Aşk kadınıyım

Güncelleme Tarihi:

Aşk kadınıyım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2013 01:25

Betül Demir, yeni single’ı “Helalleşemedik” ile kariyerinde farklı bir yola girdi. Tarzını tamamen değiştiren Demir, “Bugüne kadar makyaja boyanmış, olduğundan farklı bir kadındım. Artık daha doğalım” diyor. Şarkıcıyla yeni ‘Betül’ü konuştuk.

Haberin Devamı

* Uzun zamandır albüm yapmıyordunuz. Sonunda bir single’la karşımıza çıktınız...

- Evet, üç senedir albüm yapmıyordum. En son Suat Ateşdağlı’yla “Cesaretin Var mı Aşka?” şarkısını yeniden düzenlemiştik. Yeni albüm için hazırlıklarımız ve kayıtlarımızı sürdürürken DMC’den Samsun Demir ve Özden Bora “Helalleşemedik” şarkısının çok güzel olduğunu, albümden önce bu şarkıyı paylaşmanın çok anlamlı olacağını söylediler. Hem Samsun Bey’in hem de Özden Hanım’ın düşünceleri benim için çok önemlidir. Dolayısıyla bu fikre ben de çok sıcak baktım.

* Single denince aklımıza genellikle hareketli şarkılar gelir, oysa siz duygusal bir şarkıya single yaptınız. Neden böyle bir tercihte bulundunuz?

- Şarkı iyiyse, hareketli ya da yavaş olması hiç önemli değil bence. Sektör adına ne kadar üretebilirsek o kadar iyi diye düşünüyorum. Sürekli albüm çıkarmaktansa dünyadaki müzisyenlerin yaptığı gibi arada single çıkarmak bana daha mantıklı geliyor.

* Şarkının söz ve müziği kime ait?

- Sude Bilge Demir’e. Kendisi kardeşim olur. Şarkının düzenlemesini de Emirhan Cengiz yaptı. Akustik bir çalışma oldu, en fazla üç-dört enstrüman kullanıldı. Bu şarkı aslında bir aşk hikâyesini anlatıyor ama herkese farklı bir şey hissettiriyor. Mesela babam dinlediğinde aklına kardeşleri geldi. Aslında bu bir ayrılık şarkısı değil. Ayrılıktan sonra bile umudunu yitirmemiş birinin hikâyesi.

SİNEMA FİLMİ TEKLİFİ BEKLİYORUM

* Klipte daha farklı bir Betül Demir var sanki...

- Şarkı çok samimi ve içten, dolasıyla bu klibe de yansıdı. Bu klipte çok doğalım. Bugüne kadarki kliplerimde olduğumdan çok daha farklıydım; makyaja boyanmış, değişik bir kadındım. Ama bu durumdan uzun zamandır rahatsızdım ve artık sevenlerimin karşısına ‘ben’ olarak çıkmak ve tamamen kendimi yansıtmak istedim. Normal hayatımda da çok fazla makyaj yapmayan ve doğallıktan yana olan biriyim. Klibi, Mustafa Kotan çekti. Aslında kendisi çoğunlukla reklam filmi çekiyor ama klibimi çekmesi için onu ikna ettim. Çünkü ne istediğimi aktarabilecek tek kişi oydu. Klipte yansıtmak istediğim duyguyu doğru aktarabilmek için Çiğdem Batur’dan birkaç taktik aldım. Artık bu oyunculuk denememden sonra bir sinema filmi teklifi bekliyorum!

* Oyunculuğa ilginiz var yani...

- Zaman zaman dizilerden teklifler geliyor ama o kadar yorucu bir sektörün içinde var olabilir miyim, emin değilim. Benim yolum müzik. Şarkı söylemek için bu dünyaya geldim, bunu çok açık söyleyebilirim ama bir sinema filminde bir şarkıcıyı da oynayabilirim.

* Peki bugüne kadar olduğunuzdan farklı görünmenizin nedeni neydi? Piyasanın ve şartların sizi zorlaması mı?


- Zorlamak değil de tecrübesizlikti sanırım. Sanki çok fazla makyaj yapınca daha güzel görüneceğini zanneder ya insan, benim için de öyle oldu. Sonuçta insan kendini zamanla tanıyor. Kendinizi ne kadar çok sever ve doğru ifade ederseniz, karşınızdaki insanlar da sizi o kadar seviyor ve anlıyor. Olmadığınız biri gibi görünmeyi bir süre sonra bünyeniz de kabul etmiyor zaten. Aşırı makyaj yüzünden cildimde çok büyük problemler yaşadım ve bir dönem bununla ilgili tedavi gördüm. Şimdi çok şükür iyiyim; mutlu ve huzurluyum. Yaptığım bir imaj çalışması değil, kendimi olduğum gibi yansıtıyorum sadece. Mesela bir dönem saçımı sarı yaptırmıştım ama aynadaki kişi kesinlikle ben değildim. Oysa şimdi saçımı bile boyatmıyorum.

Haberin Devamı

ARTIK UZUN ELBİSE DE GİYECEĞİM

Haberin Devamı

* “Helalleşemedim” klibinde sizi ilk defa uzun elbiseyle görüyoruz...

- Evet, bugüne kadar hep mini elbise ya da etek giyiyordum. İlk defa uzun bir elbise giydim. Elbiseyi moda tasarımcısı Süleyman Demirel hazırladı. Zaten uzun bir elbisenin bana yakışacağına da Süleyman inandırdı beni. Bundan sonra uzun elbiselerle de sahnede yer alacağım. Giyim konusunda çok fazla bilgili değilim. Hep içimden geldiği gibi giyindim.

EKMEK YERİNE CEVİZ YİYORUM

* Zaten zayıftınız, daha da zayıflamıştınız. Albüm için mi kilo verdiniz?

- Bundan önce 36-38 beden arasındaydım. Şu anda 34 bedenim ama amacım sıfır beden olmak değildi. Daha çok sağlıklı yaşamayı hedefledim. Her sabah saat 7’de uyanıp güzel bir kahvaltının ardından iki saat boyunca spor yapıyorum.

* Hangi sporu yapıyorsunuz?


- Kick boks ve fitness. Amacım sağlıklı bir vücuda sahip olmaktı. Ekranda olan kişilerin sağlık görünmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar bizi rol model olarak görüyor. Bu yüzden ben de doğru bir model olarak algılanmak istiyorum. Şok diyetlerle zayıflamış biri olmaktansa, spor yaparak sağlıklı bir şekilde zayıflanacağını gösterdim. Bunun yanı sıra yiyip içtiklerime de dikkat ediyorum.

* Neler yiyorsunuz ya da yemiyorsunuz?

- Yemek yemeyi çok seven biriyim, bu yüzden bir dilim ekmek ve peynirden oluşan diyetler bana göre değil. Sadece ekmek yemeyi bıraktım, onun yerine ceviz yiyorum ve en önemlisi akşam 16.30’a kadar her şeyi yiyorum; makarna da yiyorum pasta da ama o saatten sonra hiçbir şey yemiyorum.

* Toplamda kaç kilo verdiniz?

- Bir yıl gibi bir sürede sekiz kilo verdim.

YENİ YILDAN AŞK BEKLİYORUM

* Son olarak aşkı sormak istiyorum. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?


- Söz yazan, beste yapan bir şarkıcı olarak aşkla besleniyorum. İçimde kelebekler uçuştuğunda bambaşka şarkı sözleri ortaya çıkıyor. Aşk kadınıyım diyebilirim ama özel hayatımla değil, şarkılarımla gündemde olmayı tercih ediyorum. Yeni yıldan da sağlık, mutluluk ve aşk bekliyorum.

Haberin Devamı

EN YAKIN ARKADAŞIMLA HELALLEŞEMEDİM

* Sizin helalleşemediğiniz birileri var mı?

- Var tabii, olmaz mı? Hepimizin hayatında helalleşemediği insanlar var. En yakın arkadaşımı genç yaşta kaybettim mesela ve bu şarkıyı okurken aklımdan hep o geçiyor. Çünkü onunla helalleşemedik. Ama elbet bir gün bir yerde buluşacağız. Bu yüzden her şeye pozitif ve sevgiyle bakıyorum. Günün birinde de bana sevgiyle döneceğini biliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!