve bahçe zeytinlerine pek çok şey bulabilirsiniz. Şampanya servisi de var. Brunch 08.00’de başlayıp, 15.00’e kadar sürüyor. Sadece kahvaltı alanlar 10, kahvaltıya ara verip sıcak yemek de alanlar 15 YTL ödüyor. Tel: (242) 316 35 96

SÜTÇÜ FEVZİ

Hiç kavut yediniz mi

Kendine has kahvaltısıyla tanınan Van’da, Sütçü Fevzi’nin işletmesi yıllardır babadan oğula geçiyor. 25 çeşit kahvaltılıkla güzel bir sabah geçirmek isteyenlerin tercihi. Van’ın ünlü otlu peynirinin yanı sıra çökelekten yapılan tereyağlı cacık, kavrulmuş buğday ve tereyağından yapılan kavut ile yumurta, un ve yine tereyağı karışımıyla yapılan murtuk servis ediliyor. Yanında taze ve ballı süt veriliyor. Tel: (432) 216 66 18.

YORGO SEFERİS RESIDENCE

Şömine başında kahve

İzmir’in Urla İlçesi’nde 2000 yılında işadamı Muzaffer Sümer tarafından restore edilerek hizmete açılan Yorgo Seferis Residence, Türk-Yunan dostluğunun simge yapılarından biri olurken, kahvaltısıyla da adını duyurdu. Peynir çeşitleri, Urla’ya özgü hurma zeytini ve yeşil zeytin, hormonsuz domates, salatalık ve biber, tereyağı, közde kızartılmış ekmek ikram ediliyor. Otel sahibi Muzaffer Sümer’in yaptığı bademli kayısı reçeli ve cevizli ayva reçeli mutlaka tadılmalı. Öğlen 12.00’ye kadar süren kahvaltının fiyatı 10 YTL. Ardından şömine karşısında közde yapılmış Türk kahvesi yudumlayabilirsiniz. Tel: (232) 752 04 14.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!