Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

GÖL KIYISINDA

Gün doğuyordu erken erken,

Uyuya kalmış üç martı var gölde,

Dikaçı bir üçgen yapmışlar,

Üç beyaz nokta, kımıltısız.

Bir karabatak ha bire dalıyor,

Sular aydınlandı ya, balıklar uyanır,

Bir bir yukarı çıkarlar, yüzeye.

Dört serçe havalandı yerden,

Görmemişim, bodur çama kondular.

Ortalık öyle sessiz ki, bir karga

Bağırdı, sıkılmış olacak

Melih Cevdet Anday

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Chillorient

Rec by Saatchi


Chillorient, Doğu’nun egzotizmi ve Batı’nın yenilikçiliğinden ilham alan bir müzik tarzı. Bu albümle ilgili yaklaşık bir yıldır çalışan Ercan Saatçi "Çok sevdiğim oryantizmin yeni müzik türleriyle birleşmesi kaçınılmaz. Bu yeni müzik akımının daha çok yaygınlaşmasını hayal ediyorum" diyor. Albüm dünyanın pek çok ülkesindeki Virgin Records mağazalarının uluslararası müzik listesinde bir numaraya yükselen "Laila Orient by Saatchi"den sonra müzik dünyasına çok kullanılan bir kavram kazandırmaya hazırlanıyor. Birbirinden değerli virtüözlerin yer aldığı albümde toplam 16 parça bulunuyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

EGE ÇUBUKÇU BU KİTABI ÖNERİYOR

Olasılıksız

Adam Fawer

April Yayıncılık


Şarkıcı Ege Çubukçu, mesleğinden dolayı pek çok yere seyahat etme fırsatı bulmuş. Alaçatı’nın sörf yarışmalarını eğlenceli buluyor. Marmaris’in barlar sokağını seviyor. Çeşme’yi yaşanacak yer olarak tanımlıyor. Samsun’u yeşil doğası için tercih ediyor. Yurtdışında ailesiyle birlikte sık sık gittiği Rodos’ta kendini rahat hissettiğini söylüyor. İsveç’in soğuk havasına bayılıyor. Viyana’yı Avrupa’nın en güzel şehri olarak görüyor. İlk fırsatta Hawaii’ye gitmek istiyor. Ege Çubukçu, Avare okuyucularına Adam Fawer’ın "Olasılıksız" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

BENDENİZ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ajda Pekkan

Cool Kadın

DMC


Şarkıcı Bendeniz, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. İzmir’in sahil kasabalarını seviyor. Sinop’un insanlarını kendine yakın buluyor. Şile ve Ağva’yı İstanbul’a yakın nefes alabildiği yerler olarak tanımlıyor. Kapadokya, Göcek ve Kalkan’ı merak ediyor. Doğduğu ülke olan İsviçre’nin havasını ve panoramasını özlüyor. İngiltere’nin yağmurlarına bayılıyor. Çin, Hindistan, Avustralya ve Jamaika’yı görmek istiyor. Avare okuyucularına Ajda Pekkan’ın "Cool Kadın" albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!