Böylesi yapılmadı

Güncelleme Tarihi:

Böylesi yapılmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adını Türk Sanat Müziği’ne altın harflerle yazdıran Müzeyyen Senar, ‘‘Bir Ömre Bedel’’ adlı albümünde yorumuyla ölümsüzleştirdiği eserleri yeniden seslendirdi. Usta sanatçıya bu çalışmasında, Türk Pop Müziği’nin starları ve genç yetenekler de eşlik etti. Müzik dünyasının güçlü sesleri Sezen Aksu, Tarkan, Nilüfer, Fatih Erkoç, Kubat, Levent Yüksel, Feraye, Şebnem Ferah, Nükhet Duru ve Ajda Pekkan gibi sanatçılar Müzeyyen Senar’la düet yaptılar. Müzik yönetmenliğini Selçuk Tekay’ın yaptığı albümün prodüksiyonunu Manş Müzik üstlendi.

Böylesine farklı bir çalışma için ilk kez bir araya gelen ünlü sanatçılar bir anlamda halkın sesine kulak vermiş oldular. Sık sık kendilerine Türk Sanat Müziği okumaları için istekte bulunulduğunu belirten sanatçılar, sonunda hayranlarının isteğini de gerçekleştirmiş oldular.

İNANILMAYAN GERÇEKLEŞTİ

Albümün oluşmasını sanatçının kızı Feraye Işıl şöyle anlattı: ‘‘Böyle bir proje için albümde bulunan sanatçılara telefon açıldı. Hepsi ‘Seve seve geliriz’ dediler. Sıcak yaklaşımları ile sonuca ulaştık. Eminim ki burada bulunmayan birçok sanatçı, aramızda olmak isterdi, ama ne yazık ki olmadı. Annem, başlangıçta böyle bir çalışmanın olacağına inanmadı, ama daha sonra sanatçıların güzel yaklaşımları onu da kamçıladı ve işe başladı.’’

Albümün satışlarından elde edilecek gelir, Mehmetçik Vakfı’na ve Müzeyyen Senar’a bırakılacak. Albümün klibi de tüm konuk sanatçılarla birlikte Tayfun Dinçer tarafından gerçekleştirilecek.

ÜNLÜLER KOROSU

Müzik dünyasının güçlü sesleri Sezen Aksu, Tarkan, Nilüfer, Nükhet Duru, Ajda Pekkan, Fatih Erkoç, Kubat, Levent Yüksel, Feraye ve Şebnem Ferah, ustaları Müzeyyen Senar’a eşlik etmek için bir araya geldiler.

SENAR’LA DÜET

Ünlü sanatçılar, sonunda hayranlarının sanat müziği okumaları isteğini de gerçekleştirmiş oldular.‘Vardar Ovası’nı birlikte seslendiren sanatçılar, diğer eserlerde tek tek Müzeyyen Senar’a eşlik ettiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!