Bahara hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Bahara hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bahar geldi, doğa uyanıyor. Bedenleri de uyandıralım. Aylık kadın-moda

dergisi Burda bahar aylarında neler yapması gerektiğini açıklayan bir araştırma yayınladı.

Araştırmalar da ilkbahar aylarında uygulanan rejimlerin, sonbahar ve kış aylarında uygulananlara göre çok daha olumlu sonuçlar verdiğini kanıtlıyor. Bizi yorgun düşüren ve hareketlerimizi engelleyen melatonin isimli hormonun salgılanmasını güneş ışınları büyük ölçüde frenler. Güneşsiz, puslu dönemlerde, kandaki melatonin oranı en üst düzeyde olur. Boş zamanlarımızda deniz kenarında ya da ormanda yapacağımız uzun yürüyüşler ya da çayırlara çıkıp temiz havayı solumak, sağlığımız açısından olduğu kadar güzelliğimiz açısından da çok yararlı.

Spor yapın

Gün ışığını depolamak, bizi canlandırır, zihnimizi açar. Ayrıca yağ metabolizmamız düzene girer ve bedenimizin daha güçlendiğini hissederiz. Spor yaptıktan sonra ‘‘Of yoruldum’’ diyerek kendimizi bir koltuğa atmamalıyız. Lifli bir eldiven ya da vücut fırçasıyla vücudumuzu iyice ovalamalı sonra da ılık bir duş yapmalıyız. Banyodan çıktıktan sonra hafif nemli kalan cilde bir vücut yağıyla masaj yapılmalı.

Cilt bakımına her zaman büyük önem vermeliyiz, ama özellikle ilkbahar aylarında bilinçli bir cilt bakımı uygulamamız şart.

Yüzümüz için iyi bir nemlendirici kullanmalıyız. Cildimiz eski güzelliğine kavuşunca, makyaj yapmak da gerçekten zevkli bir uğraş olacak. Gündüz makyajı için gündüz kremi, maskara, allık ve dudak parlatıcı uygulamak yeterli.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!