GeriKelebek Benden mutfak kültür programı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Benden mutfak kültür programı

Bundan böyle; TRT 2’de, her Pazartesi saat 11 ve 11.30 arası sizlerle birlikte olacağım.Ancak bu sefer içeriği yalnızca yemek tariflerinden oluşan klasik bir yemek programı sunmayacağım, Anadolu halk mutfağının geleneklerini, göreneklerini ve bunlara bağlı olarak gelişen mutfak kültürünü anlatacağım sizlere. Bu arada, Özbek Kırım Tatarlarının mutfağı gibi ilginç mutfakları da araştırıp, özel konuklarımla huzurunuzda olacağım. Toplumların kendi kültürlerini ortaya koymasının, kendi öz, yerel değerlerini keşfetmesinin ve bu değerleri çocuklarına aktarabilmesinin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Siz de benimle aynı görüşteyseniz ve konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz şeyler olursa, sizden haber beklediğimi belirtmek isterim.İNCE NOKTALARSebzeleri haşlarken tencerenin kapağını aralık bırakırsanız, renklerini koruduklarını fark edersiniz.ANNEMİZİN MUTFAĞITereyağlı fırın patlıcanYapılışı:Tavada zeytinyağını kızdırın, sarmısakları kavurun. Domatesi ve tuzu ilave edin, 7-8 dak. pişirip ocaktan alın. Patlıcanları, uzunlamasına dilimleyerek bol tuzlu suda 20 dak. bekletin.Yıkayıp süzün ve kağıt peçeteyle kurulayarak kızgın yağda kızartın. Çukur bir kapta; yumurta, tuz, karabiber, kaşar peyniri ve tereyağını çırpın. Patlıcanların yarısını fırın kabına dizip, üzerine karışımın yarısını dökün. Kalan patlıcanları da üzerine yayın. Sosu gezdirip 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip sıcak olarak servise sunun.4 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi2 adet bostan patlıcanı (alacalı soyulmuş)1/2 çay bardağı sıvıyağÜzeri için1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 çay kaşığı tuz, karabiber3 adet yumurta2 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)Sosu için1 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet domates (tavla zarı doğranmış)3 diş sarmısak (incecik dilimlenmiş)1 çay kaşığı tuzEkşimikli kol böreğiYapılışı:Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ ve tuzu karıştırın. Unu ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur tutun, 30 dak. dinlendirin. Soğanları kavurun. Üzerine bulguru, suyu, tuz, karabiber, pul biber ekleyip 10 dak. pişirin. Bulgur suyunu çekince ocağın altını kapatıp, peyniri ekleyin. Hamurdan altı adet beze yapıp, hazır yufka büyüklüğünde açın. İç harcını yufkalara paylaştırın, rulo şeklinde sarın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak, ruloları birbirinin etrafına dolayın. Yoğurdu, yumurtayı ve sıvıyağı çırparak üzerine sürün. 175 dereceye ayarlı fırında 45-50 dak. pişirin. 6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaHamuru için2 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı su1 çay kaşığı tuz6 su bardağı unİç harcı için2 adet soğan (yemeklik doğranmış)2 yemek kaşığı zeytinyağı2 su bardağı köftelik bulgur2 su bardağı ekşimik veya lor peyniri1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber2 su bardağı suÜzeri için1 adet yumurta sarısı4 yemek kaşığı sıvıyağ2 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)

Bitcoin ve Ethereum ne kadar?

Bitcoin ve Ethereum ne kadar?

False