GeriKelebek Ayvanet
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayvanet

Abone Olgoogle-news

Malzemesi: 5 yumurta, aldığı kadar un, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 kahve fincanı su, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarmısak, tuz, pul biber, kuru nane.

Hazırlanışı: Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Krep hamuru kıvamına gelecek kadar un ve tuz ilave edip bir karışım hazırlayın. Tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin.

Karışımı üçe bölüp tavada kızartın ve servis tabaklarına alın. Yoğurdu dövülmüş sarmısakla karıştırın ve kreplerin üzerine yayın. Yarım çorba kaşığı biber salçasını 1 kahve fincanı su ile sulandırın. Kreplerin üzerine gezdirip pul biber ve kuru naneyle süsleyin.



False