Ayrılana Tatil kavuşana Hediye

Güncelleme Tarihi:

Ayrılana Tatil kavuşana Hediye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2007 00:00

Kulaklarınız sezona hazır mı? Yazın fon müzikleri şimdiden belli. Sokakta-plajda, diskoda-barda, televizyonda-televolede bu şarkılar eşlik edecek günlerimize gecelerimize. Kimi enerjik, kimi hüzünlü. Özleyene başka, nispet yapacak olana başka şarkı var repertuvarda.

Zaten bu parçaları kulaklarımıza nakşeden eğlence ve magazin dünyası da bölünmüş durumda: Pişmanlar, Kibir’le yan-yan-yanıyor bu yaz. Kavuşanlarsa Özcan Deniz hesabı: Yeni çıkan Hediye isimli albümünden Bir Dudaktan, Bir Gıdıktan şarkısı. Üstünüzden koca bir aşk mı geçti? Demet Akalın size Tatil münasip görmüş. Taze ayrılmışsanız Petek Dinçöz’den solo ve beraber marşlar. Bunların hiçbirini beğenmeyen de mevcut: 20 güne kadar İbo’nun yeni remiksi patlayacak! Bazısının sabırsızlığı ise Sezen’in sürpriz yapacağı single’ı. Peki karar verdiniz mi, sizin tercihiniz hangisi? 2007 yazını hangi fon müziğiyle hatırlayacaksınız?

Bu yazın Çakkıdı’sı Burak Kut’un Komple’si

Müzik yazarı NAİM DİLMENER:
Kış durgunluğu böyle devam ederse 2008 yazını da bu yazki şarkılarla geçireceğiz. Burak Kut’un Komple’sini ilk dinlediğimde işte yeni Çakkıdı dedim. Aynı şekilde Hande Yener’in Kibir’i de sıkı bir şarkı. Mustafa Sandal’ın albümü çıktı biliyorsunuz. Bütün yaptıklarının bir ortalaması gibi. Altyapılar daha iyi. Sonra Demet Akalın var: Sözü, müziği önemli değil, mutlaka tutuyor şarkıları. Serdar Ortaç’ın remiksleri gayet düzgün. Bu arada ilginç bir şey oldu: Hep gençler eski şarkıları söylerdi. Bu kez eski kuşaktan bir sanatçı, Ayten Alpman, son dönemin şarkılarını söyledi. Bir sürpriz yapıp Yaz Yağmuru patlarsa, bakarsınız, millet birbirine sarılır, çoktandır unuttuğumuz slow dans da geri gelir bu yaz.

Döndürüp döndürüp Bir Dudaktan çaldırıyorum

Mekan sahibi, trendsetter İZZET ÇAPA
Emre Altuğ’un, Onno Tunç albümünde okuduğu Haydi Gel Benimle Ol, Hande Yener’in Naciye’si gibi gayet güzel şarkılar var bu sezon. Ama asıl favorilerim erkeklerde Özcan Deniz ve şarkısı Bir Dudaktan, hanımlarda ise Demet Akalın ve şarkısı Tatil. Bir Dudaktan’ı o kadar beğendim ki bu yazı alır götürür diyorum. Kendi mekanlarımda döndürüp döndürüp üç şarkıda bir Dudaktan çaldırıyorum.

Bütün pabuçlar dama atılacak

Program yapımcısı CAN TANRIYAR
Programlarda kullanmak için en yeni şarkıları acayip araştırıyorum. Bence bu yaz patlayacak şarkıyı daha kimseler duymadı ama 20 güne kadar patlar: İbrahim Tatlıses’ten Senin Pabucun Dama. Felaket bir şey, bomba gibi bir remiks, göreceksiniz açık ara gidecek. Petek’in Yolun Açık Olsun şarkısı da o marş gibi haliyle sahilleri kavuracak. Sonra Özcan’ın Bir Dudaktan’ı da kuvvetli. Komple, gençlere uygun, o şarkıyı Türkbükü’ne çok yakıştırıyorum. Evlenilecek Kızlar’la Emel iyi çıkış yapabilir ve bir de Kibir var tabii.

Her daim Serdar Ortaç

Reina’nın en iyi ödüllü DJ’i SUAT ATEŞDAĞLI:
Bizim eğlence lokomotifimiz Serdar Ortaç. Albümü o kadar iyi çıktı ki hálá çalmaya devam ediyoruz. Seni her halinle seviyorum diye başlayan "Gel de" şarkısı en çok eğlenilen şarkı. Sonra yaz albümü olmamasına rağmen Shake it Up Şekerim ve Aşk Kokusu var Kenan Doğulu’nun. Ve üçüncü olarak Hande Yener’in Kibir parçasını sayabilirim.

Öyle ya da böyle Komple çalacak

Müzik yazarı TOLGA AKYILDIZ:
Komple öyle ya da böyle çalacak yaz ortamlarında. Petek Dinçöz’le Kutsi’nin de hit olabilecek birkaç şarkısı var. Demet Akalın’ın tatili ve tabii ki Hande Yener’in Kibir’i var. Ama Kibir’deki sorun şu ki, mükemmel bir dans parçası olmasına rağmen bizdeki eller havaya konumuna çok uymuyor.

Serdar’ın remiksi, Hande’nin Kibir’i bu yaz "ortaya karışık" söz konusu

Gece hayatı yazarı ONUR BAŞTÜRK:
Serdar Ortaç albüm çıkarmıyor ama bu yaz kulüplerde şarkıları sıkça çalınacak, maalesef. Çünkü adam son dakikada gayet akıllıca davranıp şarkılarının remikslerini yaptırdı ve piyasaya sürdü. Şimdi her yerde çalıyor bu remiksler. Zaten Türk popunda kurtuluş remikslerde. Hüseyin Karadayı’nın pek yakında çıkacak remiks albümündeki şarkılar çok iyi. Ferhat Göçer’in "Yalan" remiksi mesela. Bir de Hande Yener’in Kibir’i var tabii. Bence bu yazın şarkısı. Bu arada sürpriz, 2008’e kadar albüm yapmayacak diye o kadar yazıp çizmişken Sezen Aksu’nun ağustos ayına doğru bir single çıkaracağını öğrendim. Herhalde Sezen Hanım son dakikada ortalığı sallayacak. Mustafa Sandal’ın da bir-iki hiti tutar herhalde. Kısacası belli bir fon müziği yok bu yazın. Mesela geçen yaz Kenan Doğulu’ydu. Bu yaz ortaya karışık bir durum söz konusu.

Davut Güloğlu 2007’ye kapak olacak

Canlı Canlı magazin programının yapımcısı CEBRAİL MUNGAN:
Bu yaz çeşitlilik konusunda bir sıkıntı var. Albüm çıkaranlar da sanki iki yıldır yapmadım, bu yaz yapsam iyi olur diye yapmış gibi. Oysa program akışında güzel parça ilgi çekiyor. Bence bu sezonun favorisi Davut Güloğlu. Kapak Olsun ve 7. şarkısı Adam Olmaz patlayacak. Karadeniz şiveli biri yerine mesela bir Tarkan söylemiş olsaydı 1 numaraya yükselecek şarkılar bunlar. Sık sık kullanacağız gibi görünüyor.

Kimse albüm yapmadı kendim çıkarıyorum

Albümleri Avrupa listelerine giren DJ HÜSEYİN KARADAYI:
Sezen, Ajda, Tarkan, Nilüfer gibi ana starlarımız bu sezon albüm yapmadı. Hiç olmadı single’lar çıkarırlardı, o bile yok. O yüzden Türkçe pop bu yaz biraz kısır. Hande Yener’in albümü var ama o da yaz atmosferini çok yansıtmıyor. Ne dinleyeceğiz, hangi şarkılarda azacağız derseniz, boşluğu ben dolduracağım. Yeni bir albümümüz bir aya kadar çıkacak. İçinde Tarkan’ın İngilizce bir çalışması var. Hele Ferhat Göçer’le bir şey yaptık ki bomba gibi geliyor. Tıpkı Rasputin gibi bütün gece kulüplerinde çalınacak.

BANKO TOP 5

1. SERDAR ORTAÇ - REMİKSLER (%21)

2. ÖZCAN DENİZ - BİR DUDAKTAN (%18)

3. HANDE YENER - KİBİR (%16)

4. DEMET AKALIN - TATİL (%15)

5. BURAK KUT - KOMPLE (%13)

İstanbul Social Club’ın 10 bin üyesi arasında yaptığı "bu yazın şarkıları" anketinden (www.socialclub.com.tr)

SÜRPRİZ TOP 5

1. SERÇE’NİN SÜRPRİZ SINGLE’I

2. İBO’NUN PUBUCUN DAMA PARÇASI

3. TARKAN’IN İNGİLİZCE REMİKSİ

4. FERHAT GÖÇER’İN YALAN’I

5. SİBEL CAN&TARKAN DÜETİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!