Başı beladan kurtulmuyor

Güncelleme Tarihi:

Başı beladan kurtulmuyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2007 00:00

"Bir Prens Aranıyor" yarışmasıyla adını duyuran Kader Çam, dört yıl önce, 18 yaşındayken kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisini tabancayla vurarak ağır yaralamıştı. Şimdi yine cezaevinde...

Haberin Devamı

"Bir Prens Aranıyor" yarışmasında rakibine kemerle saldırınca atılan genç kız, şimdi de polise ve savcıya hakaretten cezaevinde.

Kader Çam, 13 Temmuz 2003’te, dedesinin ruhsatlı tabancasını, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Akın Bozyiğit’in hemen kalbinin altına ateşledi. Genç adam ölmedi ama tek böbreğini kaybetti. Sevgilisini vurduğu gün cezaevine konan Kader Çam, Kartal 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16 yıl hapis istemiyle yargılandı. Çam, dokuz ay Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’nde kaldı, 18’inci doğum gününü burada kutladı. Çam, suçunu ağır tahrik altında işlediği için 500 YTL kefaletle 29 Nisan 2004’te tahliye edildi. Beş yıl hapse mahkum edilen Çam’ın dosyası Yargıtay’da.

Cezaevinde geçirdiÄŸi dokuz ay dokuz yıl gibi gelmiÅŸti ona. Bir daha o küçük ama insanın hayatından çok büyük ÅŸeyler götüren cezaevi koÄŸuÅŸuna dönmemek için çok dua etti. Amatör mankenlik yapmaya devam ederken ÅŸansı açıldı. Arabeskçi Alihan’ın "Benle Alay Ediyorlar" adlı ÅŸarkısının klibinde baÅŸrol oynadı. Bu arada gelin adayı olarak Show TV’de yayınlanan "Bir Prens Aranıyor" yarışmasına katıldı. Ama rakibine pantolonunun kemeriyle saldırınca ihraç edildi.Â

POLÄ°SE KÃœFÃœR
Kader şimdi 22 yaşında. 8 Ağustos akşamı, uzun süredir şarkı söylediği bara gitmeden önce bir arkadaşıyla buluştu. Eşinden boşanan hamile arkadaşı, Kader’e problemlerini anlatıyordu. Bu sırada savcılıktan izin alan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Taksim Karakolu’nda görevli bir ekip, bir uyuşturucu satıcısı ihbarıyla ilgili kimlik kontrolü yapıyordu. Polisler Kader Çam ve arkadaşının da kimliklerini görmek istedi. Ancak polisler Y.Ş., M.Y. ve M.S.’nin iddiasına göre Kader Çam, "Siz kim oluyorsunuz da kimliğimi istiyorsunuz?" diye karşılık vererek sinkaflı küfürler etmeye başladı. Bunun üzerine gözaltına alındı. Memurların, "Yarın seni savcıya çıkaracağız. Orada ne istiyorsan söylersin" sözleri üzerine Kader Çam, "Sizin de savcınızın da....." diyerek küfrü sürdürdü ve "Daha önce de yattım gerekirse yine cezaevinde yatarım" dedi. Kader Çam, ertesi gün çıkarıldığı Beyoğlu Adliyesi’nde, devlete ve kolluk kuvvetlerine hakaret, devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılamak suçlarından cezaevine kondu. 

Saldırıya uğradı
Gelin adayı olarak katıldığı "Bir Prens Aranıyor" adlı yarışma programından, diğer bir gelin adayı Nergis’i canlı yayında yumrukladığı için atılan Kader Çam, yarışmanın ardından evinin yakınlarında üç kişinin saldırısına uğramış, saldırganlar genç kızın gözünü morartmıştı.

A-5’te hayat
Kader Çam, 18 gündür Paşakapısı Cezaevi A-5 koğuşunda yatıyor. Psikiyatrik tedavi görmesine neden olan cezaevine tekrar dönen Çam, kendisini ziyaret eden annesi Semra Çam’a, "Ben burada yaşayamam. Ne olur beni kurtarın" diye yalvarıyor. Antidepresan ilaç kullanan Çam, gününün büyük bir bölümünü, kullandığı ilacın da etkisiyle uyuyarak geçiriyor.

Polis merkezinde kendisine çok kötü davranıldığını iddia eden Çam, cezaevi doktorundan vücudunda darp izleri olduğuna dair rapor aldı. Semra Çam ise sadece karakola girerken kızının hastaneye götürüldüğünü, adliyeye çıkarılmadan önce alınması gereken ikinci raporun alınmadığını da belirterek, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na üç polis hakkında suç duyurusunda bulundu. Kader, savcılıkta verdiği ifadesinde, kendisinin değil yanındaki arkadaşının küfür ettiğini, niyetinin sadece onu susturmak olduğunu iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!