Askere indirimli film

Güncelleme Tarihi:

Askere indirimli film
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2003 00:07

Merakla beklenen ‘‘O Şimdi Asker’’ adlı sinema filmi, 13 Mart’ta gösterime giriyor. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken filmde, kamera karşısına geçen yüzlerce gerçek er ve erbaş da unutulmadı. Biletler erlere indirimli satılacak.

YAPIMCILIĞINI ANS'nin, yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın üstlendiği, senaryosunu Levent Kazak ve Mustafa Altıoklar'ın yazdığı ‘‘O Şimdi Asker’’ adlı film, 13 Mart'ta vizyona giriyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın desteğiyle çekilen film, inanılmaz zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Müzikal yapısından dolayı, ünlü oyuncular ile ses sanatçılarını bir araya getiren film için, Özcan Deniz, Ali Poyrazoğlu, Mehmet Günsur, Yavuz Bingöl, Gökhan Özoğuz, Ercan Saatçi, Selahattin Duman, Levent Kazak, Küçük İskender, Hagop Mamas, Pelin Batu, Özlem Tekin, Seray Sever, Deniz Türkali, Anta Toros, Şebnem Scheffer gibi ünlü isimler kamera karşısına geçti. Levent Kazak ile Mustafa Altıoklar'ın, 2001 yılında tatil için gittikleri Gökçeada'da Kazak'ın bedelli askerlik anılarından yola çıkılarak yaratılan filmin senaryo çalışması, tam bir yıl sürdü. ‘‘O Şimdi Asker’’, kısa dönem bedelli askerlikten yararlanmak üzere Çanakkale'de buluşan bir grup insanın tanışmasını ve 30-35 yaşın üzerindeki bu insanların askeri disiplin içinde çocuklaşmalarını, başlarından geçen trajikomik hikayeleri anlatıyor. TSK'nın yüzlerce kez senaryoyu okuduğu, gerekli görülen yerlerin gerçekçi olması için değişiklikler yapılan filmde yüzlerce gerçek er ve erbaş rol aldı. Filmin yapımcıları, kendilerine çekimler süresince büyük bir özveriyle yardımcı olan askerleri de unutmadı. Ve ‘‘O Şimdi Asker’’in biletlerinin askerlere indirimli olarak satılması kararlaştırıldı. Ayrıca askerler için özel bir gala da düşünülüyor...

FİLMDE KİM HANGİ ROLÜ ÜSTLENİYOR

ÖZCAN DENİZ

(Yüzbaşı Volkan)

Çanakkale Er Eğitim Tugayı'nın en başarılı ve havalı yüzbaşısı. Birçok bröveye sahip, SAT komandolarına katılmış, gözü kara bir asker.

ERCAN SAATÇİ

(Fabrikatör Murat)

Büyük bir fabrikanın sahibi ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanı. Ciddi, iş disiplini yüksek, otoriter bir yönetici. Aynı zamanda başarılı bir patron.

YAVUZ BİNGÖL

(Er Karlıdağ)

Köyünde sevdiği kızı bırakıp askere gelmiş biri. Ancak sevdiği kızı başkasına vereceklerini duyunca firar ediyor ve üst üste aldığı cezalar yüzünden 6.5 yıldır asker. Sevdalı, sevdasına türküler söyleyen, duygusal ama biraz da komik bir karakter.

ATHENA GÖKHAN

(Pop yıldızı Gökhan)

Ünlü, genç kızların hayran olduğu, magazin basınının ilgi odağı Athena Grubu'nun solisti...

SERAY SEVER

(Askeri doktor)

30 yaşında, bölüğün genç, seksi ve güzel sarışın doktoru.

MEHMET GÜNSÜR

(Depremzede Nihat)

Depremde ailesini kaybetmiş, hayata küskün bir genç. Askere gelmeden önce hayatı yaşadığı kötü olaylar yüzünden darmadağın olmuş biri.

LEVENT KAZAK

(Tiyatrocu Levent)

Askere gelmeden önce tiyatro sanatçısı. Sürekli sanatsal çalışmalar yapmış, okumaya meraklı, heyecanlı, kendini sanata adamış biri.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!