Ayın sebzesi: Patlıcan

Güncelleme Tarihi:

Ayın sebzesi: Patlıcan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yemek yapmanın, yemek kadar keyifli olduğu söylenir. Bunu da en iyi bütün gününü mutfakta geçirenler bilir. Lezzet dergisi bu ayki sayısında yine çok güzel yemek tarifleri var. Ayın sebzesi olarak patlıcanı seçen dergiden, size iki tarif veriyoruz:

Peynirli Patlıcan (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişme süresi: 30 dakika

MALZEMESİ

2 patlıcan, 2 çorba kaşığı beyaz peynir, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet dereotu, 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları yıkayıp tuzlu suda bir saat bekletin. Daha sonra bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Kızgın yağda hafifçe kızartın. Kızarmış patlıcanlar soğurken kıyılmış dereotu, maydanoz, ufalanmış beyaz peynir, yumurta ve karabiberi iyice karıştırın. Patlıcanların bir ucuna hazırladığınız harçtan yerleştirerek rulo şeklinde sarın. Patlıcan rulolarını tepsiye dizin. Arzu ederseniz üzerine domates sosu dökerek, orta hararetli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kaşar rendesi serpip sıcak servis yapın.

Pirinçli Patlıcan Kebabı (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişme süresi: 25 süresi

MALZEME

1 kg patlıcan, 1 su bardağı pirinç, 2 sivri biber, 2 domates, tuz

HAZIRLANIŞI

Patlıcanların kabuklarını alaca soyun. Sap kısımlarını çıkarmadan tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızartın. Pirinci lapalaşmadan haşlayın. Kızarmış patlıcanların ortalarını açarak pirinci içine doldurun. Domateslerden birini rendeleyip kaşıkla pirinçlerin üzerine dağıtın. En üste dilimlenmiş biber ve domates yerleştirerek 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğumadan servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!