Bebek ölümlerine son!

Güncelleme Tarihi:

Bebek ölümlerine son
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 11:02

Doğu Anadolu’da 2 kadından biri gebelik öncesi ve sonrası gerekli bakımı hiç almıyor. Batıda ise bu oran 5’te bire kadar düşüyor.

Haberin Devamı

Türk Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Vakfı (TAJEV) Türkiye’deki bebek ve anne ölümlerinin önüne geçmek için kolları sıvadı.

TAJEV, Türkiye’de oldukça yüksek oranlarda olan bebek ölümlerinin görülmesi ve bilinçsiz yaklaşımın önüne geçmek üzere Türkiye için çok büyük bir adım atıyor. Bingöl’ de başlangıcı yapılan “Sadece Benim İçin” sosyal sorumluluk projesiyle tüm kadınların sağlığı için önemli çalışmalar yapılıyor.

Çeşitli eğitim ve bilinçlendirme toplantılarının yanı sıra genel tarama, ameliyat ve muayenenin de yapıldığı projede ayrıca bölge sağlık çalışanlarına da çeşitli eğitimler veriliyor.

Türkiye’nin en önemli jinekolog ve onkologların katıldığı proje Bingöl’de yapılmasıyla da dikkat çekiyor. TAJEV Başkanı Prof. Dr.
Cihat Ünlü verdiği bilgilerde; “Projeyi Bingöl’de başlatmak bizim için çok önemliydi. Çünkü Türkiye’deki bebek ölüm oranlarıyla kıyaslandığında Bingöl’deki bebek ölüm oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu gördük. İlk etapta buradan işe başlamanın doğru olduğu kanısına vardık. Fakat bu proje Bingöl ve çevresi için değil Türkiye için çok önemli bir projedir” dedi.

Haberin Devamı

Açılışa katılan Bingöl Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu, bu projenin Bingöl’de gerçekleştirilmesinin yöre sağlık çalışanları ve halkını çok mutlu ettiğini, Bingöl’ün artık terör olayları ile değil eğitim ve sağlıktaki gelişmelerle anılmasını istediklerini belirtti. Bingöl’ün geçmiş yıllara göre çok güvenli olduğunu, bu tarz eğitim projelerinin kalkınmaya çok büyük faydası olacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!