Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

TAZE TAZE

Dondurma kutusu üstünde

Üç kırmızı çiçek

Canımın içi kadar sıcak

Dilediğim kadar kırmızı

Özlediğim kadar gerçek.

Dondurma kutusu üstünde yaz gelmiş meğer

Neler getirdi kimbilir neler

Neler götürecek.

Bedri Rahmi Eyüboğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

9.Rüya/David Mitchell/Doğan Kitap

David Mitchell, ilk romanı Hayalet Yazılar’la Mail on Sunday/John Llewellyn Ödülü’nü aldı. İki kez Booker Ödülü adayları arasında gösterildi. Yazar son kitabı 9. Rüya’da 20’li yaşlarında ismini bile bilmediği babasını aramak için Tokyo’ya gelmiş gayri meşru bir genci anlatıyor. Romanda gerçek ile hayal, rüyalar ile kabuslar birbirine karışıyor. Bulunan gizemli ipuçları, sapılan tehlikeli yollar... Sekiz hafta süren bir av, şehirle akıl arasında bir kovalamaca; felsefi, renkli ve bazen de şiddet içeren bir hikaye.

Brooklyn Çılgınlıkları/Paul Auster/Can Yayınları

Günümüz Amerikan edebiyatının yazarlarından Paul Auster’ın yeni romanı Brooklyn Çılgınlıkları, üç kişinin Brooklyn’de kesişen yaşam çizgilerini ustalıkla anlatıyor. Kitabın konusu kısaca şöyle; eski hayat sigortacısı Nathan Glass, yakalandığı hastalıktan ötürü ölüme gün saymaktadır. Karısından boşanmış, emekli olmuş, tek kızından kopmuştur. Bir başına kalmak için, kimsenin kendisini tanımadığı Brooklyn’e gelir. Bir süre sonra kayıp olan yeğeni Tom Wood’la karşılaşır. Tom’un çalıştığı kitabevinin sahibi Harry Brightman da, kaderin Brooklyn’e sürüklediklerindendir. Tom ve Harry aracılığıyla dünyası genişleyen Nathan yepyeni dostlar edinir. Giderek başkalarının acıları ve yaşam savaşları kendi umarsızlığına ağır basacaktır.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

MURAT YILDIRIM BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Yusuf Atılgan

Aylak Adam

Yapı Kredi Yayınları


Oyuncu Murat Yıldırım, iş temposundan fırsat buldukça seyahat ediyor. Ailesinin yaşadığı Adana’ya sık sık gidiyor. Yaz aylarında güneşi ve denizini sevdiği Bodrum’u tercih ediyor. İstanbul’un bilmediği yerlerini ve tüm güzelliklerini keşfetmeyi sevdiğini söylüyor. Yurtdışında arkadaşlarını görmek için ilk tercihi Hollanda oluyor. İtalya’da gezmekten zevk alıyor. İlk bulduğu fırsatta merak ettiği Çin’e seyahat etmek istiyor. Murat Yıldırım, Avare okuyucularına Yusuf Atılgan’ın "Aylak Adam" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

ÖZLEM YILMAZ BU KİTABI ÖNERİYOR

İbrahim Tatlıses

Bulamadım


İdobay



Zoraki Koca dizisinin oyuncusu Özlem Yılmaz, öncelikle kalabalık yerlere seyahat etmeyi seviyor. İzmir ve Ankara’yı İstanbul’a benzettiği için sık sık gidiyor. İlk bulduğu fırsatta Türkiye turu yapmak istiyor. Yılmaz, şimdiye kadar yurtdışına çıkmaya fırsat bulamamış. İş temposundan ilk vakit bulduğunda merak ettiği Amsterdam ve New York’u görmek istediğini söylüyor. Özlem Yılmaz, Avare okuyucularına İbrahim Tatlıses’in "Bulamadım" albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!