Aşk yüzünden çok kazık yedim

Güncelleme Tarihi:

Aşk yüzünden çok kazık yedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 00:00

Sinan Özen, müzik çalışmalarının yolunda gittiğini, şimdi tek eksiğinin ödün vermeyeceği bir aşk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"Ödün Vermem" adlı yeni albümünü geçtiğimiz günlerde piyasaya süren Sinan Özen, müzik çalışmalarının yolunda gittiğini, şimdi tek eksiğinin ödün vermeyeceği bir aşk olduğunu söyledi.  Özen, "Ben sevdiğim zaman çok deli seviyorum ve bu yüzden çok kazık yedim. Ama aşkın acısı da güzel... Terk edilsem de, o an acı gelse de aşkı seviyorum. Ödün vermeyeceğim bir aşk arıyorum" dedi.

"Ödün Vermem" adlı yeni albümünü çıkarmaya hazırlanan Sinan Özen, hem özel hayatı hem de kariyeri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Özen, "Aşk yüzünden çok kazık yedim. Aşk için ödün vermem" diyor.

Aşk yüzünden çok kazık yedim
Neden yeni albümünüze "Ödün Vermem" ismini koydunuz?

Haberin Devamı

- Yaptığım işte ödün vermem. Sinan Özen olarak bu piyasada hem müziğimden hem de kişiliğimden ödün vermediğimi düşünüyorum. Bu yüzden albümün adını "Ödün Vermem" koydum.

Sanat hayatınızda kaçıncı yıla girdiniz?

- 19’uncu yılıma girdim.

Kariyerinizin ilk yıllarında yapımcı müdahaleleriyle karşılaştınız mı?

- Müzik piyasası yeni yeni sektör oldu. Eski yapımcıların ne kadar bilgili ve birikimli oldukları tartışılır. Ben hep iyi bir gözlemciydim, hiçbir zaman ipleri tam anlamıyla yapımcıma kaptırmadım. Müzikal anlamda hep sevdiğim şarkıları söyledim. Bir bölgenin etnik sanatçısı olup oradan para kazanıp, oralara oynayıp sömürü yapmadım. Onun için benim bir tarzım yok. Popüler müzik yaptım ama sevdiğim her şeyi okudum. Çünkü konservatuvarda hepsinin eğitimini aldım.

Geçen sene bir tiyatro oyununda da rol aldınız değil mi?

- Evet Abdullah Şahin Tiyatrosu’nda "Tanıştırayım Burası Türkiye" oyununda oynadım. İlk deneyimimdi. Bunu hep istemiştim. Beş ayrı karakteri birden oynadım. Üniversiteli öğrenci, seyyar satıcı, Karadenizli bir şair, şarkıcı ve yine bir öğrenciyi aynı oyunda canlandırdım. En zoru ise kendimi oynamaktı şarkıcı olarak. Ayrıca bir dizide dört bölüm konuk oyuncu olarak oynadım, dublajımı bile kendim yaptım. Artık dizilerde ve sinema projelerinde yer almak istiyorum. Tabii yer alacağım doğru bir proje olmalı.

Haberin Devamı

Biraz da yeni albümünüzden konuşalım.

- İçime sinen bir albüm oldu. Genç arkadaşlarla çalıştım. Aranjörlerim Özgür Yedievli ve Metin Özülkü. Yaşadığım olaylar, aşkım, sevdalarım, yediğim darbeler hepsi bu albümde var. 50’ye yakın bestem var ve ’best of’ yapmam için çok ısrar ettiler. Ama ben ’best of’ yapmak istemedim çünkü ’best of’ albüm yaptığınızda üretmiyorsunuz. Ama üretmek benim için çok önemli. Hálá beste yapma isteği var içimde. Çok istek geldiği için eski albümlerimden sadece dört parça koyduk "Ödün Vermem"e. "Şimdi Yoksun", "Hálá Seviyorum", "Öpsene Beni", "Hani" şarkılarına yer verdik. Bu şarkılara yeni düzenlemeler yaptık. Hepsi birer klasikti şimdi trend olacaklar. Albüme adını veren "Ödün Vermem" şarkısı hint motifleriyle bezeli. Her şarkıda farklı bir Sinan Özen var.

Haberin Devamı

Çok kazık yediniz mi aşkta?

/images/100/0x0/55ea8da1f018fbb8f8877fd0
- Çok yedim... Balık burcuyum, yükselenim ise Yengeç. Ama iyi ki böyle olmuşum. Çok vicdan sahibi, sevgi dolu, insancıl bir insan olmaktan mutluyum. Kadınımı sevdiğim zaman çok deli seviyorum. Ve bu yüzden bazen çok acı çekiyorum. Bir erkeğin kadın hakkında serzenişte bulunmasını tatlı bir kavga olarak görüyorum. Bana bazen röportajlarda "Sevgiliniz nasıl olmalı?" diye soruyorlar. Benim kadınım tomurcukken de, gülün yaprakları döküldüğünde de aynı olmalı. Benim bahçemdeki gül, açtığı günden döküldüğü güne kadar benimdir. Selülitmiş, kılmış, tüymüş bunların hiç önemi yok. Bu kavgaları inandırıcı bulmuyorum. Ayrıca aşkın acısını da seviyorum. Terk edilsem de, o an acı gelse de ben aşkı seviyorum. Empati yapmak gerek aşkta. Aşk her şeyiyle güzel. Ama aşk için ödün vermem ve ödün vermeyeceğim bir aşk arıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!