Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2004 00:57

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ŞEBNEMİŞİGÜZELBU KİTABI ÖNERİYOR

Yazın seyahat etmeyi daha çok sevdiğini söyleyen yazar Şebnem İşigüzel deniz ve güneş tutkunu. Seyahatlerine çoğunlukla okumakta olduğu kitaplarla çıkıyor ayrıca daha önce okuyup başucu kitabı ilan ettiği bir iki kitabı da çantasına koymayı ihmal etmiyor. Bunlar çoğunlukla klasikler ve Ahmet Haşim’in, Asaf Halet Çelebi’nin oluyor. Avare okuyucuları için ise gençlikte, orta yaşta ve yaşlılıkta bir doz alınması gereken Tolstoy’un Anna Karenina’sını, Virginia Woolf’un Orlando’sunu ve Thomas Mann’ın Büyülü Dağı’nı öneriyor.

Orlando

Virginia Woolf

İletişim Yayınları


NE OYNAYALIM

Kazanan Tokyo’ya gidiyor

Hasbro İntertoy, Monopoly Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Monopoly şampiyonunu arıyor. Dünyanın en çok oynanan emlak ticaret oyununun en başarılı oyuncuları ekim ayında Tokyo’da buluşacak. Dört yılda bir düzenlenen ve Türkiye’nin ilk kez katıldığı Monopoly Dünya Şampiyonası’nın ödülü 15 bin dolar.

Yarışmaya katılmak için öncelikle 19 Mayıs’a kadar www.monopolyturkiye.com internet sitesini ziyaret etmeniz ve sitede yer alan yarışmada en çok soruyu doğru cevaplayan 16 kişiden biri olmanız gerekiyor. Finalistler, 22 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Türkiye finalinde kıyasıya Monopoly oynayacaklar. Türkiye elemelerinin sonunda belirlenen Monopoly Türkiye Şampiyonu Tokyo’da düzenlenecek ve 28 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak. Monopoly Türkiye Şampiyonu ve bir misafirinin Tokyo’daki Dünya Şampiyonası’na gidiş-dönüş ve konaklama masrafları Hasbro İntertoy tarafından karşılanacak. Monopoly severler katılmak için acele edin, hem eğlenin, hem de Tokyo’yu gezme fırsatı elde edin.

NE DİNLEYELİM

TİMUR SELÇUKBU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Timur Selçuk mesleği dolayısıyla çok fazla seyahate çıkamıyor çünkü piyanosunu her yere taşıyamıyor. Dinlenmek için sakin ve doğayla içiçe yerlere gitmeyi tercih eden Selçuk, her yaz mutlaka Kuşadası’na gidiyor. Dinlenmek için çok fazla müzik dinleyemediğini ifade eden sanatçı yolculuklarda genellikle babası Münir Nurettin Selçuk’un eserlerini, oda müziği ve senfonik müzik dinliyor. Avare okuyucuları için ise Munir Nurettin Selçuk’un Yapı Kredi Müzik’ten çıkan Üstad serisini öneriyor.

Üstad serisi

Münir Nurettin Selçuk Yapı Kredi Müzik


AVARE’NİN ÖNERİLERİ

Fotoğraf Çektiğim Dağlarda

Nursen Karas Mozaik

Boynunda fotoğraf makinesi, elinde kalemi tek başına bir kadın olarak çıktığı Doğu seyahatinden biriktirdiği anılarını sayfalara döken Nursen Karas yalın dili, akıcı anlatımı, dinamik ve renkli üslubuyla okuyucuyu keyifli bir geziye çıkarıyor. Anadolu’nun doğu bölümündeki ilginç saptamalarını, görüntüleri ortaya koyan kitapta Karas kalemini de adeta bir fotoğraf makinesi gibi kullanarak okuyucuya gezdiği yerlerle ilginç pek çok ayrıntı sunuyor

Günümüz Türkçesiyle Evliya Çelebi Seyahatnamesi: İstanbul

Seyit Ali Kahraman

Yücel Dağlı / Yapı Kredi Yayınları

Ünlü gezgin Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi, bir 17. yüzyıl klasiği olarak hem zevkle okunabilecek bir edebiyat eseri hem de tarih, dil, halkbilimi, sanat tarihi, dinler tarihi alanında önemli bilgiler veriyor. Asya, Avrupa ve Afrika’da gezip gördüğü yerler için kendine özgü bir dil ve bakış açısıyla tanıklık eden Evliya Çelebi’nin 10 ciltlik eseri Seyit Ali Kahraman ve Yücel Dağlı tarafından günümüz Türkçesi’ne çevrilerek iki kitap halinde okuyucuya sunuldu.

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Aşk İklimi

On sekiz yaşın nisan günleri

Dünya bir kızın gözlerinden ibaret

Hayat bir su içimi

Ne zaman oldu aklımda yoktu

Yağmurlar yağdı hatırladım

Yayıldı içime aşk iklimi

Toprak kokusu bu muydu

Böyle miydi benim insanlarım

Ben hiç yoruldum mu severken

Ah bu uzak ses kimin

Şüpheniz olmasın şimdi bile

Düşüp ardına gidebilirim

Talip APAYDIN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!