Ateşi yükselince toplantıya gelemedi

Güncelleme Tarihi:

Ateşi yükselince toplantıya gelemedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2008 00:00

Osman Yağmurdereli'nin doktorları, ünlü yapımcının sağlık durumu hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

11 Temmuz'da rahatsızlanarak Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan ünlü yapımcı ve AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, ateşi yükselince toplantıya gelmekten son anda vazgeçti. Medyada durumunun ciddileştiği yönündeki haberler çıkması üzerine dün Osman Yağmurdereli'nin de katılacağı bir basın toplantısı düzenlenecekti. Sevenlerine, kendisini merak edenlere iyi olduğunu göstermek isteyen Yağmurdereli, önceki akşam ateşi aniden yükselince basın toplantısına katılamadı.

Ateşi yükselince toplantıya gelemedi

Onkolog Dr. Sualp Tansan

Basın toplantısında Yağmurdereli'nin özel doktoru Onkolog Dr. Sualp Tansan ve İç hastalıkları Uzmanı Dr Keramettin Şar, ünlü yapımcının enfeksiyon riskinin olduğunu belirterek durumun ciddiyetinin sinyallerini verdiler. İki yıl önce pankreas kanserine yakalanan ve tedavi gören Yağmurdereli, şubat ayından beri safra kesesi yolunun tıkanması nedeniyle 6 ayrı operasyon geçirmişti.

Haberin Devamı

Ateşi yükselince toplantıya gelemedi

İç Hastalıkları Uzmanı Dr Keramettin Şar

Onkoloji Uzmanı Sualp Tansan, "İki seneden beri Osman Yağmurderelinin hastalığını takip ediyorum. Uzun süreden beri başarılı bir tedavi süreci yaşamaktaydık. Safra yolu enfeksiyonu epey ciddi bir enfeksiyondur. Ama bunu atlatacağını düşünüyorum. Karaciğerinde safra dırenajları için bulunan stendlerden bu enfeksiyonu kaptığını düşünüyoruz. Her hastada enfeksiyonun hayati bir tehlikesi olabilir. Osman Yağmurdereli'nin tam olarak hastalığı kolanjit atağıdır. Kolanjit atağı dediğimiz ve safra yollarında başlayan enfeksiyonu yenmeye çalışıyoruz. Bunun yanında hastamızda elektrolit dengesizliği de oluşunca sodyum ve potasyum tedavileri uyguladık. Güçlü antibiyotik tedavisi sürüyor. Dün gece yeniden ateşi yükselince basın toplantısına katılamadı. Böylesine enfeksiyonlarda tedavi bir hafta da sürebilir, bir ay da. Böylesine her vakada hastaların hayati tehlikesi tabii ki vardır. Bu hastalığın kanserle ilişkilendirmek yanlış olur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!