GeriKelebek Beslenmeyi bilmiyoruz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beslenmeyi bilmiyoruz

Herkesin yaşına, kilosuna, cinsiyetine ve yaptığı işin türüne göre beslenmesi farklıdır.Öte yandan çocukluk, gençlik, erişkinlik dönemleri, ihtiyarlık, hamilelik ve hastalık durumları da beslenme yönünden özel dikkat gerektiren özel devrelerdir. İşte bu özel dönemlerde beslenmemizin üç temel öğesi olan; karbonhidrat, yağ ve proteinlerin yanısıra vitamin ve minerallerin de dengeli, yeterli alınmasına çok dikkat etmek gerekir.İnce NoktalarOmlet yaparken çırpılmış yumurtaya, 2-3 yemek kaşığı süt veya su eklerseniz, yumurtanın daha çok kabardığını göreceksiniz.ANNEMİZİN MUTFAĞIRumeli köftesiTavanın içine kıymayı koyup, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurup, soğutun. Kuş üzümlerini ayıklayıp, bol suda yıkayın ve yoğurma kasesinin içine aktarın. Üzerine soğuyan kıymayı, bayat ekmek içini, yumurtayı, galeta ununu, tarçını, dolmalık fıstığı, kuru soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyip köfte gibi yoğurun. Kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve kızgın yağda çevire çevire kızartın. Servis tabağına aldığınız köfteleri bezelye ve salata ile servise sunabilirsiniz.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi500 gr köftelik kıyma3 dilim bayat ekmek içi (robottan geçirilmiş)2 adet yumurta3 yemek kaşığı galeta unu1 tatlı kaşığı tarçın2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 adet orta boy kuru soğanTahin soslu falafelYapılışı:Mutfak robotunda çekerek un haline getirdiğiniz haşlanmış nohutu, un, kimyon, tuz ve karabiberle karıştırarak iyice yoğurun. Ara sıra elinizi soğuk suya batırarak, nohutlu harçtan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Nohut köftelerini kızgın yağda kızartıp, servis tabağına dizin. Sos için; tahin, ılık su, limon suyu, sarmısak, kırmızı biber ve tuzu iyice çırpıp, karıştırın ve kızaran köftelerin üzerine gezdirip, servise sunun.8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi3 su bardağı nohut (haşlanmış)1 su bardağı un1 çay kaşığı kimyonTuz, karabiberKızartmak için1 çay bardağı sıvıyağTahin sos için1 kahve fincanı tahin1 kahve fincanı ılık su1 adet limonun suyu2 diş sarmısak (dövülmüş)1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı tuzYörük Ali böreğiYapılışı:1 bardak ılık suyun içine şekeri ve toz mayayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurma kabının içine mayalı suyu, sıvıyağ, unu ve tuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. 30-40 dakika mayalanması için bekletin. Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp, her bir bezeyi yufka şeklinde açın. Yağlanmış fırın tepsisinin içine 5 adet yufkayı aralarına margarin sürerek yayın. Peynirli harcı yerleştirdikten sonra tekrar aralarına yağ sürülen 5 adet yufkayı üstüste yerleştirin. Böreği dilimleyip, üzerine kalan yağı gezdirin. 175 dereceli fırında 40-45 dakika pişirip, servise sunun.10 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi1/2 yemek kaşığı kuru toz maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz5 bardak un1 çay bardağı sıvıyağ250 gr margarin (eritilip, ılıtılmış)Şerbeti için2 bardak lor peyniri1 bardak beyaz peynir (rendelenmiş)1 demet maydanoz (ince kıyılmış)1 tatlı kaşığı pul biber

Bitcoin ve Ethereum ne kadar?

Bitcoin ve Ethereum ne kadar?

False