Biz mutlu bir aileyiz

Güncelleme Tarihi:

Biz mutlu bir aileyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 03:00

Hello! dergisi, Kutluay ailesiyle Doria Hotel Bodrum’da bir araya geldi. Demet-İbrahim Kutluay, oğulları Ömer ve kızları İrem’le kurdukları mutlu yuvanın kurallarını, sırlarını bir bir anlattı.

Haberin Devamı

KUTLUAY AİLESİ (FOTO-GALERİ) 

* Başarılı işlere imza atmış, iyi kariyerleri olan isimlersiniz. Günlük hayatta, kendi başınıza kaldığınız anlarda nasılsınız?    

- İbrahim Kutluay: Her Türk ailesi gibi normal bir yaşantımız var. Birlikte vakit geçirmekten, çocuklarla bir arada olmaktan çok keyif alıyoruz. Dışarıdan çok evde vakit geçirmeyi seviyoruz.    

- Demet Kutluay: Biz egolarımızı evlenmeden önce bir kenara koymuştuk zaten... Özellikle ilk tanıdığım zamanlarda, İbrahim’in bu mütevazı ve kendi halinde duruşu beni çok etkilemişti. Onun doğallığı bana da yansıdı. Hiçbir zaman sahip olduklarımla övünen biri olmadım. Sonuçta her şeyin bize bahşedilen bir nimet olduğunu düşünüyorum. Buna sahip çıkıp korumak bizim elimizde...

* Çocuklara da yansıyordur bu düşünce tarzı herhalde...  

- D. Kutluay: Kesinlikle. Çocuklarımızı normal bireyler olarak yetiştirmek tek arzumuz. Onları sadece sevgiyle şımartmaya çalışıyoruz.

* Uzun süreli bir beraberlikten sonra evlendiniz. Evlilik ilişkinizde bir şeyleri değiştirdi mi?

- İ. Kutluay: Evlenmeden önce Atina’da Demet’le beraber yaşadık. Beraberlik başka bir durum, aynı evin içinde yaşamak bambaşka. Biz o uyumu yakaladığımızı kısa sürede anladık. Çocuklar olduktan sonra hayatımız daha da hareketlendi.

ÇOCUKLAR BİZİ PAYLAŞAMIYOR

* Çocuklar hayatınıza neler kattı?

- İ. Kutluay: Bence evlilikler, çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ikiye ayrılmalı. Her anımızda eğlence, hareket, coşku ve güzellik var artık...

İrem ile Ömer arasındaki diyalog nasıl? Kıskançlık var mı?

- İ. Kutluay: ırem evin prensesiydi, Ömer gelince her şey ikiye bölündü tabii... Ömer doğduğunda ırem daha üç yaşındaydı. Bunu kabul etmesi çok kolay olmadı açıkçası -ki hâlâ bu süreç devam ediyor. şu anda en büyük sıkıntımız anne-babayı paylaşamama durumu oluyor.

* İrem’in size olan aşkı gerçekten görülmeye değer. Aranızdaki sevgiyi nasıl tarif edersiniz?

- İ. Kutluay: ırem doğduğu zaman ben aktif olarak basketbol oynuyordum. Basketbolu bıraktığım dönemdeyse ırem iki yaşına gelmişti ve birlikte çok vakit geçirme fırsatı bulduk. Zamanımızın çoğunu birlikte oyun oynayarak, parka giderek, baba-kız tatil yaparak geçirdik. O yüzden aramızda ayrı bir bağ oluştu.

* İlk aşkınızın yeri değişti o zaman?

- İ. Kutluay: Ben her ikisini de ayrı yerlerde konumlandırıyorum. Gereken sevgi ve saygıyı hem kızıma hem de eşime sunduğumu düşünüyorum. Biz mutlu bir aileyiz ve birbirimize gereken ilgi ve alakayı göstermeye çalışıyorum.

ÖNCE AİLE GELİR SONRA KENDİMİZ

* Ömer anneye daha mı düşkün?

- D. Kutluay: Aslında bu bir süreç... ılk başlarda tabii ki bana daha düşkündü. Ama şimdi ırem’in babaya olan aşkından dolayı Ömer de babasıyla daha ilgili diyebilirim.

* Büyük bir aşkın meyvesi İrem ve Ömer... Çocuklarınızı yetiştirirken nelere dikkat ediyorsunuz?

- İ. Kutluay: Çocuklarımızı sevgi dolu bir ailede yetiştirmek tek arzumuzdu. Çünkü bir çocuğa verebileceğiniz en güzel şey, onunla geçirdiğiniz keyifliği saatler oluyor. Biz de bunu başardığımızı düşünüyoruz.

* Mutlu ve huzurlu giden evliliğinizin temelinde ne var?

- D. Kutluay: Öncelikle her zaman ailelerimiz ön planda, sonra kendimize vakit ayırıyoruz. Birbirimize hiç kişisel kaprisler yapmıyoruz. Birbirine güvenmek ve özgür bırakmak çok önemli. İbrahim bana bir gün bile “Kiminle gittin, nereye gittin?” gibi sorular sormadı. Çünkü birbirine yanlış bir şey yapacak insanlar değiliz ikimiz de... Bunu bildiğiniz zaman da ortada bir sorun kalmıyor.

DEMET BENDEN DAHA KONTROLLÜ

* Hayatı planlı mı yaşarsınız, yoksa akışına bıraktığınız zamanlar da oluyor mu?

- İ. Kutluay: Demet’in inanılmaz bir otokontrol durumu var. Benim bazen akışına bırakmak istediğim zamanlar oluyor ama Demet’ten olayı bunu pek başaramıyorum (gülüyor). şaka bir yana, 12 yaşında spor hayatına başladığım için belli bir disiplin ve program içinde yaşıyorum. Yani hayatım boyunca otokontrollüydüm. Duygularını da çok gösterebilen biri değilim. Bu durum, genç yaşta aldığım büyük sorumluluklardan kaynaklandı sanıyorum. şimdiyse biraz daha rahat olmaya özen gösteriyorum.

- D. Kutluay: Ben daha kontrollü bir yapıya sahibim. Özellikle çocuklar konusunda daha kuralcıyım. İbrahim çocuklarla bunu bozmayı çok sever (gülüyor).

Haberin Devamı


HAYATIMIZDA “KEŞKE”LERE YER YOK

* “Keşke yapsaydım” dediğiniz şeyler oldu mu?

- D. Kutluay: Benim hayatımda “keşke”ler yerine hep “iyi ki”ler var. ıyi ki İbrahim’le tanışmışım ve iyi ki çocuklarımı dünyaya getirmişim.

- İ. Kutluay: Hiçbir zaman “keşke”lerle yaşayan biri değildim. Bardağın her zaman dolu tarafına bakarım. Tabii ki insanların hayatında pişmanlıklar olmuştur. Fakat o pişmanlıklarla yaşarsanız, başarıya ulaşmanız zordur. Olumlu bakıp “ıyi ki böyle bir aileye sahibim, iyi ki basketbolu kariyerimin en güzel zamanında bırakmışım” diyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!