Bond’un altın günü

Güncelleme Tarihi:

Bond’un altın günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 23:28

Dünyanın en uzun soluklu macera serisi James Bond’un altın yıldönümü bütün dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İlk Bond filminin galasının yapıldığı 5 Ekim tarihi ise ‘James Bond Günü’ olarak ilan edildi.

Haberin Devamı

İLK James Bond filmi Dr No’nun dünya galası, Londra’da 5 Ekim 1962’de yapılmıştı. Serinin 50’nci yılına denk gelen 5 Ekim 2012 şimdi bütün dünyada ‘James Bond Günü’ olarak kutlanacak.

Hayranları 23’üncü James Bond filmi ‘Skyfall’u beklerken, ilk haber 50’nci yıl için hazırlanan belgeselden geldi. Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, Columbia Pictures, Passion Pictures ve Red Box Films’in yeni belgeseli ‘Everything or Nothing: The Untold Story of 007’ (Herşey ya da Hiçbirşey: 007’nin Anlatılmamış Hikayesi) birçok ülkede, serinin meraklıları ile buluşacak. Stevan Riley tarafından yönetilen ‘Everything or Nothing’ filminin hikayesi, Bond yapımcıları Albert R. Broccoli, Harry Saltzman ve yazar Ian Fleming üzerine yoğunlaşıyor. Belgesel, 1962’de başlayıp, sinema tarihindeki en uzun film serisi olan yapımların ardındaki heyecan ve ilham verici hikayeyi anlatıyor.

Haberin Devamı

Müzayede ve sergi yapılacak

James Bond’un dünya çapındaki altın yıldönümü kutlama etkinlikleri arasında; Londra’da Christie´s müzayede evi tarafından organize edilen bir müzayede, her ülkenin favori Bond filmini belirlemek için uluslararası anket, New York’da Modern Sanat Müzesi’nde düzenlenecek tüm filmleri kapsayan sergi, Los Angeles’da Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ın ev sahipliğinde düzenlenecek Bond Müzikleri gecesi, Toronto’da TIFF’de ‘Designing 007: 50 Years of Bond Style’ (007’yi Tasarlamak: Bond Stilinin 50 Yılı) sergisi yer alıyor.
Ayrıca, 24 Eylül’den itibaren, James Bond hayranları ilk defa Bond50 adı altında, 22 Bond filmine birden Blu-ray formatında sahip olabilecekler.

Skyfall 2 Kasım’da vizyonda

Daniel Craig’in James Bond’u canlandırdığı, çekimlerinin bir kısmı Türkiye’de yapılan ‘Skyfall’ ülkemizde 2 Kasım’da vizyona girecek. Sam Mendes’in yönetmenliğini üstlendiği filmde Bond’un M’e karşı sadakati de sınanıyor.

Bond’un altın günü
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!