Bırak kel kalsın

Güncelleme Tarihi:

Bırak kel kalsın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kel erkekler mi daha cazip, yoksa saçını ektirenler mi beğeniliyor derken kadınlar duruma açıklık getirdi:

Artık kel erkekler prim yapıyor. Bir çok kadın için birlikte oldukları erkeğin kel olması, ‘‘beğendiğiniz erkek nasıl olmalı’’ sorusuna verilen ‘‘kel olmalı’’ cevabını üst sıralara yerleştiriyor. Yani, kellere gün doğdu. Artık saç ektirip ektirmemek size kalmış ama beğenilme endişesi içindeyseniz, bırakın kel kalsın!

Saç dökülmesi ya da nam-ı diğer kellik olayı, aslında hem erkeklerin hem de kadınların başını yakan bir durumdur. Ama çoğunlukla bu dertten muzdarip olanlar erkekler galiba... Seneler boyunca son derece can sıkıcı bir durum olarak görülen kellik olayı, artık çeşitli tedavilerle halledilebiliyor. Ama, teknolojinin sağladığı bu faydalar pek de fazla işe yaramayacak gibi duruyor. Neden mi? Çünkü son yılların en büyük trendi ‘‘kendinden kel veya kazıtan erkekler’’...

Eskiden böyle miydi? Kelliği bilinen ama perukla kamuflaj yapan ünlülere çoktan alışmıştık. Saç ektirme methodları ortaya çıkınca da hem kadın tarafı, hem de ‘‘kellik’’ korkusu ya da kabusu taşıyan erkekler de ister istemez konuya mest oldular.

Ancak 90'lı yılların ortasında Hollywood'un ideal çifti Demi Moore & Bruce Willis ikilisinden erkek olanı saçlarını sıfır numaraya kazıtınca yörünge değişti. Calvin Klein gibi gençlerin tercihi haline gelen tekstil firmaları reklam afişlerinde kel adamlara yer verirken, podyumlar saçlarını kazıtan modellere devr olmaya başladı.

Türkler’den en iddialı keller

Türkiye cephesinde ise ufak tefek stand-upçı Cem Yılmaz saçlarını kazıtarak tüm mankenlerin gözdesi haline geldi. Öyle ki en büyük çapkınlar arasında adı yer alır oldu. Sezen Aksu'nun eski eşi Ahmet Utlu, eski sevgilisi Cem Baba'da meşhur keller olarak hayatlarımıza girdiler.

Ancak diğer taraftan da ‘‘saç ektirme sektörü’’ giderek genişledi. Bir gün kel haliyle ekranda gördüğümüz Mim Kemal Öke, ertesi gün gür siyah saçları ve bıyıksız haliyle modern bir adam olarak karşımıza çıktı... Diğer taraftan Galatasaray'ın ünlü futbolcusu Suat iki maç arasında lepiska saçlara kavuştu. Şarkıcı Coşkun Sabah ise kendisi saç etkirmekle kalmayıp, bu işin uzmanı bir de merkez açtı.

Peki hal böyle olunca kadınlar ne yaptı? Konuştuğumuz çoğu kadın başlangıç noktasında ‘‘kelliğe’’ karşılar. Ancak eğer bir adam kelse ektirmesinden yana olanlar da pek yok gibi. Manken Demet Akalın, saç ektirenlere karşı olduğunu belirtirken, ‘‘kel kalmaya devam etmelerinin’’ daha doğru olacağını söylüyor. Elif Kramer ‘‘Eğer arkadaşım kel kalırsa saç ektirmesini istemem’’ diye üstüne basa basa belirtiyor.

Şarkıcı Pınar Eliçe ‘‘Bugüne kadarki kişisel tercihim genelde saçlı erkeklerden tarafa oldu ama bazı erkeklere kellik gerçekten yakışıyor.’’ derken saç ektirmeye sıcak bakmıyor. Modacı Neslihan Yargıcı ise ‘‘Eğer adam bu halden rahatsızsa ektirsin; ama kel olması beni rahatsız etmez’’ diyor.

Gene de ‘ektireceğim’ diyenler için:

Transmed

Fulyalı Sok. No:7, İç Levent

Tel: 281 1300

Fiyat: 1000 dolar'dan başlıyor

Coşkun Sabah Hair Contact

2. Ulus Kültür Mahallesi, Sevil Sok. No:1-1, Etiler

Tel: 287 7044

Fiyat: 1500 ile 2500 dolar arası

P'Est Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi

Nispetiye Cad. No:29-10, Etiler

Tel: 263 7373

Fiyat: 1000 ile 1500 dolar arası

Mezoterapi & Mezo- estetik Merkezi

İncirli Cad. Hür Sok. Hürriyet Apt. No:1, Da:6, Bakırköy

Tel: 660 5365

Fiyat: 450 ile 500 dolar civarı

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği

Bağdat Cad. Kılıçoğlu Apt. No:489-6, Suadiye

Tel: 411 3066

Fiyat: 1000 ile 2000 dolar arası

Pleiades Clinic

Muallim Naci Cad. No:153, Kuruçeşme

Tel: 287 4601

Fiyat: 4000 dolar civarı

Nova Hair Design Centers

Nispetiye Cad. Birlik Sok. Arıcan Plaza, 8-B-1, Levent

Tel: 325 4072

Fiyat: 1500 dolar civarı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!