Babamı hayatımda 5 kez görebildim

Güncelleme Tarihi:

Babamı hayatımda 5 kez görebildim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 00:00

Zeynep Casalini, İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini’nin kızı.

Haberin Devamı

ZEYNEP CASALİNİ FOTOĞRAFLARI

Ancak babasından bahsetmekten hep kaçınıyor. Bu durumun nedenini de “Babamı hayatımda beş kez görebildim. Hayatta tek güvendiğim varlık annem oldu” diye açıklıyor. Genç şarkıcı, özel hayatını, müzikal yolculuğunu ve “Uzay Heparı Sonsuza” albümünde yer alan “Unutursun” şarkısına çektiği ilginç klibi anlattı.

Babamı hayatımda 5 kez görebildim

“Uzay Heparı Sonsuza” albümünde yer alan “Unutursun” şarkısına geçtiğimiz günlerde ilginç bir klip çeken Zeynep Casalini, müzikal yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta BKM’de bir de şov sahnelemeye başlayan Casalini, bu yoğunluğa rağmen tek bir bağımlılığının olduğunu söylüyor: Kızı Ceren...

Öncelikle yeni klibinizden biraz bahseder misiniz?
- Yeni klip, arkadaşım Kenan Bahadır Derre’nin fikri ve desteği ile oluştu. Bir gün geldi, “Klip çekiyoruz” dedi. Gözleri ışıl ışıldı, çok inanmıştı projeye. 15-20 gün içinde çektik. Kostümümü Metin Birinci ve Ömer Özcan, makyajımı MAC’ten Seçkin Süngüç, saçımı Hakan Köse’den Nedim Doğulu yaptı ve bu isimler hiçbir ücret talep etmeden katkıda bulundular klibe.
Klibin içeriğini biraz anlatır mısınız?
- Animasyon bir klip hazırladık. Çizimler Serdar Koçak’a ait. Görsel bir şölen oldu diyebilirim. Arka fonlar sürekli değişiyor.
Neden herkes karşılık beklemeden size yardım etti dersiniz?
- Çünkü “Unutursun” şarkısı Uzay (Heparı) için yapılan tribute albümde yer alıyor. Bu albümün bir prodüktörü yok. Ben şarkıyı yaparken de müzisyen arkadaşlar para almadan çalmışlardı. Bir anma albümüydü ve klibi de buna uydu.
Sizin Uzay Heparı ile tanışıklığınız vardı, değil mi?
- Uzay’la tanıştığımızda ben 15 yaşındaydım, o da benden bir yaş büyüktü. Çocuktuk, çok güler, çok eğlenirdik. Annesi ve babası da annemin arkadaşıydı.
Birlikte çalışma şansınız oldu mu?
- Ben müziğe başladığımda o çok ilerlemişti, bir de ben ıstanbul’dan ayrıldığım için maalesef beraber çalışamadık. Derken Uzay’ı kaybettik.
      Kaç yaşındasınız?
- 38 yaşındayım.
Hâlâ bulamadınız mı ardınızda ne bırakmanız gerektiğini?
- Hayır. Benim tek değer verdiğim şey kızım Ceren, sonra da insanlarla düzgün ilişki kurmak. ışin içine para girdiği zaman işler, ilişkiler bozulabiliyor.
Yapınızda hippilik var mı?
- Annem (Deniz Türkali) 68 kuşağı, ama ben o kadar dağınık biri değilim. Nerede akşam orada sabah yapamıyorum.
Nasıl bir ortamda büyüdünüz?
- Çok iyi bir ortamda. Annem ıtalya’dan ıstanbul’a döndükten sonra yoğun bir şekilde çalıştı, ben de dedem ve anneannemle yaşamaya başladım. Her sabah uyandırılır; süt, yumurta, portakal suyu, ekmek, bal ağzıma zorla tıkıştırılır, öyle okula yollanırdım. Ama dördüncü sınıftan sonra annem beni yanına aldı ve kimse bana kahvaltı hazırlamadı. Çünkü annem çalıştığı için gece geç yatıyordu, sabahları uyuyordu. Bazen yalnız kalıyordum.
Zorlandınız mı o dönemde?
- Evet, kesinlikle.
Babanız ıtalyan şarkıcı Ernesto Casalini... Ondan niye hiç bahsetmiyorsunuz? Neden bu kadar silik hayatınızda?
- Yok çünkü... Hayatta 5 kez falan gördüm babamı. Bu yüzden de hayatta tek güvendiğim varlık annem oldu.
Eksikliğini hissetmediniz mi babanızın?
- Hissetmez miyim? 30 yaşıma kadar çok fenaydım. Her şey için annemi arardım. “Anne elime kıymık battı, kahve mi içeyim çay mı içeyim” derken bunun yanlış olduğunu ve ona da yük olduğumu fark ettim.
30 yaşınızda ne oldu da bunu anladınız?
- Tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum ama 30 yaşındayken, “Ben tek başıma bir şeyler yapabilirim” dedim.
Yeni projeleriniz neler?
- Her cumartesi BKM Mutfak’ta bir şov hazırlıyorum. İçeriğini söylemeyeyim ama çok eğlenceli ve farklı bir konsepti var. ınteraktif bir şov oluyor. Bunun dışında da bir takım öneriler var, yakında bir cover albüm yapabilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!