Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Trenlerin Rüyası

Rüya görüyordu trenler

istasyonda, savunmasız,

lokomotifsiz, uykuda.



Kuşkuyla girdiğim şafakta:

gittim sırları arayarak

vagonlarda unutulmuş şeyleri,

ölüm kokusunda yolculuğun.

Ayrılan cesetler arasında,

duydum kendimi yapayalnız

hareketsiz bir trende.

*

Yalnızdım yalnız trende,

yalnız ben değildim yalnız,

toplanmıştı bütün yalnızlıklar

yolculuğundan umudunda

perondaki köylüler gibi.

Ve ben, trende, ölü bir duman gibi

onca kıpırtısız ruhla birlikte,

onca ölümlü yüklü,

kaybolmuş gibiydim

her şeyin hareketsiz olduğu bir yolculukta

bitik yüreğimden başka.

Pablo Neruda

Çev: Erdal Alova


AVARE’NİN ÖNERİSİ

13. Basamak

Ruth Rendell

Doğan Kitap


Kısa süre de polisiye edebiyatın etkili bir ismi haline gelen Ruth Rendell’ın eserleri 22 dile çevrildi. ABD’de de büyük başarı sağladı. Rendell, Amerikan Polisiye Yazarları Birliği’nin verdiği "Edgar" ödülleriyle İngiliz Polisiye Yazarları Birliği’nin verdiği "Altın Hançer" ödüllerini değişik tarihlerde birden fazla kazandı. Geçtiğimiz günlerde de yeni romanı 13. Basamak’la okuyucularıyla buluştu. Kitabın konusu kısa şöyle: Mix Cellini, zekası kıt fakat hayal gücü geniş bir tamircidir. 1940’lı yıllarda çok sayıda kadını öldürdükten sonra tecavüz eden seri katil Reginald Christie’yi saplantı haline getirmiştir. Bir diğer saplantısıysa sürekli peşinde dolaştığı süper modeldir. Hayran olduğu model tarafından reddedilen Mix, katil kahramanı Reginald Christie’nin izinden yürümeye karar verir.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

SEÇKİN PİRİLER BU KİTABI ÖNERİYOR

Secret

Rhonda Byrne

Mia Basım Yayım


Manken Seçkin Piriler, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Bodrum ve İzmir’in doğal güzellikleriyle denizine bayılıyor. Ayvalık’ın havasını kasaba havası kadar temiz buluyor. İlk fırsatta Karadeniz turuna çıkmak istiyor. Yurtdışında İspanya ve İtalya’yı merak ediyor. Seçkin Piriler, Avare okuyucularına Rhonda Byrne’ın "Secret" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SİNEM KOBAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Gülben Ergen

Aşk Hiç Bitmez

Seyhan Müzik


Selena dizisinden tanıdığımız oyuncu Sinem Kobal, fırsat buldukça seyahat ediyor. Bodrum’da arkadaşlarıyla keyifli vakit geçiriyor. Rize’nin doğasını, Çanakkale’nin tarihi güzelliklerini seviyor. Yurtdışında Miami’den çok keyif alıyor. Los Angeles seyahatlerinde mutlaka film stüdyolarını gezip müzikalleri izliyor. New York’un sokaklarında dolaşmak ve alışveriş yapmaktan keyif alıyor. Hindistan ve Roma’yı merak ediyor. Sinem Kobal, Avare okuyucularına Gülben Ergen’in "Aşk Hiç Bitmez" albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!