Birbirimize yetiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Birbirimize yetiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 00:00

“Kavak Yelleri”nin setinde tanışan ve arkadaşlıkları sonradan aşka dönüşen Pelin Karahan ile İbrahim Kendirci, ilişkilerini neden sakladıklarını D-Smart dergisine anlattı.

Haberin Devamı

PELİN KARAHAN VE İBRAHİM KENDİRCİ FOTOĞRAFLARI

Karahan, “Bu konunun işimizin önüne geçmemesi için açıklama yapmadık. Durduk yerde ortaya çıkıp ‘Biz birlikteyiz, biliyor musunuz?’ demenin anlamı yoktu” derken, Kendirci beraberlikleri hakkında kısa ve öz konuştu: “Birbirimize yetiyoruz.”

Sonbaharda dönecekler

Seneler önce iyi birer oyuncu olma hayaliyle yola çıktılar. Kamera karşısında yeteneklerini sergilemeye reklam filmleriyle başladılar. Ve birkaç yıl içinde neredeyse herkesin tanıyıp sevdiği isimler arasına girdiler. Bir yaz dizisi olarak başlayan, ama gördüğü ilgi nedeniyle iki yılı geride bırakan ve geçen hafta sezon finalini yapan “Kavak Yelleri”nin başrol oyuncuları Pelin Karahan, ıbrahim Kendirci, Aslı Enver, D-Smart dergisinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İlk oyunculuk deneyiminiz nasıl gerçekleşti?
- Pelin Karahan: Ben anaokulundayken PTT’nin “Alo Masal Hattı” vardı. Orayı arıyordunuz, çocuklar masal dinleyerek uyuyordu. Beni onun reklam filminde oynatmış, hatta gelip bizim evde çekim yapmışlardı. ılk tecrübem oydu.
- Aslı Enver: Ben oyunculuğa 19 yaşındayken TRT’de başladım. Kemal Kenan Ergen’in yazdığı bir sit-com’da rol aldım.
- İbrahim Kendirci: Konservatuvarın ilk yıllarında, Marmara Üniversitesi sinema öğrencilerinin çektiği kısa filmlerde oynamıştım. Ondan önce reklam filmleri ve “Pars: Kiraz Operasyonu” var zaten.

Reklam filmleriyle oyunculuğa adım atmak, daha çabuk tanınabilmek açısından avantaj mı?
- İbrahim Kendirci: Tabii... Size 30 saniye veriyorlar ve ürün hakkında her şeyi ifadenizle göstermeniz gerekiyor. Bu yüzden reklam filmi, biraz sıkıştırılmış oyunculuk oluyor.
- Aslı Enver: Benim “Kavak Yelleri”nden önce dört tane reklam filmim vardı, ama yapımcımla görüşmeye gittiğim zaman hiçbirini hatırlamadı. O yüzden kendini tanıtmak için bir avantaj olduğunu sanmıyorum.
- Pelin Karahan: Oyunculuğu göstermek adına olmasa da en azından cast ajansları ve yapımcı firmalar sizi reklamlardan görüp tanımaya başlıyor. Kendinizi piyasaya tanıtmak adına katkıları oluyor bence...

İÇİMİZE SİNEN FİLM TEKLİFLERİ ALMADIK

Diziniz geçen hafta sezon finalini yaptı. Sinema teklifleri geliyor mu? Ufukta yeni projeler var mı?
- Pelin Karahan: Zaman zaman geliyor. Fakat dizi varken başka bir şeye vakit ayırmak çok zor. Bazen de doğru zaman, doğru iş, doğru yerde olmuyor.
- Aslı Enver: Evet, teklifler var. Ama senaryoyu okuduğum zaman kalbim çarmıyorsa teklifleri kabul etmiyorum.
- İbrahim Kendirci: Aslı’ya yüzde yüz katılıyorum. Eğer projenin bana bir şeyler katacağına inanmıyorsam ben de oynamak istemem. Senaryolar elimize ulaşıyor, beğenmiyorsak teşekkür edip onları geri çevirebiliyoruz.

“Kavak Yelleri”, başlar başlamaz çok iyi bir çıkış yaptı. ılk başlarda bu kadar sevilen bir dizinin başrolünde olmak size ağır geldi mi?
- İbrahim Kendirci: Diziye başladığımda 19 yaşındaydım. Ama biraz da kişilikle alakalı olsa gerek, bunu kaldırmayı başardık. Herhalde ekibimizin, yönetmenimizin ve yapım firmamızın bize olan güveni, olası sorunları bize yaşatmadı. Güzel bir iş çıkarmak için çaba sarf ettik ama bunun yükünü hiç taşımadık. Çünkü iyi bir proje olacağını biliyorduk.

BU DİZİDE OLMAYI HİÇ İSTEMEMİŞTİM

Aslı önce Deniz’e platonik aşk besliyordu. Sonra işler tersine döndü. Sizin hayatınızda da böyle dönüm noktaları oluyor mu?
- Pelin Karahan: Üniversiteyi Eskişehir’de okudum. Sonrasında hayatım Ankara’da devam edecekti, fakat ben “ıstanbul’a gideceğim” dedim. Hayatımın dönüm noktası işte buydu. ıstanbul’a gelmemle beraber hayatımdaki her şey değişti.
- İbrahim Kendirci: Benim de 18 yaşındayken konservatuvarı kazanıp ıstanbul’a gelmem hayatımın dönüm noktasıdır.
- Aslı Enver: “Kavak Yelleri”nin görüşmesine ısrarla gitmemiştim. Sonra bir arkadaşım çok ısrar etti, beni zorla evden çıkardı. Ayaklarım geri geri gidiyordu resmen. ıçeri girip rolü aldığım ilk an Mine’nin bana hiç benzemediğini gördüm. Fakat o sırada bir şey oldu, gayet rahat şekilde kameraya bakarak Mine’yi oynamaya başladım. Sonra çıktım ve dedim ki “Evet, bu rol benim”. ışte benim dönüm noktam...

Mine, hayata karşı asi ve biraz yaramaz bir kız. Kötü yaşanmışlıkları var. Aslı Enver’in hayata bakış açısı nasıldır? Geçmişi geleceğe taşır mı?
- Aslı Enver: Geçmişimi kullanmayı daha çok tercih ediyorum, çünkü o zaman önümdeki günleri daha net görebiliyorum. Üzüldükten sonra geleceği daha iyi değerlendirebiliyorsun. Hayatta hiç mutsuz olmamaya inanmıyorum. Ben kötü şeyler yaşamaktan da memnun olurum o yüzden...

Mine’nin aşkları hep kötü sonla bitiyor. Siz de aşkta onun kadar şanssız mısınız?
- Aslı Enver: Hayır, ben gayet iyiyim. Aşk var veya yok diye bir açıklama yapmam. Aşk olduğu zaman da olmadığı zaman da mutluyum.

“Kavak Yelleri” gelecek sezon devam edecek mi?
- İbrahim Kendirci: Evet, gelecek sezon da dizimiz devam edecek.

Haberin Devamı

BİZ BİRBİRİMİZE YETİYORUZ

İbrahim Kendirci ile ilk etapta beraberliğinizi kabul etmemişsiniz. Çekindiğiniz için mi böyle bir tutum sergilediniz?
- Pelin Karahan: Hayır, çekinmedik ve saklamadık. Aynı işi yapıyoruz ve bu konunun işimizin önüne geçmemesi için açıklama yapmadık. Durduk yerde ortaya çıkıp “Biz birlikteyiz, biliyor musunuz?” demenin bir anlamı yoktu. Topluma mal olmuş birisinizdir veya 40-50 yıldır bu işi yapıyorsunuzdur, tamam... Ama biz öyle değiliz. O nedenle işimizi engellememesi için daha dikkatli olmayı tercih ettik.

Peki birbirinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
- İbrahim Kendirci: ıkimiz birbirimize yetiyoruz.
- Pelin Karahan: Ben de tarif edemem onu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!