Asla et yemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Asla et yemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 11:01

Sinema ve müzik dünyasının pek çok ünlü ismi, tercihini vejetaryenlikten yana kullanıyor. Hayvan sevgisini ileri boyutlara taşıyan bu ünlüler, hazır gıda firmalarını protesto gösterileri düzenliyor, evinde böcek ilacı kullanmıyor ve film setlerine sebzeden başka besin girmesine izin vermiyor.

Asla et yemiyorlar
Haberin Devamı

İnternet sitesi Netscape'in haberine göre, ünlü isimler arasında vejetaryenlik gün geçtikçe artıyor.

Çantalarında sebze ve meyvelerle dolaşan ünlüler arasında başı Oscarlı aktris Gwyneth Paltrow çekiyor. En ünlü vejetaryenler arasında anılan Paltrow, kızı Apple'ın ilk yaş gününde konuklarına yalnızca sebze yemeklerinin yer aldığı büfe hazırlattı. “Dealbreakers” filminin setinde çalışanlar da Paltrow'un ilginç bir davranışına tanık oldu. Bu kısa filmin yönetmenliğini üstlenen yıldız, buraya getirilen tavuk çorbalarını dışarı attırdı. “Çocuğuma bunları vermektense ölmeyi tercih ederim” diyen sanatçı, davranışıyla şaşırttı.

Gwyneth Paltrow'un eşi “Coldplay” topluluğunun solisti Chris Martin de vejetaryen. Geçen sene doğa ve hayvansever örgüt PETA tarafından “Dünyanın En Çekici Vejetaryeni” seçilen Martin, en az eşi kadar “sebze sever” bir ünlü...     AĞAÇLARA TIRMANDI     Vejetaryen olmasıyla tanınan ünlü aktris Daryl Hannah, doğa sevgisini eyleme de döküyor.

Haberin Devamı

Bir parkın kapatılarak yerine mağaza yapılacağını haber alan Hannah, yanında 40 kişiyle beraber parkta eylem yaptı. Buradaki bir ceviz ağacına tırmanan ünlü yıldız, ağacın dallarının kesilmesiyle de yılmadı. Sağa sola yumruklar sallayan Hannah, sonunda bir itfaiye aracı getirilerek ağaçtan indirildi.

“Sahil Güvenlik” dizisiyle şöhrete kavuşan sarışın yıldız Pamela Anderson da protestocu ünlülerden.

Anderson, tavukların “işkenceyle kesildiğini” iddia ederek bazı hazır gıda firmalarına savaş açtı. Buralardan gıda alanları da uyararak boykota davet eden Anderson, çocuklarına et yememeleri için öğütler veriyor.  

“Yıldız Savaşları” serisinin ünlü oyuncusu Natalie Portman ise 8 yaşındayken vejetaryen olmaya karar verdi. Babasıyla katıldığı bir konferansta tavuklar üzerinde deney yapıldığını gören oyuncu böylece et yememe kararını aldı.

Aynı şekilde Joaquin Phoenix 4 yaşındayken öğle yemeğinde yenilecek canlı bir balığın başının uçurulduğunu gördüğü, Josh Hartnett ise 12 yaşındayken tavuk kesilmesine şahit olduğu için vejetaryenliği seçti.   BÖCEKLERLE YAŞAM     Budist oyuncu Richard Gere de doğaya olan sevgisiyle tanınıyor. Vejetaryen olan Gere, böceklerin öldürülmesine karşı olduğu için evine böcek ilacı bile sokmuyor.

Haberin Devamı

Ünlü İspanyol oyuncu Penelope Cruz ise rol aldığı “All the Pretty Horses” filmiyle hayvan sevgisini öğrendiğini ve ondan sonra vejetaryen olmaya karar verdiğini belirtiyor. Cruz, “Dünyada büyük, küçük bütün canlıların yaşamaya hakkı var” diyor.

Budizm'e ilgisi bilinen aktör Brad Pitt ile 11 yaşından beri et yemediğini söyleyen Angelina Jolie de vejetaryenliğe gönül veren ünlüler arasında yer alıyor.

Diğer vejetaryen ünlüler arasında, Alyssa Milano, Kim Basinger, Ashley Judd, David Duchovny ile eşi Tea Leoni, Paul McCartney, Ellen DeGeneres, Lenny Kravitz, Woody Harrelson, Angela Bassett, Michael J. Fox, Alanis Morissette, Chelsea Clinton, Alec Baldwin, Drew Barrymore, Candice Bergen, Leonardo DiCaprio, Woody Harrelson, Dustin Hoffman, Virginia Madsen, Anthony Perkins, Liv Tyler ve hatta geçmiş yıllarda sahnede civciv ezdiği iddiasıyla gündeme gelen rock şarkıcısı Ozzy Osbourne da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!