Ayna ayna söyle bana

Güncelleme Tarihi:

Ayna ayna söyle bana
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 17:08

Reyting rekortmeni dizilerin yakışıklı oyuncuları, bakım ve güzellik rutinlerini InStyle dergisine anlattı.

Haberin Devamı

PÄ°LATES YAPIYORUM       Â
KENAN ECE (SAMANYOLU):
 Â

TANGO AŞKI: Tango dersleri almaya başladım. Dans etmek hep istediğim bir şeydi. Hatta yurtdışında yaşarken salsa dersine gitmiştim. Ama onu pek kıvıramadım. Tangoyu kendime yakın hissediyorum.

ŞEHİR TURU: Pilates dersi alıyorum. Vakit buldukça da tenis oynuyorum. Onun dışında tek başıma şehirde yürümeyi çok seviyorum. Ama bu yürüyüş spor amaçlı sayılmaz pek. Deniz otobüsüne binip Kabataş’ta iniyorum. Oradan Galata’ya, hatta köprüyü geçip Sultanahmet’e yürüyerek gidiyorum.

BESLENME UZMANINDAN DESTEK: Bundan bir sene önce bir beslenme uzmanıyla görüştüm. Çünkü setteyken doğru beslenmeyi tam olarak gerçekleştiremiyorsunuz. Bu yüzden kendinizi bırakırsanız, çok abur cubur yiyebiliyorsunuz. O beslenme uzmanının anlattıkları ve okuduğum bir iki şey ile düzenli olmasa da dengeli bir beslenme alışkanlığım oluştu.

ÇıKOLATA CANAVARI: Sekiz ay önce şekeri kestim ama tatlıyı çok seviyorum. Bir paket çikolata aldığım zaman hepsini bitirmem lazım. O yüzden mümkün olduğunca çikolatadan uzak duruyorum.

YÜZ VE EL BAKIMI: Dizide sürekli makyaj yapılıyor. Bu yüzden yüz temizleyicisi jel ve nemlendirici kullanıyorum. Nadiren cilt bakımına gidiyorum. Bunların dışında Etiler’deki Adem Terzi’ye saçlarımı kestiriyorum ve her gidişimde el bakımı yaptırıyorum. Ayrıca thai masajını çok severim. ınsanı rahatlatıyor.

SENARYONUN ETKİSİ: Genelde setten sete tıraş oluyorum. Sakallarımın uzunluğuna senaryoya göre karar verildiği için ekstra müdahale şansım olmuyor. Ancak tıraştan sonra mutlaka ırlanda’dan aldığım tıraş losyonunu kullanıyorum.

Haberin Devamı

DOÄžAL OLMAKTAN YANAYIM
TOLGA KAREL (YAPRAK DÖKÜMÜ):


KİŞİSEL ÇALIŞTIRICI: Profesyonel olarak Kandilli Boğaziçi Evleri’nin spor kompleksinde spor ve fitness yapıyorum. Hafta sonları kişisel çalıştırıcım ile Belgrad ormanında koşu yapıyoruz.



ÖZEL TÜYOLAR: Öncelikle huzurlu ortam çok önemli. Çünkü stres insanı bitiren bir şey. Hepimizin içinde taşıdığı birtakım kanserojen şeyler var ve stres bunları tetikliyor. Ayrıca düzenli uyku ve sporu yaşam haline getirebilmek çok önemli.



YEME ÖZGÜRLÜĞÜ: Neyi, ne zaman, ne şekilde yiyeceğimi bildiğim için kilo almıyorum. Her şeyi yiyorum. Koşmak, hareket etmek insanın enerjisini hızlandırıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Vücudu şekle sokup fit bir görünüm elde ettikten sonra kıyafetleri insanın üzerine daha güzel oturuyor, özellikle de gömlekler...



DOĞA EN GÜZELİ: Cildim için özel hiçbir şey kullanmıyorum. Özel hayatımda sade ve natürel olmaya çalışıyorum. ışimden dolayı zaten yeterince giydiriliyorum, düzenleniyorum ve makyajım yapılıyor. Bunu özel hayatımda da yaşarsam çok anlamsız olur. Mümkün olduğu kadar doğal olmaktan yanayım.



Haberin Devamı

SEBZE VE MEYVE AÄžIRLIKLI BESLENÄ°YORUM
KAAN URGANCIOÄžLU (CANIM AÄ°LEM):


SPOR SALONU KÜLTÜRÜ: Bu kış okulumdan dolayı sporu biraz aksattım. Oysa çocukluğumdan beri birçok dalda spor yaptım. Ancak spor salonu kültürüm yok.



UÇURTMA SÖRFÜ: Yazın su sporlarıyla ilgileniyorum ve uçurtma sörfü yapıyorum. Müthiş bir spor. Herkese tavsiye ederim. Bence ekstrem sporların gelmiş geçmiş en iyi kombinasyonu. Hem inanılmaz bir adrenalin ve efor hem de tarif edilemez bir özgürlük.



DİZGİNLER ELDE: Kilo aldığımı hissediyorsam, hemen yemeğime dikkat etmeye başlıyorum. Kendimi tartarak hareket ediyorum. Devamlı uyduğum kurallar yok. Bir süredir gazlı içecekler yerine yemeklerde su içmeyi tercih ediyorum. Lise ve üniversite hayatım boyunca fast food yedim. Bu yüzden artık sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum.



RAHATLAMA ZAMANI: Vücudum için özel bir krem kullanmıyorum. Ama masajı çok seviyorum. şehir hayatında vücudun gerilmemesine imkan yok. Masaj çok rahatlatıyor.



BEMBEYAZ DİŞLER: Diş temizliğine çok önem veriyorum. Ama sadece fırçalamak yetmiyor. Diş ipi kullanarak derinlemesine bir temizlik sağlamış oluyorum.

Haberin Devamı

SAÇLARIMIN GÜRLÜĞÜ BABAMDAN
Ä°LKER KIZMAZ (AÅžK-I MEMNU):




DÖVÜŞ KULÜBÜ: Yaklaşık yedi aydır kickbox’la ilgileniyorum. Ondan önce de iki yıl aikido yaptım. Bu tür Uzakdoğu sporları ilgimi çekiyor.



FİLME HAZIRLIK: Bir dövüş filmi çekmeyi planlıyoruz. Bu çalışmalar onun ön hazırlığı gibi oldu. Bujin adında bir dövüş kulübü var. Burak Uğur hocamızdan ders alıyoruz ve kendi aramızda dövüşüyoruz.



ÖZEL İDMAN: 300 Spartalı filmi için hazırlık sürecinde yapılmış olan özel bir idmanı biz de uyguluyoruz. Yaklaşık 40 dakika sürüyor ve bin kaloriden fazla yakıyorsunuz. Ardından da 15 round kadar boks torbasıyla çalışıyoruz. Bu benim için çok keyifli çünkü deşarj oluyorum.



SAĞLIKLI SAÇLAR: Saçlarımın gürlüğü babama benzemiş. Normalde kısa saç kullanmayı tercih ediyorum. şekil vermek için ise Osis’in ürünlerini kullanıyorum.



PARFÃœM VE NEMLENDÄ°RÄ°CÄ°: Vichy’nin makyaj sonrası yüzü dinlendiren ve nemlendirici özelliÄŸi olan bir kremini kullanıyorum. Spor yaptığım yerde arada bir kese ve masaj yapıyorlar, rahatlatıcı oluyor. Parfüm olarak Carolina Herrera’nın 212’sini kullanıyorum. Çünkü ağır kokuları sevmiyorum.Â

Haberin Devamı

SAÇIMI KENDİM KESİYORUM
KIVANÇ KASABALI (SAMANYOLU):


ÖZEL DERSLER: Haftanın üç günü spora gitmeye çalışıyorum. Gittiğim yerde omuz, sırt, mide gibi bölgeler için ayrı ayrı derslere katılıyorum. Bir de kardiyo yapıyorum ve basket oynuyorum.

ALIŞKANLIK MESELESİ: şeker kullanmamaya dikkat ediyorum. Geç saatte yemek yememeğe özen gösteriyorum. Yağlı şeyler ve hamur işi yemiyorum. Yıllardan beri böyle alıştığımız için böyle gidiyor. 20’li yaşlardaki formumuzu tutmamız zor ama yine de insan yediklerine dikkat ettiği zaman belli bir düzende hayatına devam edebiliyor.

CİLT BAKIMI: Cildime ekstradan bir bakım yaptırmıyorum. Ama en ufak bir şey olduğu zaman cilt doktoruma gidiyorum. Duştan ve tıraştan sonra nemlendirici kullanıyorum.

BABASININ OĞLU: Berbere gitmiyorum. Kendi saçımı kendim kesiyorum. Babamdan geliyor bu beceri. Kendisi erkek berberiydi.

DETAYLARIN ÖNEMİ: Özel gecelere ve davetlere takım elbise ile katılmayı tercih ediyorum. Giyeceğim gömleğin kol manşetleri olmasına dikkat ediyorum. Çünkü bence kol düğmeleri küçük ama önemli detaylar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!