Basit giysiler

Güncelleme Tarihi:

Basit giysiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya 80'lere geri dönüyor. Yani süslü, püslü, gösterişli, albenisi olan, ilk anda dikkati çeken tüm kıyafetler yeniden moda.

Ayrıca sadece kıyafetlerde değil, makyaj ve aksesuvarda da aynı çizgiyle karşı karşıyayız. Ancak 90'lı yıllarda, Amerika'dan dünyaya yayılan minimalist yani çok sade kıyafetler de halen bazı insanların gözdesi. Donna Karan bu akımın en önemli öncülerinden biri.

Amerika'yı ve ardından dünyayı dümdüz giysilerle süsleyen Donna Karan, kendinden bahsederken, ‘‘benim için stilistlik, kişisel bir ifade. Eş, anne, iş kadını... Bunlar kadınların dengelemeye çalıştıkları çeşitli roller. Ama herşeyden önce tüm zorlukları ve duygularıyla ben bir kadınım’’ diyor. Amerikan değerleri, aile kavramı ve sosyal hayatıyla birebir örtüşen bu sözler elbette Amerikalılar'ı hayli etkiliyor. Karan, şöyle devam ediyor: ‘‘ Kadın olmam bende başkalarına bakmak, onların ihtiyaçlarını gidermek ve sorunlarını çözme isteği uyandırıyor. Yaşamı nasıl kolaylaştırabilirim? Giyinmeyi nasıl basitleştirebilirim? Yaşama nasıl rahatlık ve lüks katabilirim? Etrafta neler oluyor? Giyimde iyi olanı nasıl ortaya çıkarıp, olumsuzu nasıl ortadan kaldırabilirim?’’.

İYİLİK OLSUN

Kadın olduğu için tüm dünyaya yardım etmek isteyen Donna Karan, ‘‘ben uluslararası kadın ve erkek yaratıyorum. Gün boyu nerelere sürükleneceğini bilmeyen insanlar için‘‘ diyor. Kızı Gaby'i giydirmek için blue jean koleksiyonu hazırlamış. Elbette kocası da iyilik beklediği için erkek kreasyonu da yapmaya başlayan Donna Karan, buna karşılık kocasından kendisine parfüm şişesi tasarlamasını istemiş ve herkes birbirine iyilik yapmış.

İyiliksever Donna Karan'ın ilkbahar-yaz kreasyonu çeşitli çizgilerden oluşuyor. Örneğin, D'de uzun bir jarse elbise de var, pembe çizgili siyah örgü elbise de. Dümdüz askılı bluzlar, atletler, kendinden kemerli pantolonlar, kabarık kürklü süveterler, değişik kesimli ceketler D koleksiyonunda. DKNY olarak ayrılan bölümü ise diğerlerine göre daha kadınsı. Mavi, kırmızı, sarı renklerde tişörtler, ceketler, manşetli pantolonlar dikkat çekici. Ancak Donna Karan'ı meşhur eden, klasik olan serisi.

Klasik seri

Pamuklu balıkçı yaka, keten tulumlar, uzun önlükler, el örgüleri, baskılı elbiseler klasik seride. Genellikle renksiz. Yani siyah, beyaz ve tonlarında. Kesimler de son derece basit çizgilerde. yere kadar uzanan gömlek elbise veya ince pantolon üzerine fildişi dokunmuş bir örgü tunik, Karan'a göre, ‘‘şehirli stilin altını çiziyor.’’

Erkekte ise pilili pantolonlar, keten takımlar göze çarpıyor. Naylon, pamuklu karışımı kumaşlar da tercih edilmiş. Hırka niyetine kullanılan keten ceketler, bol örgüler, geniş kesimli ve rahat karate pantolonları, sade tişörtler, pamuklu gömlekler erkek koleksiyonunda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!