Asla aksesuvar olmam

Güncelleme Tarihi:

Asla aksesuvar olmam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 00:00

"Türkiye’nin Yıldızları" yarışmasının birincisi Yasemin Hadivent, "Sevda Çiçeği" dizisinde canlandırdığı Fırtına Leyla rolüyle dikkat çekti. Bir aksesuvar değil, gerçek bir oyuncu olduğunu söyleyen Hadivent, "Düştüğüm yerden kalkarım. Dibe vurmak beni korkutmaz. Çünkü hepimiz acının öğrencileriyiz ve yaşadığımız acılar sayesinde büyüyüp, olgunlaşıyoruz" diyor.

Gökhan Özen’le başrolü paylaştığı "Sevda Çiçeği" dizisindeki rolüyle çıkış yapan "Türkiye’nin Yıldızları" yarışmasının birincisi Yasemin Hadivent, yarışmadan önce de birkaç dizide oynadı. Geniş kitleler tarafından "Sevda Çiçeği" dizisiyle tanınan genç oyuncuyla ilgili bilmek istediğiniz her şey bu röportajda. 

"Sevda Çiçeği" size gelen ilk başrol teklifi miydi, bu yüzden mi kabul ettiniz?

- Bana gelen başka teklifler de oldu. Kendi kendime şöyle bir yöntem buldum: Bütün senaryoları okudum. Sabah uyandığımda aklıma gelen ilk senaryo beni etkileyen senaryo olacaktı. Uyanır uyanmaz aklıma ilk gelen ’Sevda Çiçeği’ oldu. 

İlk tanındığınız anı hatırlıyor musunuz?

- Bir gün kız arkadaşımla oturup, bir şeyler yiyoruz. Bir erkek gözünü dikmiş, bakıyor. Çok sinirlendim ve ters ters bakmaya başladım. Arkadaşım, ’Yasemin sakin ol, sen artık tanınıyorsun. Bunda ters bir şey yok’ deyince durumu anladım. 

Partneriniz Gökhan Özen’in oyunculuk eğitimi olmamasından dolayı tereddütleriniz oldu mu?

- İlk deneyimiydi ve bence çok başarılıydı. Önyargı çok kötü bir şey. Ben sadece abuk subuk egoları olan insanlarla çalışmam. Yoksa şarkıcıymış, mankenmiş öyle şeylere takılmam. 

Sevda Çiçeği bitti. Biraz ara mı vereceksiniz? Yakın zamanda yeni bir proje var mı?

- Görüştüğüm birkaç yapım şirketi var. İşe inandığım an hemen başlayacağım!

 Ne tür bir role inanıp, hemen ’evet’ dersiniz?

- Tipik bir İkizler burcuyum. Bu yüzden çok kararsızım. Aslında bütün rolleri canlandırmak isterim.

 İkizler için, ’içinde birçok kadını barındırıyor’ derler...

- Çok doğru! Oyunculuk açısından da bir sürü karakter var içimde. Mesela ’Titanic’teki Kate Winslet’in rolünü canlandırmak isterim, ’Cani’deki Charlize Theron’un rolünü de... Sadece zayıf, sönük rolleri istemem. Hiçbir zaman aksesuvar olmam! Oyunculuk için iyi bir hamurum olduğunu düşünüyorum. Yeter ki yapımcı ya da yönetmen hamuru yoğurmayı bilsin!

 "Aksesuvar olmam"dan kastınız nedir?

- Bazı filmlerde sadece soyunacak kadın arıyorlar. Ben böyle bir şeyi kabul etmem. Benim düşüm çok büyük.

Babasına söylediği son sözler

Hayatın yaşattığı en büyük acı ne oldu bugüne kadar? 9 yaşında babamı kaybettim. Aslında babam varla yok arasındaydı. Çünkü yurtdışında çalışıyordu. Doğum günümde beni aradı. Önce annemle konuşmuş, ’Yanınıza geleceğim. Bundan sonra hep beraber olacağız’ demiş. O tarihe kadar babama tek kötü söz etmeyen ben, o telefon konuşmasında babamı hiç sevmediğimi söyledim, ’Seni istemiyorum, sevmiyorum, gelme’ dedim. Babam ağlamış telefonda. Üç gün sonra babamı kaybettim. O sözler babama söylediğim son sözler oldu. O yüzden hayat hiçbir şeyi ertelememek gerektiğini acı da olsa öğretti bana.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!