"Aşkın gözü kör değil"

Güncelleme Tarihi:

Aşkın gözü kör değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 12:30

İZMİR'deki Özel Kent Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cemil Tugay, estetik ameliyat için başvuranlar içinde hatırı sayılır orandaki kişinin, eşi veya sevgilisinin kendisine fark ettirdiği bir kusurunu düzelttirmek istediğini belirterek, “Bu gerçek bize aşık olduğumuz insanların kusurlarını görmezden gelemediğimizi gösteriyor” dedi.

En azından yüz estetiği söz konusu olduğunda aşk için başlangıç noktasının genellikle sırrı tam açıklanamamış fiziksel bir çekicilik olduğunu belirten Opr. Dr. Cemil Tugay, “Ancak bu fiziksel çekicilik elbette kusursuz olmak demek değildir. Estetik ameliyat için plastik cerrahiye başvuranlar içinde hatırı sayılır orandaki bir grup insan, eşi veya sevgilisinin kendisine fark ettirdiği bir kusuru düzelttirmek istiyor. Bu gerçek bize aşık olduğumuz insanların kusurlarını görmezden gelemediğimizi gösteriyor” dedi. Yapılan bir araştırmayla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Cemil Tugay, şunları anlattı:

“Tesadüfi olarak seçilmiş evli veya sevgilisi olan 1000 yetişkin insana eşlerinin yüzünde değişmesini istedikleri bir kusur görüp görmedikleri sorulduğunda kadınların yüzde 59'u, erkeklerin yüzde 51'i bu soruya ‘evet’ cevabı verdi. Kadınlar en çok (yüzde 24) eşlerinin saçsızlıklarının değişmesini istediklerini söylerken, erkeklerin yüzde 17'si partnerlerinin yüzündeki kırışıklıkların düzelmesini istediklerini belirtti. Her iki tarafta da ikinci sırayı burundaki şekil bozuklukları (Kadınların yüzde 11'i, erkeklerin yüzde 9'u) aldı. Eşlerinin yüzünde değişmesini istedikleri diğer kısımlar ise her iki grupta eşit oranda yüzde 6 ile dudaklar, yüzde 5 ile gözler ve yüzde 3 ile kulaklar şeklinde sıralandı. Ayrıca bu çalışmada anlaşıldı ki erkeklerin çoğu eşlerince kendilerine estetik ameliyat teklif edilmesini bir hakaret olarak görüyorlar. Oysa kadınlar genellikle bu tür önerileri bir jest olarak kabul ediyorlar ve eşlerinin beğenisini kazanmak için ameliyat olmayı kabul edebileceklerini söylüyorlar.”

Estetik ameliyatlarda son yıllarda sağlanan ilerlemelerle her sene daha fazla sayıda insan fiziksel kusurlarından kurtulmak için ameliyat olduğunu vurgulayan Opr. Dr. Cemil Tugay, “Biz plastik cerrahlar her ne kadar ‘Başkaları istediği için ameliyat olmayın’ desek de, birlikte olduğu insanın beğenisi için ameliyat olmayı göze almış insanların özel bir saygıyı hak ettiği de çok açık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!