Benettoncular çıldırmış olmalı!

Güncelleme Tarihi:

Benettoncular çıldırmış olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Benetton'un bu yıl soğuk günler için hazırladığı koleksiyon, kadınlar için dört ayrı temadan hareket ediyor. Dark Shades adı verilen grupta, parlak renkler var. Çarpıcı giyinmeyi seven kadınlar için ideal olduğu söylenebilir. Vişne çürüğü, koyu kahverengi, denizci mavisi birlikte kullanılmış. Daracık kısa mantolar, yumuşacık kadife kumaşlardan hazırlanmış.

Military bölümünde, yün ve jarse karışımı kumaşlardan üretilen asker pantolonları, montlarla kombine edilebiliyor. Geometrik ve baklava desenli trikolar ise bu yılın en gözde giysileri arasında olacak.

Yandan fermuarlı kruvaze ceketler ve sahte kürklere meraklı kadınlar için Titanic koleksiyonu bulunuyor. Bir de klasik Benetton kıyafetleri var elbette. Onlar da College başlığı altında toplanmış. Koleksiyonun tamamında 169 parça bulunuyor yani hayli zengin.

Erkek koleksiyonuna gelince, deniz mavisi, gri, kahverengi gibi koyu renkler hakim. İnce çizgili spor ceketler, kareli pantolonlar ilginç. Trikolar genellikle V yakalı. Erkek koleksiyonu için Anglo-Amerikan tarzı denebilir. Kazak, yelek, fitilli kadifeden yapılmış ceketler, kısa paltolar erkek koleksiyonunun parçaları arasında.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Benetton, ilginç fotoğraflarla süslediği yeni kataloğuna, şirketle ilgili bugüne kadar pek duyulmamış verileri de yerleştirmiş. Eğer merak ediyorsanız, göz atabilirsiniz:

120 ülkede yedi bin mağazası var. Bosna, Ukrayna, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbeycan, Kamerun, Yemen, Libya, Maldivler, Bangladeş'de bile mağazaları olduğunu biliyor muydunuz?

Her çalışanın özel bir bilgisayarı bulunuyor. Üstelik tüm dünyayla anında irtibat kurabilecek donanımda. Benetton çalışanları yılda 25 milyar kez telefonla konuşuyor. İş seyahatleri için yılda 4 bin 762 gece otelde kalıyorlar. 6 bin 402 uçuş yapılıyor. İş için katedilen yol uzunluğu toplam, 5 milyar 940 milyon 648 bin km.

Bütün dünya gazetelerinde işletme, moda, formula 1, rugby ile ilgili 40 binin üzerinde haber yayınlandı. Internet üzerinde beş sayfaya sahip. Fabrica; Macaristan, Japonya, Amerika, İsveç, İsviçre, Fransa, Tanzanya, Holanda, Almanya ve İtalya'dan 25 burslu araştırmacının çalışmalarını yürüttüğü bir merkez ve amaç sürekli üretken insanlar yetiştirmek. Colors, sekiz ayrı dilde basılıyor.

235 yarışmada Benetton Formula 26 büyük ödül kazandı. Yılda beş bin fanatik mektup yazıyor. 200 bin metrekarelik bir spor merkezine sahip. Burayı günde yetişkin ve çocuk olmak üzere 1200 kişi ziyaret ediyor.

Her yıl Benetton'un 270 bin şirketinde, 18 bin 500 kg ekmek, 21 bin 250 kg. hamur, 18 bin kg. et, 50 bin kg. meyve tüketiliyor. Hindistan, Macaristan ve Japonya'da 7 bin 500 körili tavuk, 380 dilim gulaş, 9 bin 420 porsiyon sushi, 7 bin 800 sashimi tüketildi.

KIRMIZI DON DA PEK ŞIKMIŞ

Siz hiç genel müdürünüzü donla gördünüz mü? Benetton'un Genel Müdürü Giovanni Cantagalli'nin kırmızı üzerine ayı desenli boxer'ını dünya alem gördü. Cantagalli, düzgün bacaklarıyla dünya çapında şöhret olurken, genel müdürlük koltuğunda oturan insanların ‘‘kıyametin yaklaştığını’’ düşündüklerini tahmin etmek çok zor değil.

BAŞROLDE LUCİANO

Sonbahar-Kış koleksiyonunun tanıtımı için Oliviero Toscani, Benetton grubu çalışanlarını manken olarak kullandı. Tabii ki, başrolde Luciano Benetton vardı. Herkes Genel Müdür'ün kırmızı donlu fotoğrafını konuşurken, Luciano Benetton'un geçtiğimiz yıllarda çırılçıplak çektirmiş olduğu fotoğrafı unutmuş gibiydi. Sahibi çırılçıplak poz verdikten sonra genel müdürün muhafazakar kaldığı bile söylenebilir.

SICAK, RENGARENK SPOR KIYAFETLER

Dünya çapında Benetton'un altı bin çalışanı bulunuyor. Yaş ortalamaları, 35 ve hemen hemen yarısı kadın. Her yıl on bin kişi Benetton'da çalışmak için başvuruyor. Hemen hemen her dilde konuşan bir Benetton üyesi mevcut. Her yıl altı milyon kilo yün, 60 milyon kilometre iplik, 52 milyon metre kumaş ve 80 milyon elbise üretiliyor. Bisiklet üzerindeki ürün geliştirme departmanı Fabrizio Servente'nin kıyafetine gelince, bildik Benetton rahatlığı ve renkleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!