“Baba Beni Okula Gönder” kampanyası için resim yaptılar

Güncelleme Tarihi:

“Baba Beni Okula Gönder” kampanyası için resim yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 00:00

“Baba Beni Okula Gönder” kampanyası beşinci yılında yine, kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunacak çok özel bir etkinliğe imza atıyor. Milliyet Gazetesi’nin 60. yılına da denk düşen projenin üzerinde geçtiğimiz yıl haziran ayından bu yana çalışılıyor.

Haberin Devamı

KAMPANYA İÇİN RESİM YAPTILAR      

MİLLİYET Sanat dergisinin, “Sanat Eğitime Destek Veriyor” diyerek “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası yararına başlattığı proje, iki ayaklı bir çalışma. Projenin sonucunda 23 Mart’ta büyük bir müzayedeye imza atılacak ve müzayededen elde edilecek gelir, kız çocukları için yurt yapımına aktarılacak.
   
SANATÇILAR İÇİN RESİM ATÖLYESİ          
   
Projenin ilk aşamasında Haziran 2009’da sanatın farklı disiplinlerinden 11 sanatçı, Yavuz Bingöl, Cemal Hünal, Pınar Kür, Şebnem Bozoklu, Beyhan Murphy, Altan Erkekli, Rengim Gökmen, Feridun Düzağaç ve kızı Tuya Naz, Beren Saat, Türkan Şoray, Başak Köklükaya Milliyet gazetesi binasında, ressam Hüsamettin Koçan’ın eğitmenliğindeki atölyede bir araya geldiler. Bu atölyede aldıkları hızlandırılmış eğitimin ardından, kız çocukları için resim yaptılar. 11 sanatçı bu atölye çalışması ile Milliyet Sanat dergisinin Temmuz 2009 sayısının kapağında yer aldılar.
    
USTALARIN ESERLERİ MÜZAYEDEDE    

Projenin ikinci aşamasında Milliyet Gazetesi Baba Beni Okula Gönder kampanyası çalışma grubu, Milliyet Sanat dergisi ve Beyaz Müzayede ekibi bir araya gelerek çalışmalara başladı. Bu aşamada Türk sanatının ustalarıyla görüşmeler yapıldı. Ressamlardan, kız çocuklarının eğitimine destek olmak için düzenlenecek olan müzayedede satışa sunulmak üzere eser istendi. Sonuçta 11’i sanatın farklı dalından, 56’sı ressam toplam 67 sanatçının eseri bir araya geldi. Tüm bu çalışmalar 9 aylık bir sürede gerçekleşti.

MÜZAYEDE 23 MART’TA
0
23 Mart’ta Hilton Otel’de Milliyet Gazetesi’nin Beyaz Müzayede işbirliğiyle düzenleyeceği müzayedede, tüm bu eserler satışa sunulacak. Eserlerin açılış fiyatlarının 5 bin ila 40 bin TL arasında değiştiği müzayede sonucu elde edilecek gelirle kız çocukları için bir yurt yapılacak. Bunun için de hedef 700 bin TL. Beyaz Müzayede’nin sahibi Aziz Karadeniz’in yöneteceği müzayedede, gecenin sunuculuğunu Ceyda Düvenci üstlenecek. Candan Erçetin de bir konser verecek.

MÜZAYEDEYE KATILAN SANATÇILAR

Abidin Dino, Ahmet Elhan, Ahmet Güneştekin, Ahmet Oran, Alp Tamer Ulukılıç, Altan Erkekli, Ayşegül Sağbaş, Bahar Kocaman, Barış Sarıbaş, Başak Köklükaya, Bedri Baykam, Beren Saat, Beyhan Murphy, Bubi, Burcu Perçin, Canan Tolon, Ceyda Düvenci, Cemal Hünal, Devrim Erbil, Ebru Uygun, Ekin Onat, Ekrem Yalçındağ, Elif Uras, Erinç Seymen, Ertuğrul Ateş, Feridun Düzağaç, Figen Cebe, Gülsün Karamustafa, Halil Akdeniz, Haluk Akakçe, Hüsamettin Koçan, İlke Kutluay, İsmet Doğan, Kezban Arca Batıbeki, Komet, Koray Ariş, Mehmet Çetiner, Mehmet Güleryüz, Mehmet Sağbaş, Mehmet Turgut, Mehmet Uygun, Melissa Mey, Mithat Şen, Murat Germen, Mustafa Ata, Mustafa Horasan, Mustafa Karyağdı, Özdemir Altan, Pınar Ceylan, Pınar Kür, Rengim Gökmen, Rukiye Üstündağ, Seçkin Pirim, Selma Gürbüz, Serpil Akgün, Şebnem Bozoklu, Şenol Yorozlu, Tomur Atagök, Tuncay Takmaz, Tuya Naz Düzağaç, Tülin Onat, Türkan Şoray, Utku Varlık, Yavuz Bingöl, Yavuz Tanyeli, Yiğit Yazıcı, Yusuf Taktak, Zeynep Dilek Çetiner.Candan Erçetin’in konser vereceği ve 23 Mart’ta Hilton Oteli’nde düzenlenecek olan müzayede gecesini Ceyda Düvenci sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!