Beyaz gece iyi sattı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz gece iyi sattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Power FM'in Pasha'da verdiği kostümlü davet, butiklere yaradı.

Geçtiğimiz çarşamba gecesi, beyazların gecesiydi. Power FM'in Pasha'da verdiği davette konser veren mambo kralı Tito Puente dahil herkes beyaz kıyafetlerini giyip gelmişti. Lacivert ve siyah takımlarına alıştığımız ünlü iş adamlarımız bile beyazlar içindeydi. Kısacası ortalık papatya tarlası gibiydi.

Memlekette bu kadar çok beyaz kıyafet olduğunu tekstilciler bile bilmiyordu herhalde. O gece bütün saflığımla ‘‘Bak ne güzel. Kadınlar her ortama uygun kıyafetleri gardıroplarında bulunduruyor. Sosyal bir kadın daima hazırlıklı olmadı. Aferin onlara’’ diyordum ki karşıma Ayşe Arman çıktı.

Meğer durum öyle değilmiş. Akmerkez, o gün bütün beyaz kıyafet stoklarını eritmiş. Hangi dükkana girse ve hangi beyaz kıyafeti beğense, tezgahtar kızlar ‘‘Ah, evet ondan yedi tane sattık, onun sadece 34 bedeni kaldı, diğer dokuzunu az evvel aldılar, yok bunu rezerve ettiler’’ gibi cevaplar vermişler. Sonunda delirmiş ve gitmiş kendi deyimiyle eşofman gibi keten bir kıyafet almış. Dikkatlice bakınca zaten, Kızılay dağıtmış gibi bir örnek kıyafetlere rastlamak mümkündü.

Mağazalara sordum

Bir meraktır aldı beni. İnsanlar demek ki böyle gecelerde çılgınlar gibi alışveriş yapıyor. Ertesi sabah, gecenin yorgunluğunu atmadan soluğu Akmerkez’de aldım. Kim ne satmıştı? Mağazalarda beyaz bir şey kalmış mıydı? Sıkıntı çekiliyor muydu? Beyazlı yeni seriler imal ediliyor muydu? Bu tekstildeki krizi aşmamıza yardımcı olacak mıydı? Benim hiç bembeyaz bir kıyafetim olabilecek miydi? Beyazlardaki leke sorunu nasıl hallolacaktı?

Mango: ‘‘Evet acayip satıldı. 10-15 tane beyaz kıyafet alındı. Önce biz de anlamadık, neden beyaza bu rağbet diye... Sonra Tülin Şahin miydi hani Sivaslı Cindy denen, işte o kız alırken söyledi öğrendik. Daha çok transparan, tül ağırlıklı kıyafetler satıldı. Beyazdan takım, ceket gibi şeyler pek yok zaten. Böyle birşey oldu diye daha çok beyaz getirmeyi... yok hayır düşünmüyoruz...’’

Show Off: ‘‘Biz zaten sadece siyah ve beyaz satıyoruz. O gece için bir iki tane beyaz kıyafet satıldı sanırım ama sormadık nerede giyeceksiniz diye. Belki de alelade bir amacı vardı. Bilemeyiz. ’’

Derishow: ‘‘5-6 tane beyaz kıyafet satıldı. Ama Pasha mı başka yer için mi bilemeyiz. Daha çok spor ağırlıklı kıyafetlerdi. Bedeni eksilenin yerine koyarız tabii, ama başka model... sezon bitmek üzere zaten...sanmıyorum yapalım.’’

Vakko: ‘‘Pasha'da giymek için diyerek soran oldu, ama sezon sonu olduğu için bizde de beyaz kalmamıştı.’’

Vakkorama: ‘‘İki üç tane beyaz kıyafet satıldı.’’

Beyaz gecede Beyaz yoktu

Gecenin en aranılan adamı kuşkusuz Beyaz'dı. Ancak ismiyle de cismiyle de partiye pek yakışacak olan Beyaz'ı kimsecikler göremedi. Beyaz kıyafet bulamadığı için gelmemiş olmasın? Onun yerine, Ruhsar dizisinden beyazlar içinde alıştığımız Hande Ataizi gelmişti. Etek, önlük, elbise karışımı bir kıyafeti vardı. Hande hanım adeta kanatsız bir melekti. Aslında beyaz hemen hemen herkese de çok yakışmıştı... Böyle tuhaf bir güven duygusu veriyor beyaz. Doktorlar, hemşireler de beyaz giyiyor diye mi... Acaba tüm siyahları gardıroptan atsak mı ne?

Ayrık otları

Bir iki istisna da yok değildi. Siyah bir askılı mini elbise ile gelen manken İlknur Soydaş'ın gerekçesi çok şahaneydi: ‘‘Siyahın bana uğur getirdiğine inanıyorum. Ayrıca çok yakışıyor. Hem biliyorsunuz ben Karabiberim ile meşhur oldum. Yani siyah benim imajım. İmajımı zedelemek istemedim’. Yine siyahlar içindeki gazeteci ve televizyoncu İdil Çeliker ise çok masumdu: ‘‘Normalde hiç yapmam böyle bir şey. Özel bir geceye saygısızlık etmek istemezdim, ama iş yoğunluğundan eve gidip üst baş değiştirmeye vaktim olmadı. Böyle bir geceyi de kaçırmak istemedim. Dikkat çekmek gibi bir derdim yoktu gerçekten’’ diye cevap verdi.. Mehmet Ali Birand da keza öyle... Ebru Destan ve Yasemin Kozanoğlu pembelerinden vazgeçememişler. Canları öyle istemiş.

Kim yeni kim eski beyaz?

Yonca Evcimik: ‘‘Yeni almadım. Singapur'a gittiğimde Hint mahallesinden almıştım. Ama partiye ilk defa giydim.’’

Deniz Akkaya: ‘‘Kıyafetimi beyaz parti için almadım. Gardırobumda vardı. Onu ona uydurdum, oldu.’’

Leman Sam: ‘‘Yok çok önceden almıştım. Uzun zamandır giymiyordum, iyi oldu beyaz gecede onu da giymiş oldum. Böyle geceler için özel alışveriş yapmam’’.

Füsun Önal: ‘‘Ben hiç maksatlı alışveriş yapmam. Bu kıyafeti de geçen aylarda Paris'ten çok şirin diye almıştım.’’

Tülin Şahin: ‘‘Mango'dan o gün aldım. Yakışmış mı?’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!