Belçim Bilgin film çekimleri için haftanın üç günü Fas’a gidiyor!

Güncelleme Tarihi:

Belçim Bilgin film çekimleri için haftanın üç günü Fas’a gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 14:19

Ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan’ın eşi Belçim Bilgin, ‘Backstabbing for Beginners’ filminin çekimleri için haftanın üç günü Fas’a gidiyor. Başarılı oyuncu bu yoğun tempo içerisinde ancak uçakta uyuyabiliyor. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Başarılı ve güzel oyuncu Belçim Bilgin, dünyaca ünlü isimlerle oynadığı ‘Backstabbing for Beginners’ filminin çekimleri için haftanın üç günü Fas’a gidiyor. Yoğun bir çalışma temposunun içerisinde olan Bilgin, bu tempo yüzünde sadece uçakta uyumaya vakit bulabiliyor.

Belçim Bilgin, İstanbul - Fas arası mekik dokuyor!

Kariyeri boyunca başarılı işlere imza atan Belçim Bilgin, ‘Backstabbing for Beginners’ adlı politik gerilim tarzındaki Hollywood filminin çekimleri için, dört gün İstanbul'da üç gün ise Fas'ta kamera karşısına geçiyor.

Belçim Bilgin Kürt Kızını Canlandıracak!

Dünyaca ünlü yıldızlar Ben Kingsley, Theo James ve Jacqueline Bisset ile başrol oynayan Bilgin, savaş sonrası Irak'ta bulunan Theo James'in canlandırdığı Michael'la gerilim dolu bir ortamda aşk yaşayacak. Dizinin yapım şirketi Endemol Shine Türkiye ise, Kürt kızını oynayan Bilgin'in dizi setlerini Fas'taki programa göre ayarlıyor.

Haberin Devamı

Belçim Bilgin Kimdir?

Başarılı oyuncu Belçim Bilgin, 31 Ocak 1983 tarihinde, Ankara’da dünyaya geldi. Belçim Bilgin, Şeyh Said İsyanı'nı başlatan Şeyh Said'in torunudur. Kendi ifadesine göre ise Şeyh Said, babasının dedesinin büyük ağabeyidir.

İlkokulu Ankara’da Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşınmıştır. Ortaokulu ve 1999 yılında bitirdiği liseyi Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde okudu.

2002 yılında Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde okumaya başladı. Bu sıralarda lise yıllarından beri tiyatrocu olmak isteyen Belçim Bilgin, bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı ve Yılmaz Erdoğan’ın ders verdiği Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) Workshop’lara katıldı.

Bu olaydan sonra “Sıfır Kilometre” adlı sinema filminde oynayan Belçim, okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Paris’de iki sene kalan Belçim “Dol” adlı filmde de rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye döndü.

Belçim Bilgin, 2006 yılında Yılmaz Erdoğan'la evlendi. Bu evliliğinden 2010 yılında “Rodin Nazım” adında bir oğlu oldu. Belçim Bilgin ve Yılmaz Erdoğan çifti çocukları ile birlikte 2014 şubatında Amerika'ya taşındı ve Beverly Hills’e yerleşti.

Haberin Devamı

Iraklı Kürt yönetmen Hiner Saleem’in filmi “Sıfır Kilometre”de başrol oynayan Belçim Bilgin, Cannes Film Festivali’ne katıldı. 2011 yılında Yusuf Pirhasan’ın yönettiği “Kurtuluş Son Durak” adlı filmde oynadı.

Belçim Bilgin, kadın iletişim ve araştırma derneği olan “Uçan Süpürge” ile çocuk evliliğinin önlenmesi için çalışmalarda bulundu. Birçok kente giderek bu konuda bilinçlendirme toplantılarına katıldı.

Bilgin, oyunculuk kariyeri boyunca bir çok başarılı yapımda yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!