Avare'nin şiiri

Güncelleme Tarihi:

Avarenin şiiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 10:40

Ağva, Olimpos, Çıralı, Adrasan, Gezi Yolu Rehberi ve İnegöl Orhan Köfte isimli kitaplarıyla tanından 'tatil kurdu' lakaplı gazeteci, yazar ve gezgin Nadir Elçi, yeni bir rehber kitap hazırladı.

Haberin Devamı

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

RÜZGÂR KUŞLARI

Aylak bir yaz sonu Ege’nin kıyısında,
Ucello’nun kuşlarını uçurmuştuk
Mordoğan’a, Karaburun’a,
Cumhur Kaptan’ın çardağından
Urla İskele’de.
Kâğıt peçetelerde acemi kopyaları
gene aynı ustanın dört öğeyle ilgili
desenlerinin:
şu köstebek toprağın simgesi,
balık suyun, semender ateşin
ve renk renk içimize çektiğimiz
havanın simgesi şu bukalemun.

Cevat Çapan

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Finike Gezi Rehberi
Nadir Elçi

Ağva, Olimpos, Çıralı, Adrasan, Gezi Yolu Rehberi ve İnegöl Orhan Köfte isimli kitaplarıyla tanından “tatil kurdu” lakaplı gazeteci, yazar ve gezgin Nadir Elçi, yeni bir rehber kitap hazırladı. Bu kez Antalya’nın Finike İlçesi’ni tanıtıyor. “Akdeniz’de bir Cennet Finike”de ilçenin tarihi, turistik yerleri ve doğa güzellikleri fotoğraflarla yansıtılıyor. 120 sayfalık kitapta antik kentlerden restoran, otel ve pansiyonlara kadar pek çok ayrıntıya yer verilmiş. Kitabın girişinde şu not dikkat çekiyor: “Elindeki kitap bir Nadir Elçi klasiğidir. Beğenmezsen ‘alo’ dersin, paranı anında geri alırsın.”

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

LEVENT YÜKSEL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Bela and the Flecktones
Left of Cool

Şarkıcı Levent Yüksel, gezmeyi ve seyahat etmeyi seviyor. Bodrum’a manzarası ve temiz havası için gidiyor. Antalya’yı memleketi olduğu için seviyor. Tatil sırasında İstanbul’u özlüyor. Yurtdışında en çok New York’a gitmekten hoşlanıyor. Bir arkadaş tavsiyesiyle gittiği Slovenya’nın başkenti Ljubljana’ya her zaman gidilebilir diyor. Paris ve İspanya’yı görmeyi istiyor. Levent Yüksel, Avare okuyucularına Bela and the Flecktones grubunun “Left of Cool” adlı albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

CİHAN ÜNAL BU KİTABI ÖNERİYOR
Turgut Özakman
Şu Çılgın Türkler
Bilgi Yayınları

Sanatçı Cihan Ünal, sanatla ilgili her yere seyahat etmeyi çok seviyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunmaktan hoşlanıyor. Seferihisar’ın tenha ve keşfedilmemişliği hoşuna gidiyor. Antalya’nın kültürel ve doğal güzelliklerini beğeniyor. Kapadokya’nın kendinde ayrı bir yeri olduğunu söylüyor. Yurtdışında tiyatronun beşiği Londra ve New York’a gitmekten keyif alıyor. Kış turizmi ve kayak için İsviçre ve Fransa’yı tercih ediyor. İlk fırsatta Karadeniz, Kaş ve Kalkan kıyılarını görmek istiyor. Cihan Ünal, Avare okuyucularına Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” adlı kitabını öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!