Aşk karakterini bul ilişkinin ömrünü hesapla

Güncelleme Tarihi:

Aşk karakterini bul ilişkinin ömrünü hesapla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 00:00

Maceracı, inşacı, uzlaşmacı ve yönetici... Söz konusu aşk olduğunda her birimiz bu dört temel karakterden birine bürünüveriyoruz ve aslında her şey bu dört insandan hangisi olduğumuza bağlı!

Elele dergisi, temmuz sayısında sayfalarına taşıdığı "aşk karakteri testi" ile işte bu dört gruptan hangisine dahil olduğumuzu ortaya çıkarıyor.

Aşk tipleri testi

(Aşağıdaki soruların her birine; "Kesinlikle katılmıyorum", "Katılmıyorum", "Katılıyorum" ya da "Kesinlikle katılıyorum" yanıtlarından birini verin.)

1- Belirsiz durumları heyecan verici buluyorum...

2- O an kafama ne eserse onu yaparım...

3- Sürekli yeni şeyler denerim...

4- Diğer insanlardan daha enerjiğim...

5- Uykum varken aklıma ilginç fikirler gelir...

6- Hediye paketlerimi sabırsızca hemen açarım...

7- Deja vu yaşarım...

8- İnsanların beni nasıl gördüğüne çok önem veririm...

9- Arkadaşlarımla bir şeyler yapmak, sevgilimle yapmaktan daha keyifli...

10- Arkadaşlarım arasında ve iş yerinde tartışanları hep ben barıştırırım...

11- Kurallara uymak bence önemlidir...

12- Sahip olduklarımın değerini çok iyi bilirim...

13- Ailem ve arkadaşlarımı koruma konusunda hemen kendimi öne atarım...

14- Çevremdekiler geleneksel değerlere önem verdiğimi söyler...

15- Diğer insanlardan daha idealistim...

16- Matematikle ilgili işlerden kaçarım...

17- Sorunların çözümü siyah ve beyaz arasındadır...

18- Duygularımı açığa vururken, doğru kelimeler hemen aklıma gelir...

19- Garson masayı temizlediğinde ona tabakları uzatırım...

20- İyi ya da kötü, başıma geleceklerin hep hayalini kurarım...

21- Bir sorunu çözmenin 1001 yolu vardır...

22- Komplike makineleri hemen çözerim...

23- İyi bir iş edinmek, arkadaş edinmekten daha önemlidir...

24- Yalnız başıma iş yapmayı, takım halinde çalışmaya tercih ederim...

25- Zor bir durumda hemen karar verebilirim...

26- Birine güvenmeden önce kendini ispatlamasını beklerim...

27- Bir konu hakkında kararımın değişmesi için fazlasıyla kanıt isterim...

28- Sadede gelebilmek için belirsizlikleri yok ederim...

DEĞERLENDİRME

"Kesinlikle katılmıyorum"lar 1, "Katılmıyorum"lar 2, "Katılıyorum"lar 3 ve "Kesinlikle katılıyorum"lar 4 puandır. Toplam puanınız 1-7 arasındaysa maceracı, 8-14 arasındaysa inşacı, 15-21 arasındaysa uzlaşmacı ve 22-28 arasındaysa bir yöneticisiniz demektir.

UZLAŞMACI

Uzlaşmacıların en önemli özelliği bıkıp usanmadan bir ilişkiyi masaya yatırıp, eksik yanlarını düzeltme çabasına girmeleri. Sosyal ilişkilerde de uyumu arayan uzlaşmacılara en iyi örnek Osmantan Erkır ile Sarah Jessica Parker’ı olabilir. Uzlaşmacılarda östrojen hormonu diğer hormonlara göre daha fazla. Bu da onların daha şefkatli olmalarını sağlıyor. Fakat, her şeyin üstünde o kadar çok kafa yoruyorlar ki, bazen boş yere kuruntu yapıyorlar.

YÖNETİCİ

Yöneticilerin en belirgin yanı, hiç kimseyle çok samimi olmadan, onların saygı ve sevgilerini kazanabilmeleri. Aşklarını çok belli etmeyip, soğuk da gözükseler, sevdiklerine son derece sadık olurlar. "Asmalı Konak" dizisinin Sümbül Hanım’ı ve Nicole Kidman tam bir yönetici. Erkeklik hormonu diye bilinen testosteronun yöneticilerdeki işleyiş mekanizması diğer insanlara göre daha değişik. Bu işleyiş, onları hırslı, pragmatik, hedef odaklı yapıyor. Bir yönetici, tavlamak istediği kişiyi er geç kendine aşık ediyor.

İNŞACI

İnşacılar herkes tarafından, sevgililerinin anne-babaları ve arkadaşları tarafından sevilirler. Çünkü çok uyumludurlar. Arzum Onan ve Tom Hanks gibi herkesin sevgilisi olan inşacıların en fazla salgıladıkları hormon, mutluluk hormonu diye adlandırılan serotonin. Takım ruhuna çok açık olmaları, dolayısıyla ilişkide hemen hemen hiç sorun çıkarmazlar. Bir ilişkiyi yıkmaya değil inşa etmeye bakarlar. İlişkide problem yaratabilecek yegane şey, sevilmediklerini hissetmeleridir.

MACERACI

Maceracılar en ilgi çeken ve aşık olunan kimliklerdir, fakat onlar için aynı şeyi söylemek zor. Angelina Jolie ve Okan Bayülgen’i örnek olarak gösterebileceğimiz maceracılarda en çok salgılanan hormon dopamin, yani adrenalinin hormonu. Özgürlüklerine düşkün olmaları onların birine bağlanmasını zorlayan yanları. Cömert, eğlenceli, zevkine düşkün maceracılar aşkı yoğun ama kısa yaşıyorlar. Güvenilir olmayışları ve duygusal dalgalanmaları ilişkide hep zorluk çıkarıyor.

SİZ KİMLE UYUMLUSUNUZ

Araştırmanın sonucuna göre 500 çift arasında en uyumlu olanlar, inşacı-yönetici ve uzlaşmacı-yönetici çiftler. Diğer yorumlar ise şöyle:

İnşacı-Yönetici: İki kimlik de aile yaşamına bağlı. İnşacı, yöneticinin akılcılığına, çalışkanlığına ve hırsına hayran. Tek sorun inşacının sosyal ortamlarda bulunma isteğinin yöneticinin sakinlik ihtiyacıyla çelişmesi olabilir.

İnşacı-Uzlaşmacı: İki taraf da güvenilir, başkalarına yardım etmeyi seviyorlar ve ahlaka önem veriyorlar. Uzlaşmacının yaratıcılığı ve esnekliği, inşacının kuralcı yapısını dengeliyor.

Yönetici-Yönetici: Anlaştılar mı tam anlaşıyorlar. Yönetici-yönetici olan çiftlerin seks hayatları da pek parlak değil.

İnşacı-İnşacı: Çocuk yetiştirme konusunda en başarılı olan bu tip çiftler, evrim teorisinin insanlığa bir armağanı gibiler. Bu ilişkinin tek kötü yanı, 40 yılda bir anlaşamadıkları bir konu çıkarsa, kavgalarının çok şiddetli olması.

İnşacı-Maceracı: Kimyaları tuttuğu için seks hayatları inanılmaz olur. İnşacıların anaç tavrı, maceracıların neşesi ve etkileyiciliğiyle birleşince hayatın yüklerini taşımaları kolaylaşır.

Uzlaşmacı-Maceracı: Uzlaşmacının karşısındakini anlaması, şevki ve etik değerleri maceracıya çekici gelirken, onun da keşif dürtüsü inşacıyı cezbediyor. Birbirlerinin özgürlüğüne karışmadığı için dışardan kopuk gibi gözükseler de, durum gerçekte çok farklı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!