Boston’da Türk filmleri zamanı

Güncelleme Tarihi:

Boston’da Türk filmleri zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 00:00

ABD’de bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Boston Türk Filmleri Festivali’nde, Fahir Atakoğlu ve Ömer Faruk Tekbilek gibi ünlü müzisyenler de konserler verecek.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde 30 Mart-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek festival, bu yıl da çağdaş Türk sinemasının sevilen örneklerini ABD’deki Türk sinemaseverlerle buluşturacak. 2005’te ’Yılın En İyi Türk Filmi’ seçilen ’Anlat İstanbul’un ABD’deki ilk gösterimiyle başlayacak olan festivalin açılışına filmin yönetmeni Ümit Ünal ve ünlü oyuncu Serra Yılmaz katılacak.

Festivalde ’Anlat İstanbul’un yanı sıra Fatih Akın’ın ’İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek’, Semih Kaplanoğlu’nun ’Meleğin Düşüşü’, Çağan Irmak’ın ’Mustafa Hakkında Her şey’, Kutluğ Ataman’ın ’İki Genç Kız’ ve Hüseyin Karabey’in ’Pina Bausch’la Bir Nefes’ adlı filmlerinin ilk gösterimleri yapılacak. Yavuz Turgul’un ’Gönül Yarası’, Yeşim Ustaoğlu’nun ’Bulutları Beklerken’, Ahmet Uluçay’ın ’Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ ve Uğur Yücel’in ’Yazı Tura’ filmleri de festivalde gösterilecek diğer filmler arasında yer alıyor.

Festival programı kapsamında dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, efsanevi basçı Anthony Jackson ve iki Grammy ödüllü Horacio ’El Negro’ Hernandez ile birlikte bir konser verecek. Festivalde Ömer Faruk Tekbilek ve Grubu da Pakistan depreminde zarar görenler yararına çalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!