Baş dönmesinde rakamlar korkutuyor

Güncelleme Tarihi:

Baş dönmesinde rakamlar korkutuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 14:14

Baş dönmesi olan vertigonun bir hastalık değil, hastalık belirtisi olduğu ve hasta sayısının giderek arttığı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Vertigo Polikliniği Sorumlusu Prof.Dr. Esor Balkan, baş dönmesi olan vertigonun bir hastalık değil, hastalık belirtisi olduğunu söyledi. Prof.Dr. Balkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3.5 yıl önce kurulan Vertigo Merkezi'nin hasta sayısının 7 bin 600'e ulaştığını belirtti.

Prof.Dr. Balkan, vücut dengesini sağlayan sistemlerin başında beyincik, iç kulak ve gözlerin geldiğini kaydetti. Prof.Dr. Balkan, “Tüm bu organların dengeli çalışmasıyla dengemizi sağlarız. Biri bozulduğunda baş dönmesi oluyor ve buna vertigo deniyor” dedi.

Vertigo çeşitleri arasında yer alan ‘migrenoz vertigo’nun, ‘baş ağrısız baş dönmesi’ olduğunu ve Antalya'da görülme sıklığının yüzde 21 oranında belirlendiğini söyleyen Prof.Dr. Balkan, “Kadınlarda daha sık görülen migrenöz vertigoyu peynir, süt, çikolata, kırmızı şarap ve mayalı ürünler tetikler” diye konuştu.

Prof.Dr. Esor Balkan, mayalı ürünlerin alerjileri de tetiklediğini, tein ve kafein içeren ürünler ile mayasal ürünlerin damarları etkileyip baş dönmesi, baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterdiğini belirtti. Prof.Dr. Balkan, “Merkezimizde tüm tetkikler 90 dakika sürüyor. Bu süre zarfında öykü, muayene ve laboratuvar bulgularını karşılaştırılıp teşhis koyuyoruz” dedi.

Prof.Dr. Balkan, sadece Antalya değil Diyarbakır, Şırnak, Adana ve Trabzon'dan gelen hastalara da hizmet verdiklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!