Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

O kadar güzel bir yüzdü ki...



O kadar güzel bir yüzdü ki

Gelip geçici olamazdı

Ya da bir resimdi çizilmiş yastığıma



Onunla hep

Bir uçurum kıyısında gibi seviştik

Kanatlanıp

Birbirimizin uçurumuna



Sevişmek ve şiir

Bir uçurum dengesidir

Yerçekiminin

Ve akıl çekiminin dışında



Ataol Behramoğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Balık/Gökçen Adar/Hayykitap

Balık, Ege mutfağının ustalarından Gökçen Adar’ın yeni kitabı. Adar, İzmir doğumlu. Bütün hayatı boyunca Anadolu el sanatlarıyla, folkloruyla, yemek kültürüyle ilgilenmiş. Daha önceki kitapları "Mavi Turkuaz" ve "Türkiye Lezzetleri". Yeni kitabında da hem balık tarifleri veriyor, hem de balıkla ilgili pek çok püf noktasını anlatıyor. Tarifler, mutfakta acemilik çekenlere de ustalaşmış olanlara da hitap ediyor. Kitapta buğulamalardan hamur işlerine, çorbalardan mezelere kadar 80 balık tarifi var. Ayrıca balık alırken, saklarken, lokantada sipariş verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden hangi balık nasıl pişirilire kadar pek çok ipucu da içeriyor. Kitabın bir de sürprizi var: Adar’ın kendine has çizgisiyle resimlediği balıklar.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

EBRU GÜZEL BU KİTABI ÖNERİYOR

Bozkurt Güvenç/Türk Kimliği: Kültür Tarihinin Kaynakları/Boyut Yayınları

Eski manken Ebru Güzel, işi gereği sık sık seyahate çıkıyor. Fırsat buldukça Bodrum Turgutreis’e annesini ziyarete gidiyor. İş seyahatlerinden dolayı gittiği İzmir’i ikinci evi olarak görüyor. Babasının memleketi Ağrı’yı merak ediyor. Yurtdışında şimdiye kadar gezdiği 34 ülke arasında en çok Uzakdoğu ülkelerinden etkilendiğini söylüyor. Özellikle yemekleri ve insanları hoşuna gidiyor. Ayrıca New York ve Singapur’da bulunmayı seviyor. İspanya ve Güney Amerika’yı görmek istiyor. İlk fırsatta Çin’e gitmeyi planlıyor. Ebru Güzel, Avare okuyucularına Bozkurt Güvenç’in ’’Türk Kimliği: Kültür Tarihinin Kaynakları" isimli kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

TUĞBA ÜNSAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Yasemin Mori /Hayvanlar/Irmak Plak

Oyuncu Tuğba Ünsal, boş vakitlerini seyahat ederek değerlendiriyor. Her fırsatta, kendini başka dünyada hissettiren Alaçatı’ya gidiyor. Bozcaada’nın keşfedilmemiş doğasını seviyor. Çocukluğunu geçirdiği Şanlıurfa Balıklı Göl’ün onun için ayrı bir yeri olduğunu söylüyor. Karadeniz’in temiz doğasını görmek, Ayder Yaylaları’na çıkmak istiyor. Yurtdışına her çıktığında Los Angeles’a uğruyor. Paris’i nazik bir şehir olarak görüyor. San Francisco’da yaşayanların giyim tarzlarına bayılıyor. Afrika’ya gidip beyaz köpekbalıklarıyla yüzmek istiyor. Tuğba Ünsal, Avare okuyucularına Yasemin Mori’nin ’’Hayvanlar’’ adlı albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!