Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2010 00:00

Haberin Devamı

Avare'nin şiiri

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

İLKYAZ MI

ilkyaz mı dedim rastgele
patlayan fesleğenleri görünce
sonsuzdur kesin
yürekdeler duygularla el ele
kış
kış elbette
ya da öyle
ya güz

onu sevdalılara sor

ama bana kalırsa
bir çocuğun yaz teri gibidir
kurur geçer gider

Turgut Uyar


SEYAHATTE NE OKUYALIM

OYA BAŞAR BU KİTABI ÖNERİYOR

Stan Lauryssens
Dali ve Ben
April Yayıncılık

Oyuncu Oya Başar, seyahat etmeyi çok seviyor. Bodrum ve Antalya’yı denizi ve doğasını sevdiği için tercih ediyor. Kapadokya’nın yemeklerini beğeniyor. Yurtdışında, Amsterdam’ın doğal yapısı hoşuna gidiyor. Londra ve New York’u kendisini İstanbul’da gibi hissettiği için ziyaret ediyor. İlk fırsatta Çin, Brezilya ve Moskova’yı görmek istiyor. Oya Başar, Avare okuyucularına Stan Lauryssens’in “Dali ve Ben” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÖZGÜR ARAS BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Bedük
Go
Sony

Haberin Devamı

Şarkıcı ve oyuncu menajeri Özgür Aras seyahatlerinde öncelikle, çocukluğunu geçirdiği Bodrum’u tercih ediyor. Hakkari’nin yemeklerini beğeniyor. Çeşme’yi eğlence için ziyaret ediyor. Yurtdışında tercihi Paris. Eski sevgilisi hatırlamak için gidiyor bu şehre. Amsterdam’da kendini özgür hissediyor. İlk fırsatta Brezilya ve Afrika’ya gitmek istiyor. Özgür Aras, Avare okuyucularına, Bedük’ün “Go” adlı albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Sultan’ın Mutfağı
Özlem Kumrular
Doğan Kitap

Özlem Kumrular, 16’ıncı yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi, İspanyol ve İtalyan paleografisi, imgebilim, dini ve sosyal çatışmalar, marjinal sosyal gruplar, pikaresk roman üzerine çalıştı. “Türk İmgesi, Türkler ve Deniz” ve “Muhteşem Kanuni” kitaplarının editörlüğünü yaptı. Yeni kitabı Sultan’ın Mutfağı, 1574 yılında geçiyor. Sıradışı kahramanların olduğu, eğlenceli, sürükleyici ve iştah açıcı bir roman bu. Konusu kısaca şöyle: Osmanlı Sultanı’nı doyurmakla görevli dört başaşçı vardır. Tümü farklı dinler mensuptur, farklı tanrılara inanır. Sultan, en leziz yemeği yapana iki bin altın vereceğini ilan edince tüm sarayı heyecan kaplar. Ama esrarengiz bir ölüm her şeyi altüst edecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!