Aşk lazım aşk, aşk!

Güncelleme Tarihi:

Aşk lazım   aşk, aşk
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 00:42

Aşka itirazı olan var mı aranızda? Pardon duyamadım... ‘Evet’ diyenler muhtemelen aşk yaraları hala iyileşmemiş olanlardır. Aşk dünyanın en güzel duygusu. İnsanın vücut kimyasını, nefes alışlarını, hayata bakışını değiştiren başka türlü bir şey. Kime, neye duyulursa duyulsun...

Onu gördüğünüzde heyecanlanıyorsanız, hep yanında, yakınında olmasını istiyor, onu merak ediyorsanız aşk başlıyor demektir. Başlaması tamam da ya bitmesi. Hayat bu kadar mı anlamsız olurmuş? Yapılanlar bu kadar mı sıkıcı gelirmiş insana? Yemek, yıkanmak, giyinmek bu kadar işkence ve mecburiyetten yapılır mıymış? İnsanın ruhu bu kadar mı daralır, tüm duvarlar bu kadar mı ruhunu gömmeye çalışırmış? İnsan bu kadar mı sorgularmış hatalarını ve bu kadar mı nefretle dolarmış? Peki her aşk bir gün mutlaka mı bitermiş? Hayır! Aşk özensizlikten biter! Aşk alışkanlıktan biter! Aşk duyarsızlıktan ve bıkkınlıktan biter! Bir şeyler ağır gelmeye başladığında, normalde sevdiğiniz şeyler bile batmaya başlar ve biter!! Sonra mı? Sonra kişi şanslıysa karşısına bambaşka, yeni bir aşk çıkar! Çıksın tabii ya... Zaten bahar geliyor. Güneş pırıl pırıl pırıldayacak, sokaklar cıvıl cıvıl cıvıldayacak ve aşk sezonu açılacak. Açılsın tabii... Aşk tavana vursun! Ayaklarımızı yerden kesip, havalara uçursun.. Benim motosiklet aşkım, ona sahip olmadığım dönemlerde özellikle böyle baharın gelmesiyle coşardı. Hep derim ya, her ‘Vııııııınnn’ diye geçen motorun arkasından, ağzımın suyu aka aka baktığım o dönemlerden bugüne enteresan bir şekilde aşkım hep taze kaldı.. Çünkü ona karşı hep özenli davrandım. Ona karşı hep ekstra toleranslarım oldu. Hata yaptığında affetmeyi de, ben hata yaptığımda özür dileyip gönlünü almasını da bildim. Ona hep güvendim ve sık boğaz etmedim. Özgürlüğünden ödün vermesini beklemedim. Ve en önemlisi ben kendim için aşık olacak doğru bir motosiklet seçtim. Peki nedir bu doğru motosiklet? Öyle çok mail geliyor ki bu konuda tekrar etmekte fayda var.

Bunu elbette öncelikle motosiklet kullanmaya yeni başlayacak motor sevdalıları için yazıyorum.

AŞIK OLUNACAK MOTOSİKLETTE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

Üzerine oturduğunuzda sizin onu değil, onun sizi kullanacağını hissediyorsanız arkanıza bakmadan kaçınnn! Bir aşk söz konusuyla kendinizi güvende hissetmeniz şart. Yani şöyle boyu boyunuza huyu huyunuza uygun olmalı.

Motosikleti statü, hava atma aracı vs. gibi düşünüp, ‘Delikanlı adam küçük motora biner mi?’ diye aptalca bir düşünceye kapılıp, görünüşü ve performansı ile pek çok motorcunun gönlünü çalan efsane modellerle motosiklet kullanmaya başlayıp, hayatınızı tehlikeye atmayın! Canınız hayattaki her şeyden daha önemli! Motosiklet kullanacaksanız kendinizi bu konuda ‘adam gibi eğitmek, bilgilendirmek’ ve bu işin bir takım gerekliliklerini yerine getirmek zorunda olduğunuzu unutmayın! Her aşkın bir bedeli var!

Motosiklet kullanmak otomobile benzemez. Yapılan hatalar çok nadiren ucuz atlatılır ve hata yapmak hele hele yanlış bir motosikletle işten bile değildir. Kendinize özellikle başlangıç için, motosiklet sürüş mantığını, iki tekerde trafikle, yollarla, rüzgarla, diğer araçlarla, yağmurla, yayalarla, yokuşla, çukurla, çamurla mücadele etmeyi öğrenmek için ufak cc’li (yani ufak motor hacmine sahip, 125 veya 250cc’lik), yapacağınız hataları tolere edebilecek, kıvrak, hafif bir motosiklet seçin! Seçin ki aşktan nefret etmeyin! Bu aşk sizi canınızdan bezdirmesin.

Ayrıca, motosiklet alırken aksesuarlara (kask, mont, eldiven, bot, bellik vs.) da ciddi bir bütçe ayırmanız gerektiğini sakın unutmayın. Bir ara söz veriyorum, şu tembelliği üzerimden atıp size başlangıç için makul ve mantıklı motosiklet modellerinin marka, model, performans, fiyat karşılaştırmasını yapacağım. Tamam yahu söz dedim işte... Eee dedim ya havalar güzelleşiyor ve biliyorum ki hepimize aşk lazım aşk, aşk!

Motosiklet cennetine gitmeye hazır mısınız

Cennet ayağımıza geliyor dostlar.. 12’nci İstanbul Uluslararası Motosiklet Fuar’ı yarın Lütfi Kırdar Rumeli Exhibition Center’da kapılarını tüm motor sevdalılarına açıyor. Motosikletle ilgili bilmek istediğiniz hemen hemen her şeyi tek bir çatı altında bulmak istiyorsanız, 24-27 Mart tarihlerinden en az bir günü bu cennete ayırın. Hangi motora aşık olsam mı diyosunuz?, Kaskınızı mı yenileyeceksiniz? Botunuz mu yok? Yeni modelleri mi merak ediyorsunuz? Eee lütfen yani... Buyurun hazır... Neler mi var fuarda? Bu yıl ilk kez Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin (MOTED) düzenleyeceği fuarda; yarış motosikletleri, klasik motosikletler, gezi motosikletleri, kros motosikletler, scooter’lar, mopedler, ATV’ler, aksesuarlar, motosiklet jantları ve lastikleri, kask ve siperlikler, sürücü giysileri, mont, tulum, eldiven, bot, çizme, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve katkı maddeleri ile tüm yan ürün ve hizmetler bizi bekliyor olacak.

RÜZGARIN KIZI DA CENNETE GİDECEK

Ne güzel bi başlık oldu. Ay Allah söyletti galiba, inşallah... Şimdiii, yerli ve yabancı yaklaşık 250 markanın bir arada olacağı fuara bu yıl 40 bin kişinin katılması bekleniyormuş. Eee bi de ben varım, etti mi 40 bin 1. Bir çok mail aldım, hangi saatte hangi stantta olacaksın, cennet gözüyle seni bir görelim diye. Cevap veriyorum; benim öyle sağım solum belli olmaz, her an her yerde olabilirim. İlla da göreceğiz derseniz, etrafınıza şöyle bir bakın. Yüzünde 10 numaralı gülümsemesiyle bir oraya bir buraya koşuşturan, elinde fotoğraf makinesi, ağzından salyaları akarak motosikletlere yapışmış, ayıptır söylemesi güzelcene bir hatun görürseniz, çekinmeyin gidin yanına. Yanılma ihtimaliniz de olmakla beraber büyük ihtimal o Rüzgarın Kızı’dır.

Dunlop kış lastiklerini saklamaya devam ediyor

Dunlop bayilerinde bir süredir devam eden mevsim lastiklerini saklama kampanyası devam ediyor. Kış lastikleri pazarı her geçen yıl büyüyor. Eskiden beri varolan, her mevsim aynı lastiği kullanma alışkanlığı, artık yerini kışın kış lastiği kullanmaya, yazın yaz lastiği kullanmaya bırakıyor. Sona ermekte olan kış mevsimi ile sürücülerin kış lastiklerini değiştirip, araçlarına yaz lastiklerini takmaları ile ortaya çıkan, ‘Kış lastiklerimi nerede saklayabilirim?’ sorusunun yanıtını Dunlop bayileri veriyor. Dunlop, sürücülerin bu problemini lastikleri bayilerinde depolayarak çözüyor. Lastikler, Dunlop bayileri tarafından teslim alınıp temizlendikten sonra, özel poşetlere yerleştiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!