Beyaz Melek 16 Kasım’da sinemalarda

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Melek 16 Kasım’da sinemalarda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 00:00

Mahsun Kırmızıgül'ün hem rol aldığı hem de yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını üstlendiği "Beyaz Melek"in tanıtım filmi sinemalarda gösterilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Beyaz Melek 16 Kasım’da sinemalarda
Foto galeri - "Beyaz Melek" filminden fotoğraflar için tıklayınız...

Beyaz Melek 16 Kasım’da sinemalarda
Fragman - "Beyaz Melek"in fragmanı için tıklayınız...

Türkiye galası 12 Kasım'da İstanbul İstinye Park'ta, Avrupa galası ise 14 Kasım'da Almanya'da yapılacak olan "Beyaz Melek"in sinemalarda gösterilen tanıtım filmleri seyirciyi duygulandırdı. Huzurevinde yaşananları konu alan filmde Nejat Uygur ve Erol Günaydın gibi Türk tiyatrosunun birçok ünlü ismi rol alıyor.

Haberin Devamı

Yapımcılığını Murat Tokat ve A. Levent Üngör’ün üstlendiği "Beyaz Melek" filminin Türkiye galası 12 Kasım’da İstanbul İstinye Park’ta, Avrupa galası ise 14 Kasım’da Almanya’da yapılacak. Türkiye (165 kopya), Almanya,  İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Danimarka ve Fransa’da aynı anda 220 kopya ile 260 salonda

/images/100/0x0/55eadda5f018fbb8f89bac99
birden vizyona girecek film daha sonra İran, Azerbaycan ve Arap ülkelerinde de gösterime sokulacak.

Köylü kadınlar rol aldı

İstanbul, Adapazarı, Tuzgölü ve Diyarbakır’da yedi haftada çekilen "Beyaz Melek", Yıldız Kenter, Erol Günaydın, Ali Sürmeli, Nejat Uygur,  Emel Sayın, Gazanfer Özcan, Yavuz Bingöl, Zeynep Tokuş’un yer aldığı dev oyuncu kadrosuyla dikkatleri çekiyor. Filmde ayrıca hayatlarında Diyarbakır’ı bile görmeyen köylü kadınlar rol aldı. Köylü kadınlar filmin çekildiği köye, 6 kilometre yol yürüyerek gelince Mahsun Kırmızıgül, onlara filmde küçük birer rol vererek jest yaptı. Kırmızıgül, filmin Diyarbakır’da gerçekleşecek olan halk galasına bu köylü kadınları da davet etti.

Nejat Uygur 36 yıl sonra sinemaya döndü

"Beyaz Melek", aynı zamanda usta tiyatrocu Nejat Uygur’un 36 yıl sonra ilk kez bir sinema filminde rol aldığı yapım olma özelliğini taşıyor. Uygur, filmde bir Kore gazisini canlandırdı. Filmin bir diğer usta ismi Erol Günaydın ise emekli bir binbaşıyı oynadı. Günaydın filmle ilgili şu yorumu yaptı: "İnanılmaz bir film oldu. Fragmanını seyrederken ağladım. Mahsun çok başarılı bir yönetmen. Eleştirmenler bu filmi seyredince sinemanın çok iyi bir yönetmen kazandığını görecekler. Nejat Uygur’un sağlığına kavuşup galaya gelmesini çok isterim."

Haberin Devamı

Huzurevindeki yaşlıların öyküsü

Filmin öyküsü kısaca şöyle: Hastalığı sebebiyle, İstanbul’a kontrol ve tedavi amacıyla Diyarbakır’dan gelen Mala Ahmet, hastaneden kaçar. Oğulları Ali ve Reşat babalarını kaybetmenin telaşıyla İstanbul sokaklarını arşınlarken, Mala Ahmet’in yolu tesadüfen bir huzurevinin kapısına düşer. Huzurevi sakinleri Mala Ahmet’i terk edilmiş sanarak içeri alırlar. Koşmaktan yorulan ve şaşkınlığı her halinden belli olan Mala Ahmet yepyeni bir dünya ve o dünyanın kahramanlarıyla tanışır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!